Nasadzić, namotać , nawtykać ....... będzie co wykopywać latem

Kurdę, aż się boję pójść do biedry

Ale tulipanki ładne ..... kuszą ....
Jeżeli teraz nie kupię - wiosną, wygłodniała kolorów - będę żałowała

Ale nie rozumiem,po co co 2,3 dni-nie lepiej 3 razy na dzień?
 Ale nie rozumiem,po co co 2,3 dni-nie lepiej 3 razy na dzień? 

Po co się oszukiwać,taka jest prawda
 Po co się oszukiwać,taka jest prawda   Ja tam paczkę za 400 sobie zrobiłem
  Ja tam paczkę za 400 sobie zrobiłem  

Zdolniacha z Ciebie! Tak trzymać. W takim razie taka paczucha tym bardziej Ci się należy.
  Zdolniacha z Ciebie! Tak trzymać. W takim razie taka paczucha tym bardziej Ci się należy.   

, oby tak było i z innymi roślinkami, może wyszło by mi to na dobre
 , oby tak było i z innymi roślinkami, może wyszło by mi to na dobre 

dopiero z biedronki mam 3 paczuszki...u mnie  w Ostrowcu Św zatrzęsienie biedronek więc jak nie w jednej to w drugiej albo dziesiątej znajdę...tylko miejsca brak. Ale jaka radość wiosną jak przez zimę zapomina się o tych cebulkach a tu wszystko zaczyna wyłazić i kwitnąć ach ach ach
 dopiero z biedronki mam 3 paczuszki...u mnie  w Ostrowcu Św zatrzęsienie biedronek więc jak nie w jednej to w drugiej albo dziesiątej znajdę...tylko miejsca brak. Ale jaka radość wiosną jak przez zimę zapomina się o tych cebulkach a tu wszystko zaczyna wyłazić i kwitnąć ach ach ach  

Co do lilij to posadzonych tej wiosny też nie będę wykopywać ale w tamtym roku wiosną posadziłam w kępach po 3 cebule to teraz miałam po 5 -6 lilij więc chyba muszę się do nich dobrać...
 Co do lilij to posadzonych tej wiosny też nie będę wykopywać ale w tamtym roku wiosną posadziłam w kępach po 3 cebule to teraz miałam po 5 -6 lilij więc chyba muszę się do nich dobrać...

jak to?Coś ci zjadło?
 jak to?Coś ci zjadło?
 ja będę równie szczęśliwa bo będę miała co oglądać w Twoim ogrodzie
 ja będę równie szczęśliwa bo będę miała co oglądać w Twoim ogrodzie   ja w tamtym roku zaszalałam w tym miał być umiar
 ja w tamtym roku zaszalałam w tym miał być umiar   na razie mam 8 różnych pudełek nie tylko z biedronki a to dopiero cebulki zaczęły się pokazywać nie wiem co to będzie dalej. Zwłaszcza, że czosnki z biedrony i jeszcze z dwa rodzajów tulipanów musi wpaść mi w łapki
 na razie mam 8 różnych pudełek nie tylko z biedronki a to dopiero cebulki zaczęły się pokazywać nie wiem co to będzie dalej. Zwłaszcza, że czosnki z biedrony i jeszcze z dwa rodzajów tulipanów musi wpaść mi w łapki  Tylko gdzie ja to wsadzę
 Tylko gdzie ja to wsadzę  

Nieee... po prostu to jest mój drugi sezon na działce. Kupiliśmy ją w maju zeszłego roku. Na stanie cebulowych nie było. A jesienią miałam długie kłopoty zdrowotne i nie miałam głowy do kupowania cebul...Tulap pisze:

jak to?Coś ci zjadło?
 Wiosną więc rozweselałam ogródek bratkami. Teraz to nadrabiam.
 Wiosną więc rozweselałam ogródek bratkami. Teraz to nadrabiam.   

Tym bardziej, że one i tak już nie wrócą na te same miejsca.
 Tym bardziej, że one i tak już nie wrócą na te same miejsca.