To bylo tak.......cz 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2009, o 09:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: To bylo tak.......cz 2

Post »

Ewciu - córcia bije te piękne grzyby na głowę - w mojej rodzinie to sme chłopki ;:168
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewcia zbiory bardzo ładne ;:108 a córcia śliczna
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mewa pisze:Lucynko jest ich 8 sztuk :wink:
Co do hortek to pewności z Elą nie mamy co do odmiany ;:306 ;:306 . Ja mam jeszcze siewki bukietówek ;:306 które siałam wiosną ;:306
Jadziu róże czy trawki?
Ewka - pokaż te siewki bukietówek :wit
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Ewcia już mi zapachniało grzybkami na patelni z cebulką ;:162 :wit
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

witaj Aguś
To jest młodsza córcia z którą czasami chodzę do lasu - starszej się nudzi po 10 minutach ;:306
Oj Tereniu złaziłam się wczoraj strasznie . Na działkę przyjechałam dość późno bo ok 10,zanim się rozpakowałam , namoczyłam w wiadrach róże to troszkę czasu upłynęło, a plony jak widać, Sąsiad Zbychu którego poznaliście z Olkiem nabijal się ze mnie że siedzę w lesie caly dzień a po ciemnościach róże sadzę ;:306
Beatko u mojego brata też dwóch chłopaków , u szwagra podobnie, Beatko o tych siewkach bukietowek to zapomniałam w ogóle :oops:jak je wywiozłam w maju czy czerwcu :roll: z jedną para listków tak stały sobie pod sosną w kubkach po jogurcikach :oops: , ale dały radę w te susze i przetrwały- muszę je zadołować na zimę :oops:

Obrazek

Ulcia dziękuje ;:196

Jadziu- niestety poszły do suszenia

Chciałam Wam się pochwalić różyczkami z patyczków :heja - mam nadzieje że zimę przetrwaja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I różyczki które dostałam już posadzone :heja :heja

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocki :wit
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Hortensje potraciły kolory przez mrOz- wszystko jednakowe ;:145 , Nie zdążyłam zerwać Vanilki do zasuszenia ;:223 ;:223

Obrazek
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2012, o 09:53

Post »

Ewciu wyglada na to ,że wszystkie mamy ten sam problem z hortensjami - u mnie również mróz zniszczył kwiaty na wszystkich krzakach. Szkoda ,żetak wczesnie...
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Ewa, wszystkie mieczyki wysadzone i schowane na zimowanie. Wiem, ze one odmianowe i będę o nie dbać jak należy ;:108 .
Urobiłam się jak osioł. Posadziłam osiemdziesiąt serbów, rąk nie czuję. DObrze, że jutro koniec weekendu :wink:
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Te przymrozki w niejednym ogrodzie napsociły ;:222 mój na szczęście jakoś bez strat ;:108 Za wcześnie na takie chłody ;:223
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu ,jak fajnie sobie posadziłaś wszystko ,łącznie z różami ;:oj ,a tak marudziłaś na początku pamiętasz? Już wyobraźnia mi podsuwa widok Twojej dorosłej rabaty .Będzie pięknie wyglądała ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Kolejna piękna rabata powstaje :tan
Tak mi żal moich hortensji, po tych przymrozkach straszą a nie zdobią ogród
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

