Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Witaj Aga
Sporo pracy wykonałaś ale i efekt jest ;:138 . Kora na rabacie i pod kamieniami powinna trochę przystopować rozwój chwastów, ja znowu pod kamieniami mam wysypaną warstwę piasku i powiem Ci że to nawet zdaje egzamin, bo chwastów jest niewiele a jak są to z piasku ładnie się wyrywają.
Zaczynają mi kwitnąć sasanki z nasionek od Ciebie :heja
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Pracuś z Ciebie. U mnie od wczoraj pada ...
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aguś pracowita pszczółeczko zazdroszczę pracy w ogrodzie ;:108 u mnie od niedzieli z małymi przerwami pada a dziś od rana leciały ogromne płaty śniegu. Przez jakiś czas się utrzymywał i było biało jak w zimie. Na szczęście teraz przebłyskuje słonko i jest nadzieja na poprawę pogody :heja
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

To się napracowałaś Agnieszko , rabatki takie odświeżone i wcale nie takie puste ! ;:215 Ja dzisiaj odpoczywam od działki bo zimno się zrobiło choć zapowiadał się ciepły dzień .Ale od jutra znowu ma być cieplej! :)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
ewa-s
500p
500p
Od: 19 sty 2013, o 10:43

Post »

Witaj Aga
Trafiłam do Ciebie z wątku lubelskiego,a jeszcze dużo przede mną ogrodów lubelskich do obejrzenia.
Wspaniała ta rabata z korą, a u mnie kory dostatek,to tak sobie pomyślałam,że coś od Ciebie skopiuję jeśli pozwolisz ;:224
Oczywiście roślinki i tak będę inne.Kora i kamienie fajnie się komponują i do tego różnokolorowe rośliny.Uwielbiam takie połączenie,bardzo naturalne.Mam dużo kolorowych żurawek/sama wysiewam z zebranych nasion/,więc mam od czego zacząć.Świetny pomysł i dużo pracy włożyłaś,ale efekt jest ;:433 .
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś ;:138 ale porządki zrobiłaś na całego! Kora zawsze powstrzyma wyrastanie nieproszonych gości,chwasty rosną jak na drożdżach po tych deszczach ...
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Agusia, świetna idea ze zdjęciem kamieni i ponownym ułożeniem ich już na korze... z pewnością ograniczysz wrastanie trawy, chociaż na jakiś czas :) Napracowałaś się, ale efekt super.
U mnie dziś zimno i ogród leży odłogiem... od jutra ma się ocieplać! :)
Pozdrawiam,
A
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Super to wygląda,bardzo ,bardzo w moim guście ;:215
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Agnieszko piękna ta rabata, napracowałaś się mocno, ale efekt jest powalający.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Milenko prymulka jest już długo w moim ogródku.... z tym, że nie w takiej formie jak obecnie, bo ja ciągle ją dzielę, rozsadzam i przesadzam.... ale rozrasta się szybciutko i tworzy ładne kępki :D
Wkurzające są te pomyłki roślinne.... wiele razy niestety przeżywamy rozczarowanie, bo dostajemy zupełnie co innego niż oczekujemy.....

Ewuś to faktycznie mnóstwo dodatkowej pracy, ale taka łączka wygląda ślicznie :D
Ja staram się ułatwiać sobie pracę ( od niedawna .... chyba zrobiłam się leniwa :roll: :;230 ) i tak sadzić roślinki, żeby nie zarzynać się..... Stąd moja przeróbka rabaty, którą dziś pokazałam.... wcześniej byłą to rabata typowo bylinowa i praktycznie non stop musiałam ją plewić, bo zarastała zielskiem.... mam nadzieję, ze teraz będzie mi łatwiej...

Daruniu wątek pogaduchowy śpi do jesieni, teraz pochłania mnie ogrodowy :wink: A kiedy Ty otworzysz swój.... wciąż do Ciebie zaglądam a tam kłódka .....
U mnie dziś na obiadek były schabowe, sos curry, surówka colesław i ziemniaczki.... A Ty na co się zdecydowałaś???

