Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Agniesiu, Ty dla studentki, ja dla zapracowanych dzieci i dla wnuków słoiki robię, przetwory najlepsze swoje po prostu ;:108
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś mam słabośś do pleśniowych serów po prostu....taka Cambozola np....albo Bawaria Blue.... ;:130 mniamniuśne ;:173
Lubię pokruszyć ciut Lazura czy Gorgonzoli np do leczo...zupełnie inny smak,albo spagetti ,pewnie każdy cos tam majstruje po swojemu :uszy
No tak...nasze dzieci to teraz słoiki ;:306
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko wianuszek jesienny cudowny- jak wszystkie zresztą. Podziwiam takie zdolności. W mojej rodzinie zdecydowanie siostra dostała te artystyczne geny. :lol:
AGNESS pisze:... od rana siedzę w przetworach .... na tapecie ... sosik cukiniowo-paprykowy z przepisu Priama :D
Podpowiedz gdzie mogę go szukać, bo i cukinia leży i papryczka... ;:173
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

anka_ pisze:
AGNESS pisze:... od rana siedzę w przetworach .... na tapecie ... sosik cukiniowo-paprykowy z przepisu Priama :D
Podpowiedz gdzie mogę go szukać, bo i cukinia leży i papryczka... ;:173
Dołączam się do prośby ;:196
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Agnieszko, życzę miłego i owocnego weekendu. :D Nie wiem, jak u ciebie, ale u nas, choć zimno, jest pięknie i słonecznie. W sam raz na porządkowanie ogrodu przed zimą.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko to cała prawda, takie swoje , bez konserwantów i ulepszaczy....samo zdrówko ;:167

Dorotko ja jakoś nie mam przyzwyczajenia jeść tych pleśniowych serków zbyt często, ale czasami jak najbardziej..... traktuję je jako taki ,,rarytasik,, 8-) :lol: Uwielbiam np zawijaną pierś z kurczaka z gruszką i serem pleśniowym....pycha 8-) :lol:

Aniu, Marzenko PW dostarczone ;:196

Wandziu bardzo dziękuję ;:196 Pogoda u mnie dziś przepiękna, słonecznie, i w miarę ciepło, chociaż jest takie wrażenie jakby mrozik gdzieś tam czyhał 8-) :lol: . Większość dnia spędziłam na dworze, porządkowałam donice z kwiatami, część wyrzucałam, część przygotowywałam do zimowania w domku i piwnicy, myłam donice..... mnóstwo tych donic, więc i roboty na cały dzień, ale już prawie wszystko zrobione :D Jeszcze tylko poznosić, ale o to już eMa muszę poprosić :D Jutrzejszy dzień również planuję ogrodowy. Mam sporo cebulek do wysadzenia....
Tobie również życzę miłego weekendu ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

O to widzę, że będziemy działać na tym samym polu. :D
Mnie też zostały cebulki do posadzenia i trochę porządkowania po mrozie.
Ale zimno u mnie jeszcze chociaż wiatr nareszcie zmienił kierunek. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

No Aga, wianuszek pierwsza klasa, widzę, że nie tylko ja traktuję piórka jak materiał przydatny do wszystkiego, bez względu na to czy to kartka, wianuszek czy jakiś stroiczek. Piękny! Nie ma to jak naturalne materiały, eleganckie i gustowne, bardzo, bardzo ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

