Bławatkowy obrazek dla mnie odskocznia od nadmiaru różanych , których pełno wszędzie !
Przypomniałam sobie , że i ja mam dziurawiec ... i nawet nie zaglądam do niego...muszę zaglądnąć jak się ma pod płotem Słabowato kwitł od lat ..wiem ,że go przycinałam chyba jesienią...schował się w dzielżanach i tawułach , że o nim zapomniałam a on nie zwrócił mojej uwagi , bidulek ...
Maryś, ale wspaniałe masz mikołajki a do tego róże i przepiękne lilie.
Bławatkowy bukiet cudowny, bo taki nasz, Polski.
Mam jeszcze dostępne trzy dziurawce ; barwierski, Gemo i Hidcote Gold - tego mogę Ci odłożyć jeśli chcesz.
Natomiast kielichowaty " Senior " - zbytnio się rozrastał a u mnie miejsca mało, zatem podzieliłam i rozesłałam do innych ogrodów.Ostatni powędrował do Ani sweety, zapytaj a na pewno się podzieli.
zadarniający dziurawiec kielichowaty " Senior "
Senior ma duże kwiaty i długie pylniki w głębi widać Hidcote Gold , też duże kwiaty ale z krótkimi pylnikami.
Fotkę wstawiłam, żebyś wiedziała o co chodzi ale tylko szepnij to usunę.
Ulu też bym chciała aby rosły ale coś im nie odpowiada i mają 2 cm te zebrane na nieużytkach też pamiętam jak się zbierało i suszyło płatki oraz uwielbiałam chodzić o tej porze przez pola obsiane zbożami, tak cudownie wtedy pachniało teraz to nawet chwasty najgorsze nie rosną w zbożu Martuś głowa w różach to i sny muszą być cudowne Maryniu lubię dziurawiec bo rozjaśnia swymi złotymi kwiatuszkami ogród a jeszcze później spektakl na jednym owoce zielone, czerwone i czarne oraz kwiatuszki a że ogród różności u mnie to nie tylko róże ale ziela różnistego pełno Stasiu wcale nie usuwaj mi tego dziurawca to już moja fotka zapisz tam gdzieś w kajecik Hidcote Gold w takim razie a kielichowaty gdzieś kupię Jadziu to 'pani Goździkowa' jedna z moich pierwszych róż i zapomniana ale dzisiaj zakwitła 'Jacqueline du Pre' na razie jednym kwiatuszkiem ale będzie więcej
Dzisiaj trochę zieloności z kwiatuszkami
No tak opuncja kwitnie, werbena kwitnie, no co tam jeszcze, wszystko kwitnie, a u mnie nawet pączki malutkie jeszcze, ale u Ciebie sobie popatrzę Marysiu na razie i spokojnie poczekam na swoje
Werbenki u mnie też zaczynają, A nasiało się ich strasznie dużo.
Szkoda, że nie zebrałam ich do kupy!!!!
Nie byłam dziś na działce, bo maluję mały pokoik. Ciężko mi to idzie.
Ręce bolą. Sufit malowałam 3 razy!!! I po co? Powinnam poczekać aż wyschnie!
Marysiu ta werbena to pewnie nie tegoroczny siew tylko przetrwała zimę
No i znowu widzę parę cudowności, ciekawa jestem tej ciemnej ostróżki, biała i masz dzwonki białe
Brodiae, rutewka żółta
Tosiu nie usiedzisz na p...e tylko roboty szukasz świerzbią Cię ręce okrutnie nie lepiej poplewić było na działce Marysiu bo ja jestem zbieracz zielonego, dzwonki białe są ale różowe gdzieś wybyły
Werberna jest zeszłoroczna
No to będzie machniom, bo różowe kropkowane u mnie rosną już drugi rok i niech tak zostanie to będziemy dzielić, niestety miałam żółte goździki niby wieloletnie, a po dwóch śladu po nich ni ma
Maryś to pamiętaj co mam Ci dać jak przyjedziesz bo ja ostatnio nie ogarniam wszystkiego a wiem że już coś Ci obiecałam dobrze, że nie zamówiłam tego żółtego goździka
Marysiu dopiero teraz zapisałam dzwonki, ale chyba był dziurawiec ten co mam reszty nie pamiętam
Tak żółty nie wart zachodu no chyba że jako dwuletni bo kupiłam kępkę liści i rok temu kwitł , a w tym zero rośliny
Maryś czy Krwawnicy masz więcej ????Może się jeszcze zmieści w moim naparstku Nie wiedziałam ,ze masz panią Goździkową szkoda nie widziałam jej jeszcze nigdy w realu Ona zawsze urzekała mnie ,gdy Grażynka [kogra] ją pokazywała
Marysiu, czy bodziszek na tej fotce ma liście bordowe? Wiesz jak się nazywa? http://images65.fotosik.pl/1097/7882b9e1fa5279f7.jpg
Zrostka ciekawa i bardzo podobna do dzwonka
Dziurawce w tym roku świetnie się spisują, bo prawie nie przemarzły
Tak sobie oglądam Marysiu i stwierdzam, że masz busz prawdziwy.
Jak Ty poruszasz się w ogrodzie po deszczu? Chyba w stroju rybaka.
Moje kwitnienia są dużo w tyle za Twoimi. Hosty dopiero mają paczki, lilie też jeszcze nie kwitną.