Aguś faktycznie dziś niezbyt przyjemnie na powietrzu i dość chłodno.... na szczęście nie padało i udało mi się skończyć pracę, którą wczoraj rozgrzebałam.... bo ogródek wyglądał jak pobojowisko :lol:
Mnie też ten włażący pod kamienie perz i trawsko tak umęczyło, że postanowiłam jakoś temu zaradzić.... w przyszłości planuję te kamienie wmurować w beton, ale to jeszcze troszkę.... na razie muszę uporządkować ogród....
Fajne są takie obrzeża z cegły.... bardzo stylowo wyglądają.... u mnie też nie ma plastiku w ogródku :D
Zakupy świetne zrobiłaś.... ja mam ogromną ochotę na liatrie... może jeszcze dostanę .... chociaż nie wiem , gdzie miałabym je posadzić, jak już nie mam miejsca :roll:
Jeśli możesz napisz mi na PW w jakiej miejscowości mieszkasz....może gdy córcia przyjedzie w okolicach wakacji, to odrzucimy Ci roślinek :D bo ja też niezmotoryzowana :roll:

Aga venezzzia witaj w moim ogródku :wit Miło mi, że lilie podobają Ci się, to moje ukochane kwiaty :D

Izolku cieszę się bardzo, że efekt pracy podoba Ci się :D

Małgoś super, że podoba ci się :D Żurawki uwielbiam, dzięki nim ogród wygląda kolorowo i pięknie o każdej porze roku.... nawet zimą i na przedwiośniu...... Bardzo namawiam Cię do ich posadzenia :D

Andrzejku, ja nie daję tych plastikowych obrzeży..... 2-3 razy w sezonie odcinam darń na granicy rabat i ją usuwam.....
Fajnie, że udało Ci się wykorzystać piękne dni i zrobić rabatkę.... teraz przy niepogodzie odpoczniesz i nabierzesz sił na dalsze działania w ogródku.... Już do Ciebie biegnę zobaczyć Twoje dzieło :D

Asiu cieszę się, że efekt pracy przy rabatce podoba Ci się :D .... 9 worków kory poszło tylko na tę jedną rabatę.... i to niezbyt grubo :roll: .... musiałam skąpić, żeby jeszcze kilka worków zostało na inne najbardziej potrzebujące kory miejsca..... a w tej chwili zostało mi tylko 6 worków..... a to kropla w morzu.... ogólnie miałam 15 worków.... a żeby obsypać cały ogród potrzebuję co najmniej 10 x tyle..... i mimo, że ogródek niewielki to wszystkie rabaty w korze.....

Iwonko super, że efekt podoba Ci sie :D
Mam nadzieję, ze kora szybko przystopuje rozwój zielska, na innych rabatach mam ją wysypaną od lat i już jest spokój.... to znaczy.... nadal pojawia się zielsko, ale nawet nie do porównania z tą rabatą, która była goła ....
Ciesze się bardzo, że sasaneczki z nasion zaczynają kwitnąć , widziałam u Ciebie kolorki, ale byłam taka padnięta, ze nic nie napisałam ..... ale na pewno to nadrobię ;:196
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnisiu kawał dobrej roboty odwaliłaś a efekt jest śliczny ;:215
To wrastanie trawska w rabaty jest bardzo upierdliwe i męczące, już miejscami wykopywałam wrośniętą trawę, ale na dokładne obrobienie ciągle brak czasu.
Ja wkopuję stopniowo wokół kolejnych rabat taśmy - obrzeża z jakiegoś grubego tworzywa. Chyba kupiłam za niskie bo niektóre przełażą dołem pod obrzeżem, ale teraz to już jest tylko kosmetyczne poprawki. Mam dopiero tak zrobione 3 rabaty a czekają do zrobienia następne tylko kiedy ;:223
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bardzo łądnie to wygląda :D NO i całkiem już kolorowo.
Moje kamienie na obrzeżu są kilka centymetrów wkopane w głąb ziemi i dzięki temu trawa mi nie wrasta. Myślałam, że tez tak masz zrobione :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Justynko ;:196 U mnie porządnie lało w nocy, a w dzień była super pogoda.... to znaczy..... było chłodno i wiało, ale nie padało, a po południu wyszło delikatne słoneczko. Pracowało mi się całkiem fajnie ....