jola1 pisze:Aga jesteś niesamowita- wianek prześliczny , kiedy Ty masz na to wszystko czas?
Ja tez się zastanawiam,,,, ja na zakretach sie nie wyrabiam ;:198
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko zgadza się - dzień był dziś bardzo piękny, słoneczny. Przyszedł jakby na osłodę po mroźnej nocy, kóra zabrała mi wszystkie dalie. Nigdy jeszcze nie czyściłem dalii w takim słońcu!
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Nie wiem dlaczego przestałam dostawać powiadomienia :( Narobiłam sobie zaległości, a tu takie cuda - wianki ;:oj
Też czekam na lepszą pogodę i trochę wolnego czasu - tradycyjnie mam mnóstwo cebulek do posadzenia ;:224
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Wianki jak zwykle śliczne ;:215 czy to zrobione z leśnych ozdób czy bardziej ogrodowych czy dodatków kurnikowych :wink: masz niezaprzeczalnie talent i powinnaś go wykorzystać bardziej dla estetyki ludzkości ;:215
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Grażynko u mnie wiatr dość silny i zimno....ale tak słonecznie i pięknie, że do tej pory spędziłam dzień na dworze , podobnie jak wczoraj ....Wreszcie zrobiłam fotki w ogródku :roll: poleniuchowałam, posiedziałam na huśtawce kombinując co by tu przesadzić, co przerobić .... już mam głowę pełną pomysłów na wiosnę..... zrobiłam kompozycję dyniowo-kwiatową na stół na tarasie........ a cebulek nadal nie posadziłam ;:224 :;230 Ale liczę na piękne dni po niedzieli i nadrobię wszelkie zaległości.....

Nelu miło mi bardzo, że wianuszek podoba Ci się..... ja uważam, że do dekoracji wianuszków można użyć niemal wszystkiego 8-) :lol: A i piórka faktycznie są bardzo wdzięcznym materiałem.... ja też uwielbiam używać ich do różnych dekoracji.... do karteczek okolicznościowych również :D

Aniu mam głowę pełną pomysłów i czasami jestem sfrustrowana, że nie na wszystkie starcza mi czasu :roll: :lol:

Jacku u mnie dziś był największy jak do tej pory przymrozek, ale roślinki na szczęście jakoś bardzo tego nie odczuły.... jedynie wszystkie koleusy w donicach zostały zniszczone.... a begonie wcale, czym jestem bardzo zdziwiona :roll:
Szkoda Twoich dalii..... mogły jeszcze jakiś czas zdobić ogród.....

Izuniu cieszę się, że jesteś ;:196
U mnie mimo, że chłodno to słonecznie i po prostu piękne....ale ja dziś leniuchuję....do tej pory byłam na dworze, ale zajmowałam się przeróżnymi drobiazgami....cebulek nawet nie ruszyłam :roll: Mam nadzieję sie za nie wziąć w przyszłym tygodniu i liczę na piękną pogodę :D

Majeczko dziękuję ;:196 Wianki i różne dekoracje to moje ogromna pasja i naprawdę szczęśliwa jestem, że się podobają ;:167

Dziś przepiękny ,słoneczny dzień. Niestety jest chłodno, ale to i tak nie umniejsza radości z przebywania na dworze..... Cały dzień spędziłam na powietrzu....jednak nie na pracy w ogródku, a na błogim lenistwie...... Zrobiłam dyniowo-kwiatową dekorację na stół na tarasie. Posiedziałam na huśtawce planując różne mniejsze i większe przesadzania i przeróbki rabat na wiosnę.... uporządkowałam drobne narzędzia ogrodowe i przygotowałam je do schowania na zimę..... i tak w błogi sposób minęła mi większa część dnia :D .... no i wreszcie zrobiłam fotki :roll: .... niestety przed skoszeniem trawy, więc są nieco bałaganiarskie. Ale eM wrócił z pracy i zajął się trawniczkiem, który jest już skoszony i wszystko wygląda o niebo lepiej..... a na pewno zdecydowanie schludniej 8-) :lol:

Tak wygląda dekoracja na tarasowym stole :D

Obrazek

i suszki na wiklinowej macie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Agnieszko piękna jesienna dekoracja, podziwiam Twoją kreatywność, a takich wiosennych obrazków proszę jak najwięcej :D U mnie aksamitki zmarzły a karpacki kwitnie w najlepsze :heja
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Agnieszko, ładna kompozycja a i suszki masz. Ja też czekam na dostawę róż i wtedy posadzimy rękami Rafała cebule.
Po za tym już nie mam dalii, jednej kanny, bo przymrozek wszystko załatwił, ale begonia w donicy jakoś się trzyma, podobnie jak u Ciebie.
Pozdrawiam - Justyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”