Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
persymona
200p
200p
Od: 7 mar 2012, o 15:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 2

Post »

Aniu ale zaszalałaś :D cudeńka masz racje ach mi się miejsce kończy dokopałam sobie nową rabatę :;230 ale taka niewielką to na jesień wystarczy ale co ja pocznę w przyszłym roku ;:306 już dziś postanowiłam wykopać ubiegłoroczne tulipany i się potroiły i miałam problem z miejscem aby je wkopać a cała torba cebul czeka i nie zamierzam poprzestać na tej torbie... ;:167 Do biedronki jeszcze muszę się udać po te tulipany Salmon Van Ejik i czosnki
lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja jutro wybieram się do swojej.
Więc dobrze, że ostrzegasz. ;:306
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dobrze że u mnie jest bidronka - a nie żaden bogatszy owad , bo w ten koniec Polski już niewiele trafia , a i tak wybieram się na cebulowe zakupy , ale obawiam się że Twoich Aniu , daleko mi będzie oj daleko .
I tak cichutko - szukałam ostatnio odpowiedzi od Ciebie i ... ;:131 jestem Monika ( nie Madzia ;:185 ) ;:196
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ups... :oops: :oops: :oops: przepraszam Cię bardzo Moniko. :oops: :oops: :oops: Nie wiem jak to się stało. :oops: Na swoje uspraweidliwienie mam to, że zapamiętałam sobie Ciebie, że imię masz jak siostra mojego męża... No tak, bo na imię ma Monika ale od dziecka mówią do niej Madzia... może stąd ta pomyłka. Nie mniej, bardzo Cię przepraszam, wybacz starej koleżance ze sklerozą. ;:180

Grażyna leć i szalej. Dla mnie, nowicjusza w dziedzinie jesiennych cebul, jest w czym wybierać. :wink:

Madziu to tulipany aż tak szybko się mnożą? ;:oj Jeśli i u mnie tak będzie to super! Ciekawe czy takie młode cebule zakwitną w przyszłym sezonie..?

Reniu każdy ma swojego bzika... hi hi hi. Dalie są cudne, wcale więc Ci się nie dziwię. Z różami to samo.

Wczoraj nie byłam na działeczce. Dziś też nie dam rady i jutro też... ;:145 Ciężkie bywa życie ogrodnika... A tyle chwastów narosło, części zdążyłam się pozbyć a reszta swobodnie hasa wśród moich ślicznotek...
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

A u mnie pusto, cebulek niet....a tak zależało mi na białych czosnkach :|
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

U mnie dzisiaj siąpi smętna mżawka i jest jak na sierpień zimno,gdyby nie to ,że w pracy jestem to dzień na wtulenie się w ciepły kocyk ,sezon cebulowy u Ciebie rozpoczęty !! u mnie też, rózności pozamawiałam ;:oj
Awatar użytkownika
persymona
200p
200p
Od: 7 mar 2012, o 15:12

Post »

Aniu nie wiem czy tak się szybko mnożą u mnie jakoś ich narosło :tan ale parę dużych mi zgniło za mokro u mnie w tym roku...ciągle pada. Cebulki przybyszowe u mnie ogólnie są małe więc pewnie nie zakwitną ale parę jest dość dużych, więc liczę na kwiaty :D ale nauczka na przyszłość nigdy nie sadzić dwóch odmian tulipanów obok siebie....bo jak wykopałam cebule to nie wiedziałam gdzie się kończy jedna a gdzie zaczyna druga więc pewnie na wiosnę zakwitną pomieszane ;:306 ;:224 Najbardziej ciesze się bo moje ulubione tulipany Sun Lover rozmnożyły się najwięcej a do tego nie było zgniłych cebul ;:138 Jeszcze nie wykopywałam narcyzy i lilii miałam tego nie robić ale chyba trzeba będzie się zebrać w sobie. A ty wykopujesz lilie aby je przejrzeć i porozsadzać?
lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01

Post »

Superaśne zakupy, z białych tulipanów będziesz zadowolona. Ja sadziłam je całą masą na działce i na balkonie.
Twoje roślinki są w doskonałej kondycji....jak zawsze. ;:138
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Aniu ja sama przed chwilą Madzie nazwałam Małgosią ;:223 , więc daleko mi do gniewania się na Ciebie ;:196
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przed chwilą, w jeszcze innej Biedrze dokupiłam dwa czosnki Mount Everest. ;:138 W pięć będą się lepiej prezentować. :wink: Byłam dzielna i nie wzięłam nic więcej. Ale na następnych zakupach na pewno jakieś tulipany w koszyk wskoczą. I zapewne nic mi na ten temat nie będzie wiadomo. ;:131
Powiem Wam, że mam trzy te sklepy w swojej bliskiej okolicy i w żadnym z nich nie ma zainteresowania cebulami. Chyba tylko ja coś kupiłam. Wszystko leży... ;:202 :oops: ;:202

Moniko no to buziak. ;:196

Nynuś mam nadzieję, że będę zadowolona, bo czytam tu, że wszyscy są zadowoleni z cebulowych zakupów w Biedrze. :tan

Magdo moje lilie dopiero tej wiosny zostały posadzone. Wykopię je w przyszłym roku. Chyba przez jeden sezon nie rozrosły się aż tak, by brak dzielenia im zaszkodził..?
U mnie był raczej suchy sezon. :oops: Stale musiałam podlewać.

Dorciu zimne dni spędzone pod kocykiem (jeszcze jak nie w pojedynkę) też mają swój urok. :wink:

Aga a u mnie zainteresowanie cebulami zerowe. I to we wszystkich Biedronach w okolicy. Żeby zdobyć większą ilość czosnków trzeba by było się nieźle nagimnastykować, bo pakowana jest tylko jedna cebula na jeden karton. A widziałam max 4 kartony w sklepie. :oops:
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Aniu błagam..... , kusicielko jedna , przez Ciebie nie wytrwam w swoim postanowieniu że dopiero w sobotę wybiorę się na cebulkowe szaleństwo ;:224 , nie wytrzymam do soboty ;:145
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monika, mnie wyobraź sobie, jakoś tak nie po drodze na zakupy do Biedry. A teraz, o zgrozo, wszystko stamtąd akurat by mi się przydało. ;:219
Jak widać na poniższym zdjęciu, mam kilka pojedynczych tulipanów. Muszę dokupić kilka (choć ze trzy jeszcze) po drugiej paczce, by w kupie ładniej wyglądały.

Obrazek

Także kochana nie czekaj do soboty. Tylko leć już jutro. ;:183 ;:183 ;:183
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Aniu , w mojej bidronce , takich cudów nie ma ;:185 już sprawdziłam , jak już gdzieś pisałam na ten region Polski zawsze brakuje , ja muszę tradycyjnie do ogrodnika ;:145
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj to u mnie istna rozpusta w takim razie. Leżą od trzech dni (co najmniej) i chyba tylko ja je kupuję. :oops: :oops: :oops:
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

E,no to co czekasz,bierzaj cały ten kosz z nimi,i powiedz,że i tak nik oprócz Ciebie nie kupi,a szkoda,żeby się zmarnowały :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”