Ogródek AGNESS
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Agniesiu, Ty dla studentki, ja dla zapracowanych dzieci i dla wnuków słoiki robię, przetwory najlepsze swoje po prostu 

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguś mam słabośś do pleśniowych serów po prostu....taka Cambozola np....albo Bawaria Blue....
mniamniuśne
Lubię pokruszyć ciut Lazura czy Gorgonzoli np do leczo...zupełnie inny smak,albo spagetti ,pewnie każdy cos tam majstruje po swojemu
No tak...nasze dzieci to teraz słoiki

Lubię pokruszyć ciut Lazura czy Gorgonzoli np do leczo...zupełnie inny smak,albo spagetti ,pewnie każdy cos tam majstruje po swojemu

No tak...nasze dzieci to teraz słoiki

Agnieszko wianuszek jesienny cudowny- jak wszystkie zresztą. Podziwiam takie zdolności. W mojej rodzinie zdecydowanie siostra dostała te artystyczne geny.

Podpowiedz gdzie mogę go szukać, bo i cukinia leży i papryczka...AGNESS pisze:... od rana siedzę w przetworach .... na tapecie ... sosik cukiniowo-paprykowy z przepisu Priama![]()

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Dołączam się do prośbyanka_ pisze:
Podpowiedz gdzie mogę go szukać, bo i cukinia leży i papryczka...AGNESS pisze:... od rana siedzę w przetworach .... na tapecie ... sosik cukiniowo-paprykowy z przepisu Priama![]()

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Agnieszko, życzę miłego i owocnego weekendu.
Nie wiem, jak u ciebie, ale u nas, choć zimno, jest pięknie i słonecznie. W sam raz na porządkowanie ogrodu przed zimą.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iwonko to cała prawda, takie swoje , bez konserwantów i ulepszaczy....samo zdrówko
Dorotko ja jakoś nie mam przyzwyczajenia jeść tych pleśniowych serków zbyt często, ale czasami jak najbardziej..... traktuję je jako taki ,,rarytasik,,
Uwielbiam np zawijaną pierś z kurczaka z gruszką i serem pleśniowym....pycha
Aniu, Marzenko PW dostarczone
Wandziu bardzo dziękuję
Pogoda u mnie dziś przepiękna, słonecznie, i w miarę ciepło, chociaż jest takie wrażenie jakby mrozik gdzieś tam czyhał
. Większość dnia spędziłam na dworze, porządkowałam donice z kwiatami, część wyrzucałam, część przygotowywałam do zimowania w domku i piwnicy, myłam donice..... mnóstwo tych donic, więc i roboty na cały dzień, ale już prawie wszystko zrobione
Jeszcze tylko poznosić, ale o to już eMa muszę poprosić
Jutrzejszy dzień również planuję ogrodowy. Mam sporo cebulek do wysadzenia....
Tobie również życzę miłego weekendu

Dorotko ja jakoś nie mam przyzwyczajenia jeść tych pleśniowych serków zbyt często, ale czasami jak najbardziej..... traktuję je jako taki ,,rarytasik,,

Aniu, Marzenko PW dostarczone

Wandziu bardzo dziękuję

Tobie również życzę miłego weekendu

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
O to widzę, że będziemy działać na tym samym polu.
Mnie też zostały cebulki do posadzenia i trochę porządkowania po mrozie.
Ale zimno u mnie jeszcze chociaż wiatr nareszcie zmienił kierunek.

Mnie też zostały cebulki do posadzenia i trochę porządkowania po mrozie.
Ale zimno u mnie jeszcze chociaż wiatr nareszcie zmienił kierunek.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Lukrecja
- 1000p
- Od: 31 maja 2009, o 07:38
No Aga, wianuszek pierwsza klasa, widzę, że nie tylko ja traktuję piórka jak materiał przydatny do wszystkiego, bez względu na to czy to kartka, wianuszek czy jakiś stroiczek. Piękny! Nie ma to jak naturalne materiały, eleganckie i gustowne, bardzo, bardzo

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Ja tez się zastanawiam,,,, ja na zakretach sie nie wyrabiamjola1 pisze:Aga jesteś niesamowita- wianek prześliczny , kiedy Ty masz na to wszystko czas?

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Agnieszko zgadza się - dzień był dziś bardzo piękny, słoneczny. Przyszedł jakby na osłodę po mroźnej nocy, kóra zabrała mi wszystkie dalie. Nigdy jeszcze nie czyściłem dalii w takim słońcu!
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Nie wiem dlaczego przestałam dostawać powiadomienia
Narobiłam sobie zaległości, a tu takie cuda - wianki
Też czekam na lepszą pogodę i trochę wolnego czasu - tradycyjnie mam mnóstwo cebulek do posadzenia

Też czekam na lepszą pogodę i trochę wolnego czasu - tradycyjnie mam mnóstwo cebulek do posadzenia

