Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kuleczka
200p
200p
Od: 28 kwie 2011, o 18:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. III

Post »

Madziu, wierzby to jak z obrazka, przepiękny widok. Kamienie, to był jednak strzał w 10 ;:333
Mnie podkusiło w lato przesadzić berberysa, opadły mu wszystkie listki, czy przeżył, okaże się na wiosnę. Twoje są boskie :D
Rośliny : Kuleczkowy kolorowy świat
Ogólne rozmowy: Kuleczka na okrągło
Zapraszam Dorota :)
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madzia zdjęcia bajeczne ;:333 Nawet na jednym z nich widać badziewiaka z mućką ;:306 Załapał się skubaniec :;230
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Liliowce będą miały dobrze , a irysy jak się rozrosną za ciasno , ale wtedy na pewno coś im wymyślisz .
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Madziu tego marcinka, niewiakomoskąd, masz ode mnie. Mogę Ci go dosłać w dowolnej ilości wiosną :wit .
Masz juz teraz pięknie, a co to będzie jak ogród wydorośleje ;:224 ? Nic tylko usiąść na ławeczce i delektować się widokiem ;:108
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Sąsiad z krówką wpasował ci się w kadr ;:306 No zawsze musi jakoś zaznaczyć swoją obecność.

Fotki z moimi ulubionymi żółtymi cyprysikami ;:333
I pozostałe czerwienie, w tym słońcu bajecznie się mienią.
U mnie w sobotę ponad 20 stopni i słonko. Posadziłam 10 róż na rabaty i pięć do donic. Plan niemal wykonany. Niemal bo skończyła się ziemia ;:306
Aż szkoda że nie miałaś kiedy popracować, choć może odpoczynek też potrzebny :wink:

Miłego, krótszego tygodnia :wit
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Aguś te wierzby to był główny argument, dla którego kupiliśmy dom w tej okolicy. Tez darzę je uczuciem ogromnym.
Dziękuję za ten wiersz... ;:167 Zwłaszcza teraz, przed 01 listopada...

Elu, polecam tę lawendę. Tylko ja nie mam 100% pewności, że to jest ta odmiana. Co prawda po 3 latach jej posiadania na 99% to Grosso, ale jak ja kupowałam to nie było nazwy odmiany i to tylko moje przypuszczenia. A widoki mam faktycznie sielskie, dziękuję, że też to doceniasz :D

Justynka,
dziękuję kochana ;:138 Masz rację! No i sama widzisz, że bez Was własnego ogrodu nie ogarniam :lol:

Kasiu, marcinki mnie bardzo ujęły za serce w tym roku. I jeszcze chodzi mi po głowie pomysłz chryzantemami w kolorze fuksji i różu jako obwódkę przy tarasie :uszy

Kuleczko, beberysy u mnie sa przesadzone po raz chyba 4ty od czasu jak je kupiłam i nic żadnemu się nie stało. Żółte niestety chorowały, bo miały za dużo słońca, ale czerwone Golden Ring, Strawberry, Admiration, Atropurpurea, bardzo ładnie zniosły przeprowadzki :D

Lucy, to nie badziewiak :!: To akurat inny sąsiad, tego lubię :wink: I krowę też :wink:

Obrazek

Jolu, nie miałam niestety możliwości pracy a taaakie były plany ;:131 W tym tygodniu wezme urlop, bo kolejny weekend tez mam gości :lol: Bardzo dziękuję za ciepłe słowa ;:196 Te żółte cyprysiki kupiłam kiedyś pod wpływem impulsu i tak naprawde dopiero teraz rosna w takim miejscu, gdzie mnie cieszą. Poprzednio "raziły" mnie w oczy :wink:

Marzka, marcinki mam od Igi na 100%. Od Ciebie nie brałam żadnych roślinek, chyba :wink: A Ty kochana przestań oferować swoje tak chętnie, bo masz naprawde kawał pola do obsadzenia 8-) Zacznij myśleć o sobie a nie o innych. Ciężko na to pracujesz i możesz śmiało myśleć tylko o tym żeby jak najwiecej posadzić u siebie ;:136

Geniu, irysy mają naprawdę dużo miejsca, dlatego mogą się rozrastać tam do woli :wink: Liliowce tez mogą sobie tak wokoło swobodnie rozrastać się latami. Tak zrobiłam przy studni i rosną jak szeroko chcą.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Kamienny zakątek z ławeczką powala ;:215 i jeszcze ten jesienny las w tle, po prostu bajecznie. To chyba mój ulubiony zakątek u Ciebie.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Madziu z daleka to rzeczywiście trudno określić ile mają miejsca ;:7 , teraz trzymam kciuki żeby w przyszłym roku choć kilka zakwitło , reszta aż w następnym 2015 roku zakwitnie .

No to mućkę masz przez płot .;:306 ;:306
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Iwonka :oops:

To może kolejne jeszcze takie dla Ciebie wkleję ;:196

Obrazek

Obrazek

Geniu
, mućki uwielbiam. One maja takie piękne oczy i te rzęsy cudne ;:167 Strasznie mi ich żal, ze na deszczu, zimnie i wietrze ludzie je trzymają na łańcuchu... latem często bez wody. Okropność.

W tym tygodniu chcę kupić Tawuły Van Houtte'a i posadzić za sadem, za altaną, tym samym zakrywając maszyny sąsiada. One co prawda aż tak mnie nie wnerwiają, ale taki żywopłocik kwitnący wiosną zawsze lepszy :wink: Poza tym "sad" rośnie już 4 lata i nadal jest zestawem patyków, zamiast drzewkami ;:223
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj Madziu, akurat tych marcinków mam cały łan i chętnie, naprawdę bez uszczerbku dla siedliska, mogę Ci podesłać sporo.
Popieram pomysł zakupu tawuł. Dostałam spore krzaki od Eli/elakuznicom i w mojej rodzimej ziemi nieżle się mają, no fakt dołozyłam im w doły normalnej ziemi, ale bez podlewania przeżyły największe susze w tym roku. Będzie Pani zadowolona
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Czemu ja Ciebie nie znałam wcześniej... Wyrzucałam cały żywopłot dorodnych tawuł... Byś miała już takie 1,5 m krzaki...
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Super, bedą kolejne Marcinki do kolekcji ;:138
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Marzka, to ja w takim razie o marcinki się upomnę wiosną ;:196

Justynka,
1,5 metrowe wyrzucałaś?!? Obrazek
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

No, szkoda że jeszcze się nie znałyśmy. ;:174 25m długi płot miałam.... Dla mnie były one utrapieniem. Zajmowały tyle samo powierzchni działki bo nikt ich nie przycinał...
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Takie one są
Obrazek
i tyle ich mam
Obrazek