Moja mała "dżungla" - part II

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja mała "dżungla" - part II

Post »

Aga gdzie ty się podziewasz??
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Niunia - :wit no jestem ;:65 w dzień w pracy byłam :wink: a weekend jak zwykle przez palce przeleciał... zobacz, co mnie spotkało w niedzielę po porannym przebudzeniu:

Obrazek

i z robienia zdjęć balkonu jak i całej tej okrzyczanej wiosny - nici ;:223 (już pominę fakt, że spałam do 16 ;:224 )
Wiktoria_W pisze:Gratuluję pączków. Już się nie mogę doczekać, jak pokażesz go w pełni rozkwitu

dzięki ;:196 pączki chyba się nie poobrażały, bo robią się coraz większe, więc chyba będzie na co patrzeć...
Wiktoria_W pisze:Koleusek śliczny. Czy to nie przypadkiem Ty pisałaś, że padły w zimie?

pójdź na 1 stronę, z tego całego stolika został mi ten jeden i 2 malusieńkie takie stojące nie wiedzące czego chcą... więc niestety nie kłamałam ;:144
Stokrotkania pisze: moje mizerne, nie ma co pokazać, chyba wyrzucę..

Ania, a co z nimi się dzieje? ja też mam kilka sadzonek i liści stojących w bezruchu zupełnym... ale idzie wiosna, nie wyrzucaj, pewnie się ockną :uszy
Marudzia pisze:to ja prosiłam o zdjecie koleusków -zapodałas tylko jednego

więcej ni mam ;:145
rapunzel pisze:mniodkowa, to ja może ci taką karę wymyślę, że będziesz musiała wysiac i przepikować kuwetę lobelii.

Jagoda ze strachu nawet nie weszłam na wskazany link :wink: tak mnie ta zima wczoraj zaskoczyła, że sobie dałam spokój z tym balkonem - na załagodzenie swej dramatycznej sytuacji (coś czuję, że będziecie się gniewać....) mam zakwitniętego skrzydłokwiata:

Obrazek

Poza tym pędzę się pochwalić, że albo to zbieg okoliczności, albo już 8 miesięcy to kupa czasu dla tych moich wrednych fiołków, albo moja teoria ma sens - bo wczoraj zobaczyłam na kolejnym EK TATIANA :tan :

Obrazek

No i w moim nowym oknie uszczelka czeka na wymianę przez producenta a grudnik na tym korzysta:

Obrazek

nie pamiętam skąd go mam, chyba gdzieś nazbierałam szczepek w sklepie którymś... niebardzo liczyłam na kwitnienie w tym roku a ten stojąc w tym przewiewnym miejscu nie dość, że pokazał kwiatki to trzyma je już ponad tydzień :shock: i sama już nie wiem czy się cieszyć z tych nowych okien - te przez które wiało to były idealnymi warunkami dla np grudników...

Miłego wieczorka ;:100
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gratuluję takich pięknych kwiatów ;:138 . Grudnikom chyba ogólnie coś się pozmieniało, bo już w którymś wątku ostatnio też widziałam kwitnącego. Jednak myślę, że niższa temperatura przy nieszczelnym oknie pewnie też mu trochę pomogła ;:108 .
Skrzydłokwiat zachwycający - śliczne są te białe żagielki :) . Rozumiem, że to okaz "bezjabłkowy"? :wink:
Maluch fiołkowy uroczy. Ja, od czasu, kiedy pokazałaś tego poprzedniego, poprzykrywałam swoje listki, ale jakoś nie zamierzają ruszyć.
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
renatas
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 paź 2010, o 17:33

Post »

mniodkowa pisze:Robiłam mały przegląd parapetów po pracy w tym tygodniu i zobaczyłam na skrętniku Pink Souffle pączki :heja
Obrazek
Czekam na kwiatki ;:65 ...bo to chyba ode mnie ta sadzonka?
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dobry Aguś!
A gdzie ty się podziewasz??
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p
Od: 23 sty 2012, o 08:55

Post »

wszystkie roślinki czują wiosnę my też poczujemy słoneczko w niedziele ma być 20 stopni ciekawe ;:224
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mniodkowa, przy takiej pogodzie nie miałabym sumienia wyganiać nikogo na balkon w celu robienia zdjęć i chyba nikt by się nie pogniewał, ale skoro wstawiłaś kwitnący skrzydłokwiat, to jeszcze lepiej. ;:63 W ogóle tak patrzę u ciebie i widzę kwitnący grudnik, skrętnik z pączkami, a u mnie jak zwykle tylko kwitnący hiacynt będzie, no załamka po prostu. W ogóle zaczynam mieć powoli dosyć tych wszystkich kwitnących. Eschynantus mój zaczął zrzucać pączki, nie mam pojęcia czemu. ;:223
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

rapunzel pisze:przy takiej pogodzie nie miałabym sumienia wyganiać nikogo na balkon w celu robienia zdjęć

ufff zrozumienie :heja ;:196
rapunzel pisze:a u mnie jak zwykle tylko kwitnący hiacynt będzie, no załamka po prostu.

ja to sobie myślę, że to dlatego, że masz tak mało słoneczka - bo u mnie kwitną te wypchnięte na południowy parapet ;:108 no i grudniki/wielkanocnik stojące w miejscu nieszczelnych okien... no dobra - skrętnik się wyłamał ;:224 Ja to w ogóle uważam, że na zimę nie ma co brać się za kwitnące, bo tylko nerwy jak to stoi i ani drgnie :evil: a hiacynty podziwiałam u Ciebie piękne ;:167 inne cebulkowe zresztą też!
Niunia1981 pisze:A gdzie ty się podziewasz??

