Athshe- ogród Agnieszki w kujawsko-pomorskim

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Athshe- ogród Agnieszki w kujawsko-pomorskim

Post »

Witaj , i powinnaś być z siebie zadowolona, kawał roboty odwaliliście , szacun ;:180
Pisałaś o malinach, ja początkowo też miała gęsty pas malin, jednak szybko je przerzedziłam, ciężko się zbierało owoce, ręce podrapane...pamiętaj że maliny szybko się rozrastają .
Szkodnik, piękny...zobaczysz wyrośnie, tylko karć go za takie zachowanie
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś hej :wit wilczomlecz wręcz boski ;:215 cieszę się, że skusiłam się na jego zakup, mam nadzieję że rozrośnie się do takich rozmiarów jak u ciebie. Warzywnik duży, czy już coś posiałaś?
Z końskim obornikiem ostrożnie najlepiej jest przekopać go na jesieni na zagonach i dopiero na wiosnę siać warzywa, zbyt duża ilość tego nawozu spowoduje, że warzywka pójdą w liście bo ma dużo azotu.
U mnie znowu wieje ;:222
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Aniu - nie, jeszcze nic nie posiałam - wieje i wieje, sucho jak pieprz...
A z obornikiem po tych waszych uwagach będę uważac - zdecydowanie nie pójdzie pod warzywa, mało tego - jako, że dzieciaki chore, to nie pojechałam do Hrabiego ;) i nic nie przywiozłam więc chyba się wstrzymam do jesieni i jak będziemy przekopywac warzywnik jesienią, to wtedy rozrzucę nawóz.

Cieszę się, że jesteś zadowolona z wilczomlecza - ja swojego też bardzo lubię i... bardzo się cieszę, że mi nawet nie wiem kiedy odpadła jedna gałązka i już mam małą sadzonkę w jednym z gazonów - nie ruszę jej - niech też się tak pięknie rozkręca.

Małgolinko - mam nadzieję, że nie przesadziłam z tymi malinami - czytałam dziś w wątku malinowym, że warto wycinac najsłabsze pędy - wtedy owoce mają byc większe.... zobaczymy, czy w ogóle będzie co wycinac ;)

Z racji wiatru zrobiłam dziś porządek na skalniaku - częśc okładałam kamieniami byle jak w styczniu, gdy Roza zaczęła tam kopac - dziś zdjęłam te kamienie, wsadziłam roślinki z rozsadnika i poukładałam kamienie wybierając największe z tych poprzednich i tych znalezionych na polu. Zostały jeszcze trzy wielkoludy - ja im nie dałam rady - poproszę Darka w weekend to mi je przyniesie, a tymczasem ustawiłam zraszacz i leję w te rośliny.

Zmykam bo był właśnie kurier z materiałami.... zaraz będę szyc :) ;:138
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
athshe
500p
500p

Post »

No to spędzam kolejny tydzień w domu - tak już bym chciała do pracy.... ale wczoraj w nocy pojechaliśmy z Leonem na SOR - tak już kaszlał, że bałam się czekac do rana - oczywiście w szpitalu dziecko zdrowieje od razu, a tak serio to okazało się, że póki co kaszel jest od spływającego kataru, stąd głównie w nocy.... Ja od szóstej na nogach, bo młodą już do szkoły puściłam, a on sobie odsypia nocne wycieczki...
Wyszłam rano zrobic kilka zdjęc, ale pewnie nadal nic nie zrobię w ogrodzie - póki był z siostrą to mogłam trochę popracowac, ale sam w domu nie zostanie dłużej niż kilka minut...

Tu lekko widac zasieki - przez nie dochodzę do wniosku, że ogród wygąda koszmarnie - choc jednak coś rośnie, coś kwitnie, strat - odpukac - coraz mniej...

Obrazek

rzut oka na krzaczki owocowe.... w sumie to chyba nic nie widac - a nie wchodziłam, bo trzeba by otwierac kolejne zasieki...
Obrazek

Reszta później, bo sąsiadka na kawie.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Ty na zwolnieniu lekarskim, ja na urlopie. Co prawda nigdzie nie wyjeżdżam, bo plany urlopowe związane z domem i ogrodem i komunią Zuzy. Na szczęście organizowanie przyjęcia już prawie zakończone ( jeszcze kilka drobiazgów do zamknięcia), ale z ogrodem kiepsko idzie, bo pogoda paskudna. Miałam czas do południa, i co...siedziałam z kawkę przy kompie. Wieje tak, że głowę mi urwie. Zaraz jadę po ZUzę do szkoły, może o ogrodniczy zahaczę .... ;:224
athshe
500p
500p

Post »

Ja to się boję nawet do spożywczego jechac - tak mnie w pracy obgadują, że w domu siedzę, że aż migłupio, a ja wczoraj w nocy znów z młodym jechałam do szpitala, bo kaszel taki, że sami nie wiedzieliśmy co z nim zrobic. Na szczęście osłuchowo jest czysty, to tylko spływający katar.