:wit :wit
slotys pisze:Ewciu wyglada na to ,że wszystkie mamy ten sam problem z hortensjami - u mnie również mróz zniszczył kwiaty na wszystkich krzakach. Szkoda ,żetak wczesnie...
Małgosiu u mnie tylko w jednym miejscu się uchowały dwie sztuki i dwie w pączkach ale czy rozwiną sie to pojęcia nie mam :(
Sosenki4 pisze:Ewa, wszystkie mieczyki wysadzone i schowane na zimowanie. Wiem, ze one odmianowe i będę o nie dbać jak należy ;:108 .
Urobiłam się jak osioł. Posadziłam osiemdziesiąt serbów, rąk nie czuję. DObrze, że jutro koniec weekendu :wink: Marzenko oby Sie udaly - mam nadzieję ze na pewno. 80 serbow ;:224 ;:224 no to troszku pracy mialaś
tesia39 pisze:Te przymrozki w niejednym ogrodzie napsociły ;:222 mój na szczęście jakoś bez strat ;:108 Za wcześnie na takie chłody ;:223
Tereniu Twoj ogrod między blokami i murem osłonięty od wiatru a na działce to gwizda od pola ze hej
ewa_rozalka pisze:Ewuniu ,jak fajnie sobie posadziłaś wszystko ,łącznie z różami ;:oj ,a tak marudziłaś na początku pamiętasz? Już wyobraźnia mi podsuwa widok Twojej dorosłej rabaty .Będzie pięknie wyglądała ;:138 ;:138 ;:138
Ewuś po stokroć dziękuje za rożyczki. ja nie mam takiej wyobraźni aby to zobaczyć , ale skoro Ty mowisz że będzie ok to tak musi być , W przyszłym roku kora i obrzeża to dopiero nabierze uroku
ewunia7 pisze::wit
Kolejna piękna rabata powstaje :tan
Tak mi żal moich hortensji, po tych przymrozkach straszą a nie zdobią ogród
Ewunia to fakt że troszkę za wcześnie te przymrozki , Aby teraz nie szpeciły powinien spaść śnieg ;:306 ;:306
Pozdrawiam. Ewa
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Ewuś pracusiu odpocznij :wit :wit
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mewa pisze:Beatko[/b] wiesz że sama byłam zdziwiona ;:oj i jak widziałaś pod winoroślą jedna wyrosła, co mnie dziwi to to że tam stał basen a dwa czy trzy tygodnie temu spuszczałam tam wodę i widać że chlor im nie przeszkadza a może nawet pomógł bo żadna z nich nie była robaczywa :;230 , w poprzednich latach jak się pojawialy w innym miejscu to nigdy nie było zdrowej. Spożywam je podobnie jak Ty , ale niedawno znalazłam przepis na marynowane tak jak rybka . Muszę spróbować
Smażysz kanie w panierce, cebulkę obgotowujesz z 3 minuty , przekładasz warstwami i zalewasz zalewą. Wytrzymują 3-4 miesiące . Autor nie wie czy dłużej się utrzymają bo nigdy dłużej nie wytrzymały :;230
:
Ewka muszę wypróbować - na pewno lepsze od ryb bo nie mają ości :wit
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Jadziu, Beatko :wit
Weekend zleciał ale coś tam się zrobiło , zadołowałam młode sadzonki aby przetrwały zimę, wykopałam pomidorki bo zmarznięte już - zielone zerwałam i z części sałatka zrobiona teraz pprzede mną dwa tygodnie nic nie robienia- trzeba organizm do zimy przygotowac ;:306

Po pomidorkach śladu nie ma

Obrazek

- po tym roku już wiem że warzywa u mnie nie mają szans na przetrwanie przy takich suszach jak były , w związku z tym oprócz pomidorów w przyszlym roku nie będę nic siała ;:185

przeorałam dalszą cześć przyszłej rabaty ,oraz miejsce na basen spulchniłam celem złapania poziomu ;:306
z prawej strony widać miejscówki na winogrono- ma przyjść na początku listopada :wink:

Obrazek

Przesadziłam vanilkę w bardziej odsłonięte miejsce bo nie mogłam znieść tego że rośnie z tyłu i jej nie widać

Obrazek

U młodego Pierisa od Marzenki podmarzły młode przyrosty - pączki kwiatowe ma ,wiec może zakwitnie :roll:

Obrazek

Trawki nadal ładnie wygladają
Zebrinus

Obrazek

Gracimulus

Obrazek

Turzyca Buhana czy jakoś tak

Obrazek

I po obiedzie w niedziele jeszcze przesadziłam Red Barona naokoło kołnierza z szamba - wcześniej obłożyłam palikami ale czegoś mi brakowało - mam nadzieje że pięknie się rozrośnie . Z tyłu rośnie młody Gigantus i po obejrzeniu fotek u agrazki będę musiała go zdecydowanie przesadzić :;230

Obrazek

I jeszcze proszę Was o pomoc :roll:
Co posadzić na tej siatce??
Wzdłuż ogrodzenia miały byc tuje dlatego nasadzenia są przesunięte ale już sama nie wiem co tam chcę ;:145 ;:145 - sąsiadka kusi różami pnącymi, ale nie wiem czy to dobry pomysł :roll:

Obrazek
Pozdrawiam. Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”