Na starym po nowemu 4.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Na starym po nowemu 4.

Post »

No nie, ale ona piękna ;:oj ;:oj ;:oj
Oj, moja chyba ma fochy... Trzeba dać papu dla takich widoków!
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I moja Elfe się poprawiła i będzie kwitła. Rośnie co prawda tylko jednym badylkiem, ale wierzę, że się rozrośnie. Już teraz widać, że ma siłę dziewczynka, bo mimo że bardzo późno ruszyła i długo stała w miejscu, to teraz ma już z 70 cm :heja Czekam na jej cudne kwiaty ;:65
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Witaj Beatko :)

Elffe to bardzo wigorna różyczka sadziłam w 2015 i w tym roku dała piękny popis, uwielbiam jej kwiaty, pięknie ją sfotografowałaś ;:167

Śliczne liliowce to ich czas, floksik ma uroczy kolorek, muszę zapolować na takiego. Pozdrawiam niedzielnie :wit
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mati, moja Elfe ma cały czas słoneczko, nawożę ją raz na rok wiosną, albo Azofoską albo dla róż.
Wcale nie ma łatwych warunków, ale jakoś jej i tak spasowało.

Iwonko1, ja swoją Elfe od razu kupiłam ładnie rokrzewioną. To jedyna jak dotąd róża, którą kupowałam bezpośrednio w szkółce.
Twoja na pewno wypuści kolejne gałązki jak jej tą jedną leciutko puścisz po skosie lub łuku.. Masz rację, siłę to ona ma ;:108
A kwiaty ma piękne, tak samo cudne pąki no i delikatny różany zapach. ;:167

Krysiu, to moja Elfe jest starsza od Twojej o rok.
Bałam się o nią w tym roku na wiosnę, bo cięta była do oporu, ale ślicznie odbiła. Więc dobrze, że ma w sobie tyle wigoru. ;:167
No tak, liliowce są śliczne, jak dla mnie to wszystkie mnie zachwycają. A floksy są moim zaskoczeniem, bo nie sądziłam, że kiedykolwiek mi się spodobają. Ale teraz jest tyle przeróżnych kolorków, że polubiłam je niezmiernie i sobie dokupuję. ;:172

Jadziu, to Cassandra od Ciebie ;:196 , może nie widać ale pąki już ma

Obrazek

I troszkę dzisiejszego ogrodu, zdjęcia jeszcze przed burzą i deszczem

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

O, jak szybko mi się dzisiaj powgrywały zdjęcia, to może wreszcie Wasze się będą u mnie otwierać, to wreszcie popodziwiam ;:215 ;:3

No. niestety, nadal nie otwierają się zdjęcia, nawet te moje. ;:222
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Beatko, Elfe piękna... u mnie też zakwitła i mogę się w nią wpatrywać i wpatrywać... ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Beatko moja Elfe chyba odeszła bezpowrotnie! Jeszcze nie wykopuję ale ani dychu! Nic to będę podziwiać u Ciebie, a na wiosnę zastąpię moją inna pięknością. Ślicznie i kolorowo u Ciebie, a u mnie zakwitł pierwszy ślaz od Ciebie :D
Mokro i podlane też mam, a i burza była tylko taka delikatna ;:168
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu, to bardzo się cieszę, że Elfe i Tobie się podoba. W tym roku ma tak mocne kwiaty, że nawet deszcz jej nie przeszkadza. Tak mi spasowała, że jekby mi nie odbiła w tym roku to kupiłabym sobie kolejną. ;:108
No to gratuluję utrafienia w kolorki rudbekii dla mnie ;:180 ;:215

