Kolorowy ogród Geni cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Twoje azalie są zachwycające!!!
Natomiast mam pytanie czy wyżej są orliki?? Mam taką jedną roślinkę i tak się zastanawiałem czy to to :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Dalu u mnie też do południa nie było zbyt ładnie choć deszcz nie padał za to popołudnie było słoneczne. Sama się dziwię że tyle tych orlików się nazbierało .

Grażynko na te wszystkie choroby chorujemy wszyscy .Bardzo się cieszę że mój mały ogródek Podoba Ci się.

Karol orlik żółty mam jeden ale mogę zebrać nasionka jak przekwitnie a będzie tego troszkę bo ma bardzo dużo kwiatków jak będziesz chciał to Ci zostawię

Witaj Adam Ty też zachorowałeś na chorobę orlikową?

Przemku Powyżej są orliki ale też inne kwiaty ,musiałbyś pokazać swoją roślinkę żebym mogła powiedzieć czy to orlik ,lub wskazać na którym zdjęciu
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Gieniu a u Ciebie z nowu tyle pięknych roślin. Orliki, azalie i inne, których nazw nie znam, pięknie kwitną. A to co pisałaś u mnie, żebym nie pisał , że u mnie też jest uż kolorowo, to podłóg Twojego ogrodu to u mnie nic nie ma. Bez porównania. I piszę prawdę i myślę, że inn też tak myślą.
Rośliny twoje to cud miód rewelacja.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mutari pisze:Witaj Gieniu a u Ciebie z nowu tyle pięknych roślin. Orliki, azalie i inne, których nazw nie znam, pięknie kwitną. A to co pisałaś u mnie, żebym nie pisał , że u mnie też jest uż kolorowo, to podłóg Twojego ogrodu to u mnie nic nie ma. Bez porównania. I piszę prawdę i myślę, że inn też tak myślą.
Rośliny twoje to cud miód rewelacja.
Witaj Marcin bardzo się cieszę że mnie odwiedziłeś nie dawno wróciłam do domu ale nie mogłam się oprzeć żeby nie zajrzeć na forum .
Marcin Twój ogród jest kolorowy i jak będziesz się nim zajmował tyle lat co ja swoim to zobaczyć jaki będzie .Dziś zakwitł pierwszy irys wysoki ciemno fioletowy ale nie sfotosiłam go tylko zerwałam do wazonu dla mojej przyjaciółki .Mam nadzieję że jutro zakwitnie drugi
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

byłam pooglądałam i jak zwykle ....zresztą Geniu wiesz :D same piękności...
co do orlików wiem zę w tamtym roku miałam a w tym nie wyszedł... nie mam pojęcia dlaczego?
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj onka 37 szkoda że ten Twój orlik zginął może chociaż są gdzieś młode roślinki co się posiały .
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Jeszcze mgły nie opadły, jeszcze rosy czuję chłód pod stopami, gdy z rana przemykam przez Twój ogród - baśniowy, zjawiskowy, wyjątkowy :!: Napełniam się paletą barw i kształtów, wdycham koktail zapachów i czuję się gotowy, by zacząć nowy dzień :!:
:D Tak mnie wzięło lirycznie ale do rzeczy - świetna gama kolorów laków, rh i orlików :!: Azalia biała z bordową gardzielą szczególnie piękna. I to, co pisali poprzednicy - jesteś mistrzynią perspektywy (i kamuflażu), bo Twój ogród sprawia wrażenie o wiele większego. Pięknie Geniu :!:
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Jacku ! Nie wiedziałam, że jesteś również poetą !
Miła Geniu !
Lubię spacerować po Twoim dojrzałym ogrodzie i rozkoszować się kolorowymi kwiatami !
Cieszę się, że wysoki irysek już zakwitł, a serce Cię nie bolało jak go obcinałaś ?
Ja bym się nie zdobyła na zgilotynowanie pierwszego, na dodatek c. fioletowego.
Pozdrawiam serdecznie. ;:10
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacek P.... pisze:Jeszcze mgły nie opadły, jeszcze rosy czuję chłód pod stopami, gdy z rana przemykam przez Twój ogród - baśniowy, zjawiskowy, wyjątkowy :!: Napełniam się paletą barw i kształtów, wdycham koktail zapachów i czuję się gotowy, by zacząć nowy dzień :!:
:D Tak mnie wzięło lirycznie ale do rzeczy - świetna gama kolorów laków, rh i orlików :!: Azalia biała z bordową gardzielą szczególnie piękna. I to, co pisali poprzednicy - jesteś mistrzynią perspektywy (i kamuflażu), bo Twój ogród sprawia wrażenie o wiele większego. Pięknie Geniu :!:
Jacku witaj ,tak pisz częściej to może uwierzę że ten mój mały ogródek nie tak całkiem kiepski bez polotu .Każdy może nasadzić dużo kwiatów ,ale sprawić że to wygląda pięknie modnie to już nie każdy i ja do nich należę,kiedy wchodzę do tych naprawdę pięknych ogrodów to jestem taka malutka .
Dzięki za tak mile słowa .
Jacku już powoli szykuj sobie wolny dzień bo iryski zaczynają kwitnąć wprawdzie pojedyncze sztuki ale za tydzień to będzie szał
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pelagia72 pisze: Jacku ! Nie wiedziałam, że jesteś również poetą !
Miła Geniu !
Lubię spacerować po Twoim dojrzałym ogrodzie i rozkoszować się kolorowymi kwiatami !
Cieszę się, że wysoki irysek już zakwitł, a serce Cię nie bolało jak go obcinałaś ?
Ja bym się nie zdobyła na zgilotynowanie pierwszego, na dodatek c. fioletowego.
Pozdrawiam serdecznie. ;:10
Ago nie ma czego żałować dziś już kwitnie następny ,a z resztą dla przyjaciół niczego nie szkoda.
Genia
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Wiesz Gieniu, że ja dopiero w tym roku zaczynam myśleć o roślinach w kategorii kiedy kwitną. Maj to czas azali i różaneczników, to wiedzą wszyscy, ale w Twoim ogrodzie to również czas irysów, orlików i laków.

Jakim miesiącem będzie czerwiec? zobaczymy.
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

e-genia pisze:[...]i co widzę nikogo u mnie nie było nikt za mną nie tęsknił ;:98 To znaczy że mogę zwijać swój ogród .[...]
To co ja miałbym powiedzieć? Musiałbym swój zwijać codziennie :;230
Gieniu, zimą wizyty wrócą do poziomu sprzed kilku miesięcy :wink:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Póki co ja Wam wróciłam.
Geniu, do Ciebie zaglądam codziennie.Ba! Kilka x dziennie.
Do Krzysia też :D
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

bishop pisze:
e-genia pisze:[...]i co widzę nikogo u mnie nie było nikt za mną nie tęsknił ;:98 To znaczy że mogę zwijać swój ogród .[...]
To co ja miałbym powiedzieć? Musiałbym swój zwijać codziennie :;230
Gieniu, zimą wizyty wrócą do poziomu sprzed kilku miesięcy :wink:
Zgadzam, się w 100 procentach. Teraz wszyscy korzystają z uroków pogody ale jak tylko zrobi się zimno znowu będę rozmowy i wspomnienia lata :) No i masa gości :)
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Gieniu czytam (u bishopa chyba),że masz problem z wodą w oczku?
Jest brudna?Nie zadowala Cię to?
A jak to właściwie wygląda masz glony? :(

Jacek to na wskroś artystyczna dusza,
miło mieć takiego gościa w ogrodzie. :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”