Zawsze za krótkie lato cz. 26

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zawsze za krótkie lato cz. 26

Post »

Jakie ładne pomidorki :D
Smakowicie wyglądają...
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No to będę siała floksy Marysiu :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

W pierwszych słowach mego postu donoszę, że z oczami jest duża poprawa i już nie muszę być takim niewolnikiem kropelek :;230

Ewuniu wiatr dmucha to może przepcha. W Krakowie było dziwnie raz zimno a raz parno, jest dużo klimatyzowanych autobusów, ośrodek czy sklepów to ubierałam kurteczkę, a na zewnątrz mokro i upalnie to się rozbierałam ;:223 Co chwile kropi ale już tak jak ksiądz kropidłem :;230 Pomidorki lubię różne siać...tak jak kwiatki :D ale coś do zielonych nie jestem przekonana :;230 Za to uwielbiam żółte czy pomarańczowe, a nawet te czarnawe :D

Karolinko pomidorki mam od lat co roku i ciągle coś nowego znajduję albo dostaję...po prostu lubię ;:333 Floksy nieopisane czy jednoroczne czy byliny, ale u mnie ten koralowy przetrwał i jest śliczny ;:167

Aguś podjadłam dzisiaj trochę jak obierałam to próbowałam. Te duże jakoś mniej mi smakują, mam mniejsze ale typu malinówka to są smaczne ;:333

Iwonko mam nadzieję, że gdzieś znajdziemy te nasiona, bo ja je dostałam z Polanu ale tylko raz :? U nas jest sklep Polanu to będę szukać ;:219
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu piekne zbiory pomidorków ;:333 Ja w tym roku ograniczyłam sie do kupna nasion ;:306 .
Dobrej nocki ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alu i po co wydawałaś pieniądze ja i wielu innych na FO tyle mamy nasion, że uzbierałabyś niezłą kolekcje :;230
Śpij dobrze już nie jest duszno! ;:196
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit melduję, zaglądam i podziwiam. :)
A u mnie nie pada już ponad miesiąc. Rośliny w opłakanym stanie , machnęłam już ręką co będzie nie dam rady cały czas podlewać a i ograniczenie wody musi być...na liczniku już dużo nabite jest. :oops:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Marysiu, ale masz fantastyczne pomidorki! ;:138
U Ciebie mogą robić za kwiaty, które wykończyła susza.
Dobrego dnia. :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w chłodny i wietrzny poranek!

Obrazek

Udało mi się znaleźć słońce w trawie :D

Misiu skoro zrezygnowałaś to czas najwyższy, żeby natura przejęła ster ;:oj Mamy kolejny żywioł oprócz wody i ognia...susza! Może już się odwróci :?:

Marysiu nareszcie daje się wbić łopatę w glinę czyli czas prac ogrodowych wraca. Przynajmniej u mnie czego i Tobie życzę. Pomidory mam głównie w tunelu nie licząc paru wśród kwiatów, z którymi nie wiedziałam co zrobić i w skrzynce na tarasie, bo to miały być jakieś specjalne i te mogą robić za kwiaty tarasowe ;:306

Dobrego dnia!
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu u mnie też zimny poranek i wietrzny .Zapisuję się nasionka pomidorków :D
Miłego dnia ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

U mnie też nie jest gorąco :D
Miłego dnia ;:3
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

[quote="Maska"]Witam w kolejnym mokrym dniu!
W nocy była cisza ale od 9-10 pada, pada tak jak powinno równomiernie i woda wsiąka w ziemię co odkryłam z radością. Przed deszczem jeszcze przejechałam glebogryzarką grządkę pod nowe rośliny i ziemia jest wilgotna nie błoto ale sypka nasączona wodą :D Niestety grządka została tylko przegryziona, bo zaczął padać deszcz i musiałam przerwać pracę. Przejechałam też glebogryzarką wybieg kur więc miały chwilę radochy, ale teraz okupują kurnik :lol:

Małgosiu patyczki zostawione w suchej krainie nie miały w ogóle szans. Trzeba było zabrać do domu na balkon i podlewać pod szklarenką. Niestety w tym roku kiepsko się ukorzeniają ;:222
Ogród się cieszy i ja też :tan

Jureczku rzeczywiście dawno Cię nie było i dobrze że dajesz znak życia ;:108
Nie wiem o której rudbekii myślisz, bo skoro wiele stron oglądałeś to jest ich chyba parę. Ta pełna ostatnia ruda to z nasion jednoroczna. Ta pełna żółta to bylinowa ;:219

Iwonko pięknie pada i podlewa aż słychać jak rośliny rosną ;:63 Sery to ja robię i jem przez dwa tygodnie bo za często to by się znudziły. Oczywiście nie jem tylko serów ;:306 Teraz z pomidorami pójdą szybciej ;:219

Oczywiście chodzi o te jednroczne.W zeszłym roku zachwycałaś się nimi w Moim chwastowisku.
Nawet napisałaś, że się na nie skusisz.
Ja mam je trzeci rok. Tylko tym razem znacznie mniej.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Ojej, jakie piękne zdjęcie poranka, chyba któreś zciągnę ( jeśli to możliwe) i zrobię obrazek--takie piękne wschody i zachody robisz :) Ja pomidory kiedyś robiłam z własnych nasionek i własna cała produkcja, teraz kupuję flance. W tym roku udały się , nie pryskane wcale i nic im nie jest--bo jhak tak sucho to nie rozwijają się choroby grzybowe :) Tyle dobrego z upału. oczywiście podlewałam pod korzeń ;:108 :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

U mnie nic nie padało. Niestety. Jest coraz gorzej.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alu nie ma problemu jakie będziesz chciała takie dostaniesz. Wiatr wieje dalej i przez to jest chłodniej za to pracuje się wyśmienicie ;:173 Dobrego dnia ;:196

Aguś niby ponad 20 st , ale chłodnawo bo wieje ;:224 A ja dzisiaj przeprowadzam rewolucje ogrodową i co znajdę orliki to wykopuję dla Ciebie... chcesz? bo przecież same szparagi za lekkie :;230
Miłego ;:168

Jurku faktycznie zapomniałam za rzadko nas do siebie zapraszasz :? Nasiona dostałam od Renatki i ładnie wykiełkowały. Czy to znaczy że się wysiewają, bo na opakowaniu było że jednoroczne :wink:

Karolinko a bierz i rób obrazek :D Ja wysiewam pomidory bo tylu gatunków nigdzie nie znajdę. Poza tym zewsząd dostaję nasiona i to kusi ;:333 Wszyscy się cieszą ze zdrowych pomidorów i ja żałuję, że nie posadziłam na zewnątrz bo wtedy jest więcej zapylonych kwiatów i więcej owoców ;:333

Marto oj to bardzo szkoda bo jednak parę godzin deszczu i widać kolosalną poprawę, a poza tym beczki pełne ;:333

Przy okazji rewolucji ogrodowej ukazała się taka oto roślinka i proszę o identyfikację

Obrazek
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

To chyba Liriope szafirkowe.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”