Marysiu, już prawie koniec lipca to chyba rzeczywiście Twoja Elfe poszła sobie w siną dal. Ale zobaczymy.
Cieszę się, że ślazówka zakwitła. Warto z niej zebrać nasiona.
Oj, a u mnie burza na tyle, że prądu przez kilkanaście godzin nie było w całej okolicy.
Na razie to pada codzienne i dobrze, bo wody w studni już brakowało.
Patrzyłam przed chwilką na Twoim wątku, zdjęcia się otwierają więc idę podziwiać i chwalić. ;:168
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Beatko, zafundowałam sobie fantastyczny spacerek ;:65 ;:65 po Twoim ogrodzie i muszę powiedzieć, że jestem zauroczona Twoimi kwiatuszkami. ;:63
Wszystkie są piękne, a szczególnie podoba mi się pełna lilia. ;:108 Ma taki delikatny kwiat przy dużej ilości płatków. ;:333
Różyczki urocze! ;:215 Wiadomo: KRÓLOWE! ;:195
Zawilec japoński obsypany kwiatkami ;:303 , podczas gdy mój nawet pąków jeszcze nie pokazał. ;:204
Liliowce, jeżówki, hortensja.... wszystkie ślicznotki! ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Beatko, moja Elfe na razie mała jest, pędy ma trochę liche, ale podwiązałam ją... zresztą to dopiero przedszkolak, musi się jeszcze wzmocnić ;:333 Ale i tak jest urocza! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Beatko pięknie, tyle kolorów ;:63 czarnuszkę podziwiam u Ciebie, u mnie nie wykiełkowała ;:185
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko, to właśnie od tej pełnej lilii zaczęły się moje zamówienia cebulek, bo tak mi się bardzo spodobała, że się zdecydowałam zaprosić lilie do ogrodu. Potem dołączyły inne odmiany i przesyłka przyszła dosyć spora. ;:108
A zawilec kwitnie w różnych terminach, w zależności od odmiany, może Ty masz ten póżniejszy. Jak tylko wypiści pąkii to potem już szybko zakwita. Czekam więc na to razem z Tobą.
A czy zerknęłaś już może na ten mój wiciokrzew? Bo nadal nie mam pojęcia jaka to odmiana.
Hortensje bukietowe w tym roku zakwitły bardzo wcześnie. Vanile Fraise już się zaczyna przebarwiać na różowo.

Basiu, w takim razie to chyba zależy od sadzonki Elfe, bo moja od razu była bardzo mocna. I dobrze, bo teraz miała siłę aby odbić po zimie. Co uczyniła cudnie. ;:167
Ciekawa jestem na ile sobie Twoja Elfe pozwoli. Ważne, że się podoba ;:108

Natalko, czarnuszkę wysiałam raz i teraz już ją mam z roku na rok. Ale trzyma się jednego miejsca, więc w tym roku wysiałam ją dodatkowo w kilku innych. Wykiełkowała, już kwitnie, ale może dlatego, że to z moich zebranych nasion.
Może Twoja w postaci jednej sztuki gzieś się tam jeszcze u Ciebie pokaże a wtedy za rok będzie jej już mnóstwo. ;:3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Beatko, wiciokrzew widziałam ;:108 i bardzo mi się podoba, ;:215 ale co do odmiany, to.... no, zielona jestem w te klocki. ;:171
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No jakie ładne, radosne i kolorowe roślinki ;:138 różyczki cudne ;:215
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie, Lucynko - chyba trzeba będzie ten wiciokrzew do identyfikacji podać abym wiedziała co i jak z nim dalej. Myślałam, że może to ten co i Ty masz. Ale skoro nie, to muszę inaczej zadziałać by się tego dowiedzieć.

Iwonko0042 - no dosłownie myślami Cię ściągnęłam. Bo właśnie poleci priw do Ciebie. ;:168
A niektóre różyczki to mnie tak miło w tym roku zaskakują, że aż cicho siedzę aby nadal kwitły tak pięknie jak wciąż kwitną. I niektóre powoli zaczynają drugą turę (np. Arthur Bell, Aloha, Mister Lincoln). Super!
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Zimowanie roślin to bardzo ważna kwestia także dobrze, że floks przetrwał ;:108 . Oby co roku tak było ;:108 . Elfie bardzo ładna ;:333 . Zdjęcia ogrodu pokazują jaką masz różnorodność ;:215 . Zawilec japoński śni mi się po oczach, cudny jest ;:131 . Pozdrawiam i spokojnego weekendu życzę :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”