Witaj Izo! Pięknie jest wszędzie wszak to jeden z najpiękniejszych m-cy ...
Wczoraj podczas rannego pobytu komarów jakby nie było a może jeszcze spały? W mieszkaniu mam spoko bo na osiedlu ich nie ma na szczęście!Pod wieczór otwieramy okna i na noc zostawiam spokojnie otwarte. Na osiedlu nie ma żadnych zbędnych chaszczy wszystko pięknie wystrzyżone, trawniki niziutko wykoszone,nawet za bardzo jak na ten upał. Strumyk płynie ale to znacznie dalej od mojego bloku i jest ok!Repelent skuteczny, kupiony w sklepie ogrodniczym bo w aptece po weekendzie nie było po nich śladu... Znanej firmy B..s " suchy spray na komary i kleszcze"
Miłego dnia!
Maryniu co to za skuteczny preparat od komarów ?
Moje jakieś słabe.
Cudne te twoje piwonie. Tymi czerwonymi kusisz oj kusisz.
Dzwoneczki wdzięczne.
Hosty. . Róże Piękne
I ja lubię fotografowanie i fotografie.
Twoje jak zawsze świetne
Dobrego dnia.
Aniu dziękuję za odwiedziny i uznanie ! W temacie komarów j/w...
Zdjęć mam dużo wczorajszych, nie mam problemów z wyszukiwaniem tematyki zdjęć więc pstrykam,pstrykam ! Garstka miłych fanów dowartościowuje mnie i dlatego tutaj dzielę się tym co sprawia mnie a bywa,że i innym przyjemność!
Za oknem temperatura mordercza !Dobrze,że komarów w najbliższej okolicy nie ma a i na działce większość plag egipskich na które utyskują forumowicze na razie przynajmniej nie mam...Nawet sarenki odpuściły ... solidny płot skutecznie stanowi barierę nie do przebycia..Wreszcie!
Dalej zachwycam się twoimi pięknymi piwoniami.Te na tle paproci pięknie się prezentują.
Róże pienne. A ta Rumba bardzo ciekawa.chyba taka zmienna ??
Inne rożne tez jak zawsze ładnie prezentujesz.
Witaj Maryniu,słucham Opola i oglądam Twoje kwiatuchy przepiękne pokazane ,połączenie super bo ja taka romantyczna ,kocham dobrą muzykę , piękne kwiaty i twoje ogrodowe obrazy ,pozdrawiam i miłego weekendu
Kolejny upalny dzień minął choć "lampa" była jakby słabsza wczoraj...nawet maluchy do południa bawiły się w osiedlowych ogródkach...
A u mnie było tak...
Mariusz dzięki za dobre słowo! anabuko1 rumba różą zmienną jest, to fakt! Moje róże odbudowują się po latach dewastacji.. Ale już cieszą kwitnieniami.. Rok temu byłam bliska likwidacji wszystkich poza pnącymi... Wielką fanką róż nie jestem i nie dbam o szczególny dobór odmian, wszystkie znalazły się u mnie przypadkowo...Ale jak zakwitną to cieszą oko i obiektyw...
Dziękuję za komplementy!
cyma2704 moja kokorycz rośnie w cieniu, w ub. sezonie była znacznie okazalsza w tym roku jakoś tak i moja wegetuje tylko..Cieszę się,że zdołałaś wyłuskać w tym gąszczu zdjęć coś co Ci się spodobało!
Z komarami nie mam problemu..najgorzej było tydzień temu.. w sobotę nie dawały żyć.. W tym tygodniu pojedyncze sztuki tylko bzykają...
koziorozec Marto nawet nie wiedziałam,że Opole aktualnie leci... Radiowej "3 " słucham n/stop ale nic nie słyszałam ...TVP nie oglądam Kiedyś dawno, temu nie odpuszczałam Opola ani Sopotu a teraz już mnie od kilku lat nie interesuje...
Cieszy mnie oczywiście,że znajdujesz i u mnie "coś miłego" dla swojej romantycznej duszy!
Super zdjęcia, hymmm, czy ja mam żółtą różę w ogrodzie , no sama nie pamiętam, chyba że z poatyczkowych coś będzie, jak nie to muszę sobie taką sprawić, tak mi się spodobała
Maryniu, u Ciebie zawsze jest czym oczy nacieszyć.
Piękne kwiatuszki w Twoim ogródeczku , a najpiękniejsze oczywiście różyczki.
No i te Twoje foty!!!
U mnie dzisiaj chłodniej, bo zaledwie 27* i w cieniu na wietrze nawet mi zimno było.
Pozdrawiam.
Cieszy mnie,że w ten gorący czas znalazłyście chwilę i dla mnie!
Jest nadzieja,że dzisiaj da się więcej coś porobić na działce niż fotki ...Chociaż to wielce miłe zajęcie dla mnie ale nie tylko zdjęciami się żyje. Fotki mam sobotnie ,pstrykane niemal wieczorową porą bo o takiej porze dopiero udało się dotrzeć na działkę.Wczoraj także poza balkon nie udało się nosa wychylić, Dopiero pod wieczór spadł życiodajny deszcz i ochłodziło się znacznie!
Dzień wstaje pogodny , wstaję wcześnie i skracając sobie czas do momentu wybycia w plener szykuję dzisiejszą porcję...
Maryniu, Ziąb straszliwy, zaledwie 20 stopni! Szok! Niestety u mnie mocno lało, to trochę trzeba odczekać, żeby ziemia wchłonęła nadmiar wody.
Zdjęcia z Twojej działeczki niezmiennie zachwycające Pięknie patrzysz na swoje roślinki! Chociaż masz mnóstwo kwiecia wszelakiego, to patrząc na zdjęcie, wydaje się, że pokazany kwiat jest jeden jedyny w ogrodzie! Star Profusion
U Ciebie też floksy kwitną, to nie tylko moje oszalały!