a koleżanka to co? nie dopatrzyła się obszernego posta i zdjęć? :twisted:
Monik27 pisze:w niedziele ma być 20 stopni ciekawe

ehe... chyba u Was ;:223
Wiktoria_W pisze:Grudnikom chyba ogólnie coś się pozmieniało, bo już w którymś wątku ostatnio też widziałam kwitnącego.

ja mam jeszcze jednego w pąkach stojącego już 3 raz tej zimy ;:154 a obok tego co pokazałam teraz - stoi mała sadzoneczka NN i też ma pączki :shock: no ale one mieszkają w Suwałkach więc w sumie nie powinno mnie to dziwić :;230
Wiktoria_W pisze:Skrzydłokwiat zachwycający - śliczne są te białe żagielki . Rozumiem, że to okaz "bezjabłkowy"?

tak dokładnie, na zimę rozsadzony i jednak potrafi się odwdzięczać :heja
Wiktoria_W pisze:Ja, od czasu, kiedy pokazałaś tego poprzedniego, poprzykrywałam swoje listki, ale jakoś nie zamierzają ruszyć.

moje dopiero w ok 4 tyg po takiej saunie jaką im zafundowałam, zaczęły się puszczać, sama nie wiem czy to ta sauna czy może przypadkiem termin porodu po 8-m-cach :;230
renatas pisze:...bo to chyba ode mnie ta sadzonka?

yes yes yes :tan i pączki coraz większe :tan
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chyba oślepłam od tego FO ;:14
Nie widziałam twojego posta :;230 :;230
Ale na szczęście pogoda się poprawia więc zdjęcie balkoniku można już pstryknąć ;:108 ;:224
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Agnieszko - gratulacje z okazji pączków skrętnikowych. A tak jeszcze niedawno wątpiłaś w swoje talenty ogrodnika-doniczkowca, a tutaj proszę, proszę.... ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mniodkowa, niestety masz 100% rację z tym słońcem, co go mnie i moim kwiatkom ewidentnie brak. Szczęście, że choć mam grupę sprawdzonych balkonowych, które przez tych kilka miesięcy rekompensują mi brak efektownych kwitnień w domu. Trzeba skupić się zdecydowanie na ozdobnych z liści. One zresztą są jednak mniej chimeryczne pomijając paprocie i bluszcze. :)
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Niunia1981 pisze:Ale na szczęście pogoda się poprawia więc zdjęcie balkoniku można już pstryknąć

byłam pewna, że tak będzie :;230 i już zapobiegawczo po pracy wychodząc na miasto capnęłam aparat i zrobiłam, ten brzydki zielony to mój ;:223 (jedna ściana, ta niewidoczna, jest taka zielono-żółta bo docieplali w wakacje kawałek ściany balkonowej) ale kolor farby już w trakcie wybierania ;:108 i na wiosnę będzie malowanko :tan to musi być coś jasnego, bo w domu na parapecie i tuż za nim pełno kwiatów i pomimo iż południowa strona to światła jakby mniej ;:224

Obrazek

a może Wam chodziło i zdjęcie od środka??... ;:24 bo teraz mnie olśniło... ale jest brzydko, nie posprzątane i tego publicznie pokazywać nie będę :;230

Jagoda - no właśnie, Ty latem za to możesz poszaleć na balkonie z kwiatkami i kwitnień setki będą a na moim skwarze to nawet słonkolubne pewnie zostaną przeze mnie ukatrupione :evil: bo w domu poupycham kule a na balkonie...? wyjeżdżając..? nawet na weekend...

Krysiu - dziękuję, sama jestem zaskoczona tymi kwitnieniami :shock: ale pozytywnie, bo w domu zrobiło się od razu ładniej ;:108
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochana nie jest tak źle, widać że chociaż częściowo masz zasłonięte przez bok bloku. A możesz założyć pergolę drewnianą - wzorek kratka? Niekoniecznie do samego daszku bo to już cięższa sprawa, ale postawiona na podłodze i przymocowana w połowie wysokości do balustrady. Ja mam tak i to już skutecznie osłania przed słoneczkiem ;:108 Przy takiej możesz puścić jakieś pnącze jednoroczne i już sobie zasłonisz i będzie chłodniej w pokoju latem.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

oooo nie nie nie nie nieeeee!!!! żadnych pnączy, żadnej balustrady zasłaniającej moje ukochane słoneczko ;:3 ;:14 ja strasznie walczyłam o to aby nie było daszka (i się nie udało ;:223 ) a Ty chcesz mi zasłonić całkiem? nieeeeee ;:124
a pnączy po prostu nie cierpię ;:224 nawet w domu nie mam bluszczy :;230 (jak oglądałam mieszkania do kupowania to wiele osób miało właśnie porośnięte balkony i jak słyszeli, że ja to w jeden dzień bym wykosiła to... :twisted: .... :;230 )
Monia, ze mną nie będzie łatwo :wink:
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hi hi :;230 :;230
To po prostu musisz mieć na balkonie kwiatki kochające słońce i tyle!
Spokojnie - takie też są! Nie uciekniesz od ukwieconego balkonu ;:108 ;:108
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”