Tulipany nadal nie chcą pokazac koloru:
Obrazek

Obrazek

A ja dzisiaj zaczęłam uszytek dla Emilki, ale z racji tego, że w połowie pracy nastąpiła zmiana planów, to nie skończę dzisiaj - zamek muszę kupic.
Obrazek

Bezrękawnik dwustronny - z jednej strony kropelki, z drugiej parasolki. Jeszcze tylko wszyc zamek i wykończyc dół - albo czarną wypustką, albo ściągaczem - jeszcze nie wiem, ale przy tej długości to raczej wypustka. Szeroka, jak przy kapturze.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Agnieszko masz talent w rękach ;:63 ja mam maszynę od kilku lat ale gdzie mi do ciebie.
Tulipany jeszcze chwile i pokażą swoje piękno, jak dobrze widzę drugie będą pełne :?: pąki mają takie tłuściutkie :lol:
Zdrowia dla synka :wit
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Jaka fajna córeczka :D
Talent masz ;:63
Zdrowia synkowi.Ale to raczej przeczekać trzeba,też często mi spływa i przechodzi.Radzę dużo wody pić,bo jak rano sucho w gardle to baaaaardzo nieprzyjemnie :wink:
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

No no.. słuchaj.. szkoda że nie mieszkasz bliżej, uśmiechnęłabym się do Ciebie po kilka rzeczy hehehe. Pięknie Ci to szycie idzie.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko tulipany tylko poczują ciepło, będą pięknie w kępach kwitnąć ;:215 Synkowi zdrowia, ;:167 a córka ubrana w oryginalny ciuch, jak modelka będzie. ;:138
Awatar użytkownika
Izolek
200p
200p
Od: 26 lut 2014, o 21:57

Post »

Ale masz talent sama bym taką chciała ;:108

Widać że w ogrodzie mnóstwo pracy jest już włożone :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aguś, ludzie są podli z natury, więc się nie przejmuj obgadywaniem. Zapomnieli jak to jest mieć chore dziecko? Albo jeszcze nie mają i nie wiedzą, jak boli serce matki gorączka, kaszel, smutna minka. Siedź z dzieciakiem w domu i kuruj Leosia. Może on jest alergikiem że ma takie częste infekcje górnych dróg?
Ja pamiętam jak dawno temu Daniel miał roczek miał zaczerwienione spojówki, a ja nie mogłam, nie miałam jak iść z nim do lekarza. I moja mama wściekła jak diabli zabrała dziecko od niani ( byłam w pracy) i pojechała do okulisty ( wepchała się bez kolejki). Jej mina, jej słowa jak wróciłam z pracy....bezcenne. Matka ma dziecko, praca poczeka.
athshe
500p
500p

Post »

Dziękuję wam wszystkim za miłe słowa.

Aniu - wiem, że tulipany mnie nie zawiodą, ale kurcze - mam te same odmiany co mama i sąsiadka, mieszkamy płot w płot, u nich feeria barw, a u mnie pączki.... Ale pocieszam się, że może będą dłużej kwitły. Za komplement dziękuję.

Tulapie - dziękuję za komplement w imieniu córki. A co do picia - masz rację, zwrócę na to szczególną uwagę.

Madziu - dzięki za miłe słowa - do pięknie to mi jeszcze daleko, ale staram się jak mogę. To dopiero moje pierwsze rzeczy, szycie póki co sprawia mi ogromną przyjemnośc.

Soniu - dzięki za miłe słowo. A tulipany - no mam nadzieję, że mnie te kępy zachwycą jak najszybciej.

Izolku - dzięki, a wiesz, że też bym sama taką chciała ;)

Małgosiu - bardzo ci dziękuję za te słowa. Wiem, że masz rację, ale też wiem, że jednak mam obowiązki wobec uczniów zwłaszcza, naprawdę czuję się nieswojo, gdy nie ma mnie tydzień przed egzaminami, gdy nie będzie mnie jutro z nimi, gdy będą fizykę zdawali...

Dziś Emi ma najkrócej lekcje, przyszła dziś z koleżanką - korzysta z tego, że mama w domu, więc mogłam zostawic w domu i je i Leosia (wypuściłam go dziś na 20 minut, gdy słonko ładnie grzało, a wiatr prawie nie wiał) i podziałałam troszkę - wszystkie iglaki z górki obok domu i wszystkie liliowce i jeszcze kilka innych roślinek, które rosły dostane w miejscach tymczasowych wsadziłam na krawędzi skarpy w terenie wyznaczonym na warzywnik. Słabo to widac na zdjęciu, ale zadowolona z efektu jestem:
Obrazek
A jutro chcę każdego iglaka i może resztę też obłożyc dookoła kamieniami jakie mi zostały po zrobieniu do końca sklaniaka - będzie tego z 4-5 taczek. Tak i dla urody i dla ich bezpieczeństwa - żeby nie zadeptac i nie skosic. Dookoła pozostałych roślin chyba też ułożę - zależy, ile tego będzie po obłożeniu iglaczków. A iglaków było ponad 20 - i w sumie to nawet po tych dwóch latach trochę urosły :) Niektórych aż mi żal było, tak się ładnie ukorzeniły, ale chłop się uparł, że trzeba coś z górką zrobic, bo spływa co roku bardziej - że ma rację, to ustąpiłam ;)
athshe
500p
500p

Post »

Radosne nowiny same :)
Kurier z materiałami przyjechał :)
Zakwitł pierwszy tulipan :)
Roza nie jest w ciąży - sterylka jutro :)
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

No widzisz,jak miło :D

A co do oznaczania-jak kto ma smykałkę to i tak wejdzie,jak moja siostra ;:173
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”