Aniu ;:196 Bardzo jestem zadowolone z tego co udało mi się zrobić przez te 2 dni..... strasznie nie chciało mi się brać za tę rabatę, bo to była dosyć ciężka praca z tymi kamorami i usuwaniem darni, ale poszło mi nadzwyczaj sprawnie i szybko .... Ciesze się, ze mam to już za sobą.... jeszcze jedna taka praca mnie czeka, na szczęście rabatka mniejsza o 1/3 więc w 1 dzień się uporam .... Oby tylko jutro nie padało, to się za to wezmę....
Współczuję takiej brzydkiej pogody..... jeszcze ten śnieg do kompletu :roll: .... oby to był ostatni w tym sezonie....
Mam nadzieję, ze juz jutro zabłyśnie słoneczko :D

Maryniu cieszę się, ze największą pracę przy tej rabacie mam już za sobą, mam nadzieję, ze już teraz to będzie tylko miła pielęgnacja 8-)
Fajnie, że sobie odpoczywasz.... czasami taki mniej pogodny dzień jest potrzebny, żeby odpocząć i nabrać sił na dalsze ogrodowe działania..... mam nadzieję, ze od jutra pogoda faktycznie się pojawi.... u mnie niestety jeszcze nie.... jeszcze troszkę ma ochłodzić....

Ewa witaj .... jak miło gościć kolejną osobę z lubelskiego :D
Zazdroszczę Ci , że masz dużo kory do wykorzystania.... u mnie niestety to towar deficytowy.... wcześniej była możliwość odbierania jej z tartaku, ale zlikwidowali i od zeszłego roku muszę kupować w workach....a to ogromny koszt, bo i potrzebuję jej naprawdę dużo..... W związku z tym sypię tylko tam, gdzie jest naprawdę potrzebna, wymiennie.... co roku w inne miejsca....
Co do kopiowania.... kopiuj do woli, miło mi, że coś Ci się na tyle podoba, że chcesz mieć u siebie :D
Podziwiam, że wysiewasz żurawki..... ja nigdy tego nie robię.... zawsze sadzonkuję.... wysiew to wyższa szkoła jazdy ....

Reniu faktycznie chwasty już bardzo ruszyły :roll: .... mam nadzieję, ze uda mi się jak najszybciej zrobić porządek, oby tylko pogoda dopisała.... jeszcze czeka mnie wielka praca na skalniaku :roll:

Aguniu cieszę się, że podoba Ci się :D Trawa z czasem na pewno będzie się wkradała na rabaty, ale mam nadzieję, ze będzie łatwiej ją pokonać :lol:
U mnie też zimno, na szczęście w dzień nie padało..... najprawdopodobniej jutro będzie równie chłodno.... ale chciałabym w podobny sposób zrobić drugą rabatę, która ma obrzeże z kamieni...... na szczęście tu będzie mniej pracy, ponieważ jest ona znacznie mniejsza....
Buziaki ;:196

Dorotko miło mi bardzo, że podoba Ci się :D

Bogusiu bardzo się cieszę, że efekt podoba Ci się :D

Majeczko u mnie to też dopiero początek pracy nad obrzeżami :roll: Zaczynam od najgorszego, bo to jest rabatka przerabiana w zeszłym roku, która do tej pory leżała bez kory, więc pracy było mnóstwo na całości nie tylko na obrzeżach.....
Jeszcze jedna z kamieniami została mi do obrobienia , na szczęście znacznie mniejsza, a pozostałe to już tylko odcinanie, wyrównanie brzegów i wyciąganie trawy , na szczęście bez kamorów , więc będzie znacznie lżej :D
Ja tych krawężników nie montuję... wcześniej tak robiłam, ale wciąż powiększałam rabaty i musiałam wykopywać te wkopane.... to byłą okropna praca ;:202

Aniu cieszę się bardzo, że podoba Ci się :D Kolorowo jest głównie dzięki żurawkom :D
Kamienie trochę były wkopane, ale niestety trawsko i tak się wciskało pomiędzy nie :roll: .... mam nadzieję, ze teraz będzie lepiej...
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p
Od: 6 lis 2012, o 23:59

Post »

:wit Hejka AGNESS rabatki śliczne i tak kolorowe a zdjęcia dają niesamowity efekt mam wrażenie że to koniec wiosny początek lata. ;:138 ;:3
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Aga obiecuję że otworzę ale pózniej nie mam czym się chwalić..puste pole chwilowo mam..
a działkę starą którą jeszcze mam już nie pokazuję Wam..(nawet się rymło) :D jest wystawiona na portalu sprzedażowym
:wink:

zainteresowałaś mnie tym sosem curry.. też mam surówkę colesław miała być dzisiaj do kotletów z karczku ale M stolował się poza domem więc my z córą tam byle co zjemy :wink: była kupna pizza i zapiekanka z B..
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”