Sojusz starego z nowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Sojusz starego z nowym

Post »

Zuziu udanego wyjazdu i wracaj z zapasem zdjęć na parę części opowieści o tym pięknym miejscu :wit
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Zuzanno-wszystkiego dobrego z okazji.....a skalniak dobrze zagospodarowany,no i pogoda nadal sprzyja.Udanego wyjazdu.
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wszystkiego najlepszego. Zdjęcia takich robaki będę musiała nakleić na lodówce
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Marysiu zrelacjonuję wiernie, aczkolwiek to wyjazd służbowy a w zasadzie zarobkowy, więc na turystyczne szaleństwa "kruca bomba, mało casu".
EwkoEs serdeczne dzięki :) Skalniak, mam nadzieję, pokaże potęgę w przyszłym roku.
EwoM Dziękuję Ci za życzenia :) Zdjęciami robaków i innych stworzeń w żywności służę, profesor nie zakazał przekazywania prezentacji :D

Z nowych sprawności zdobytych za granicą poznałam słowo czeskie, oznaczające drapacz chmur: mrakodrap :D Fajne, prawda?
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Fajne i nieznane!
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Uffff... koniec pierwszej części występów na dziś. Kilka zdjęć z wczorajszego wieczornego spaceru po Pradze. To tylko promil tego, co w tym mieście jest godne uwagi a i tak szwendaliśmy się 3 i pół godziny... Ciepły wieczór, w późniejszych godzinach nieco mniej turystów. Niestety aparat nie współpracował przy nocnych zdjęciach, przy dłuższych czasach otwarcia migawki chyba statyw powinien być. Koleżanka z Pragi, która tez robi za wykładowcę na szkoleniu była naszym przewodnikiem. Nie wszystko zarejestrowałam, co mówiła, ale powaliła mnie na kolana bogactwem informacji i znajomością historii.

Najpierw największa synagoga w Pradze:

Obrazek

Brama miejska zwana Bramą Prochową

Obrazek

Obok piękny budynek zwany Domem Miejskim z niesamowitymi malowidłami na Placu Republiki

Obrazek

Hotel Paryski dla nieco bogatszych :) oraz coś dla wielbicieli staroci :)

Obrazek

Obrazek

Plac Staromiejski z Kościołem św. Mikołaja (barok), Kościołem NMP przed Tynem (to ze strzelistymi gotyckimi wieżami), pomnikiem reformatora religijnego Jana Husa, budynkiem ratusza i oczywiście zegarem :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cdn . :D
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuza, dzięki za relację - to faktycznie piękne miasto! Byłam tam przed laty, ale nie pamiętam zbyt wiele i chętnie powłóczyłabym się po nim ponownie, zwłaszcza że architektura powalająca no i 10 kind of draught beer do wyboru ;-))
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Zuziu, dzięki za fajną relację z budowania skalniaka.
Naj...naj... naj... dla Ciebie ;:196
Zdjęcia z wycieczki po Pradze fajne, bo inne od znanych mi ze zdjęć znajonych, którzy tam byli.
A za tego Twojego białego grudnika, to dałabym się pokroić. Zatem jakbyś mogła mi kiedyś szczepkę przysłać to będziesz mieć dozgonnego dłużnika. Marcinkami na wieś mogę się zrewanżować w ilości hurtowej, ale to już masz i tak obiecane
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Zuziu, dzięki za Pragę!
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Praga to jedne z tych miejsc do których chce się wracać ;:167
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Ostatni raz byłam w Pradze dwa lata temu, ale nie miałabym nic przeciwko temu, aby ktoś porwał mnie tam na weekend :D
Cudowne miasto, więc za każdym razem można odkrywać coś nowego ;:333
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Agnieszko sokole masz oko, wypatrzyłaś, co trzeba :D
Marzka grudnika masz zaklepanego :) Jak przekwitnie i mrozów trzaskających nie będzie, to wysyłam
Dziewczynki, definitywnie trzeba tu przyjechać, bo oglądania jest na tydzień co najmniej. Przy okazji można trafić na jakiś koncert albo wystawę, przed naszym przyjazdem zakończył się np. festiwal muzyki organowej.
Tu jeszcze bardzo marne zdjęcia mostu Karola, gdzie część figur jest w renowacji i chyba zostaną zastąpione replikami, jeśli dobrze zrozumiałam naszą przewodniczkę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A oto Karol we własnej osobie, to jest pardon, Karol IV Luksemburski

Obrazek
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Korzystając z dobrodziejstw darmowego Wi-Fi na lotnisku w Pradze (im. Vaclava Havla), napiszę jeszcze kilka słów na temat wrażeń. Co mnie zaskoczyło; ogromna ilość salonów masażu tajskiego, ukształtowanie terenu-łazi się z góry albo pod górę, czasem całkiem ostro, miasto dość brudnawe miejscami i budynki pobazgrane przez wandali, wszystkie małe sklepiki spożywcze prowadzą Azjaci, Krtki nie chodzą po ulicach, na Nemocnice na kraji mesta nie trafiłam, bo nie byłam na kraji tylko w dzielnicy Żiżkov, u Kalicha byłam ale Szwejka brak, Arabelli takoż :D Aha, wieczorem przechodząc koło różnych klubów, piwiarni etc, gdzie młodzież stoi sobie na zewnątrz, wyczuwa się wyraźnie dość charakterystyczny zapach, pochodzący ze spalania pewnych gatunków roślin :wink: Ale to jest tu legalne. Poza tym muszę się tu wybrać ponownie, już prywatnie, żeby na spokojnie obejrzeć co się da i przedtem dokształcić się teoretycznie. Tu jest pięknie :)

Będzie jeszcze kilka zdjęć, przed odjazdem na lotnisko zrobiłam jeszcze spacer tempem słusznym, żeby obejrzeć po raz ostatni Wełtawę i Stare Miasto.

No to wsiadam w szybowiec i lecę na Ojczyzny łono... :wit
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Zuzanno-piękna Praga z Twoich zdjęć.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No proszę ja przyszłam na kolejny spacerek, a Zuzia leci właśnie Ci macham! Miękkiego lądowania :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”