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Wianki jak zwykle śliczne
czy to zrobione z leśnych ozdób czy bardziej ogrodowych czy dodatków kurnikowych
masz niezaprzeczalnie talent i powinnaś go wykorzystać bardziej dla estetyki ludzkości 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Grażynko u mnie wiatr dość silny i zimno....ale tak słonecznie i pięknie, że do tej pory spędziłam dzień na dworze , podobnie jak wczoraj ....Wreszcie zrobiłam fotki w ogródku
poleniuchowałam, posiedziałam na huśtawce kombinując co by tu przesadzić, co przerobić .... już mam głowę pełną pomysłów na wiosnę..... zrobiłam kompozycję dyniowo-kwiatową na stół na tarasie........ a cebulek nadal nie posadziłam
Ale liczę na piękne dni po niedzieli i nadrobię wszelkie zaległości.....
Nelu miło mi bardzo, że wianuszek podoba Ci się..... ja uważam, że do dekoracji wianuszków można użyć niemal wszystkiego
A i piórka faktycznie są bardzo wdzięcznym materiałem.... ja też uwielbiam używać ich do różnych dekoracji.... do karteczek okolicznościowych również
Aniu mam głowę pełną pomysłów i czasami jestem sfrustrowana, że nie na wszystkie starcza mi czasu
Jacku u mnie dziś był największy jak do tej pory przymrozek, ale roślinki na szczęście jakoś bardzo tego nie odczuły.... jedynie wszystkie koleusy w donicach zostały zniszczone.... a begonie wcale, czym jestem bardzo zdziwiona
Szkoda Twoich dalii..... mogły jeszcze jakiś czas zdobić ogród.....
Izuniu cieszę się, że jesteś
U mnie mimo, że chłodno to słonecznie i po prostu piękne....ale ja dziś leniuchuję....do tej pory byłam na dworze, ale zajmowałam się przeróżnymi drobiazgami....cebulek nawet nie ruszyłam
Mam nadzieję sie za nie wziąć w przyszłym tygodniu i liczę na piękną pogodę
Majeczko dziękuję
Wianki i różne dekoracje to moje ogromna pasja i naprawdę szczęśliwa jestem, że się podobają
Dziś przepiękny ,słoneczny dzień. Niestety jest chłodno, ale to i tak nie umniejsza radości z przebywania na dworze..... Cały dzień spędziłam na powietrzu....jednak nie na pracy w ogródku, a na błogim lenistwie...... Zrobiłam dyniowo-kwiatową dekorację na stół na tarasie. Posiedziałam na huśtawce planując różne mniejsze i większe przesadzania i przeróbki rabat na wiosnę.... uporządkowałam drobne narzędzia ogrodowe i przygotowałam je do schowania na zimę..... i tak w błogi sposób minęła mi większa część dnia
.... no i wreszcie zrobiłam fotki
.... niestety przed skoszeniem trawy, więc są nieco bałaganiarskie. Ale eM wrócił z pracy i zajął się trawniczkiem, który jest już skoszony i wszystko wygląda o niebo lepiej..... a na pewno zdecydowanie schludniej
Tak wygląda dekoracja na tarasowym stole

i suszki na wiklinowej macie

Nelu miło mi bardzo, że wianuszek podoba Ci się..... ja uważam, że do dekoracji wianuszków można użyć niemal wszystkiego

Aniu mam głowę pełną pomysłów i czasami jestem sfrustrowana, że nie na wszystkie starcza mi czasu

Jacku u mnie dziś był największy jak do tej pory przymrozek, ale roślinki na szczęście jakoś bardzo tego nie odczuły.... jedynie wszystkie koleusy w donicach zostały zniszczone.... a begonie wcale, czym jestem bardzo zdziwiona

Szkoda Twoich dalii..... mogły jeszcze jakiś czas zdobić ogród.....
Izuniu cieszę się, że jesteś

U mnie mimo, że chłodno to słonecznie i po prostu piękne....ale ja dziś leniuchuję....do tej pory byłam na dworze, ale zajmowałam się przeróżnymi drobiazgami....cebulek nawet nie ruszyłam

Majeczko dziękuję

Dziś przepiękny ,słoneczny dzień. Niestety jest chłodno, ale to i tak nie umniejsza radości z przebywania na dworze..... Cały dzień spędziłam na powietrzu....jednak nie na pracy w ogródku, a na błogim lenistwie...... Zrobiłam dyniowo-kwiatową dekorację na stół na tarasie. Posiedziałam na huśtawce planując różne mniejsze i większe przesadzania i przeróbki rabat na wiosnę.... uporządkowałam drobne narzędzia ogrodowe i przygotowałam je do schowania na zimę..... i tak w błogi sposób minęła mi większa część dnia

Tak wygląda dekoracja na tarasowym stole

i suszki na wiklinowej macie

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Agnieszko piękna jesienna dekoracja, podziwiam Twoją kreatywność, a takich wiosennych obrazków proszę jak najwięcej
U mnie aksamitki zmarzły a karpacki kwitnie w najlepsze 

- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Agnieszko, ładna kompozycja a i suszki masz. Ja też czekam na dostawę róż i wtedy posadzimy rękami Rafała cebule.
Po za tym już nie mam dalii, jednej kanny, bo przymrozek wszystko załatwił, ale begonia w donicy jakoś się trzyma, podobnie jak u Ciebie.
Po za tym już nie mam dalii, jednej kanny, bo przymrozek wszystko załatwił, ale begonia w donicy jakoś się trzyma, podobnie jak u Ciebie.
Pozdrawiam - Justyna