halinkab, Edyta 74 - w tym roku do pomocy zaprzęgnę dwójkę starszych. Syn - 10 lat, córa 8. Malca też pomału będę przyuczać

. Każda para rąk się przyda

. Coraz więcej u mnie kwitnień skrętnikowym, a że długo mnie nie było to i ze zdjeciami ogrodowych jestem do tyłu.
bejka 1970 - uroczy ten twój pomocnik

. Musisz mu chyba jakąś rabatkę odstąpić, albo całkiem nową zrobić, żeby mógł tam sobie sadzić i siać co chce. Może jak mu kilka znaczników dasz, to będzie tylko swoje roślinki opisywał , a maminych już nie.
babcia52- mam sadzonkę, ale maleńką jeszcze. A irysy całkiem nieźle zniosły zimę. Coś wypadło, ale niewiele. Dziś rozpoczął się u mnie sezon irysowy.Zakwitła pierwsza odmiana.
justus27 - dziękuję. Coraz więcej tych kwitnień.
Kelpie - widzisz za rzadko u mnie bywasz

. Ale i ja ostatnio zaniedbałam watek, a teraz będzie pewnie tylko gorzej bo wiosna juz w pełni i prac polowo-ogrodowych więcej. Znów doba będzie za krótka. Co do siatkina rabatach to chyba zdałaby egzamin tylko wtedy, gdy miałabym tam same irysy. Bo jeśli chciałabym coś dosadzić, co potrzebuje większego dołka, to wówczas trzeba by było siatkę przecinać. Chyba zostaje mi sypanie trutki . A wściekłość moja na te paskudztwa myszowate sięgnęła zenitu jak wiosną wyjęłam z ziemi (bo uschła) młodą kalinę Dawn, z doszczętnie zjedzonymi korzeniami.
Jest i dobra wiadomość w temacie podziemnych zwierząt

kret się od nas chyba wyniósł na dobre. Kupiłam karbid i nawet go nie użyłam. Bo od wiosny nie pojawił się już żaden kopiec.
Dobra, to trochę zdjęć ogrodowych na początek. Takie rośliny już przekwitły.
Iris Alida
Iris Katherine Hodgkin
Migdałek trójklapowy
Pierwiosnki ząbkowane
Przylaszczka różowa
Świdośliwa Lamarcka
Na razie tyle, więcej wstawię wieczorem