Aprilkowy las cz.3
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Aprilkowy las cz.3
Jola, jaki piękny ogród
. Zazdraszam kwitnienia róż, moje jeszcze nie wszystkie się popisują. LO, ma jeden pączek i jakby nie mógł się rozwinąć. ND też w pączkach
, ale maleńkich 
- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale tempo rozbudowy ogrodu
W zeszłym roku jeszcze las a teraz już ogród pełna gębą. Masz power dziewczyno 
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Clematisy przepiękne....... las lilii....róże.....i ogrom wszelakiego kwiecia.... i jak tu się nie zachwycać.....Joluś pięknie jest w Twoim ogrodzie....po prostu pięknie.... no i to wszystko w ramach wspaniałych, ogromnych drzew..... marzenie....
- Mufka

- Od: 11 lut 2009, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu ogród rzeczywiście pięknieje z każdym dniem
Czy pamiętasz gdzie kupowałaś swoją Bantry Bay ?
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Jolciu, jak ja Ci zazdroszczę tych drzew
. Ogród od razu wydaje się być bardziej dojrzały. Pięknie masz
Z powojników wymienianych powyżej zdecydowanie polecam Polish Spirit, jest absolutnie niezawodny. The President u mnie nieco kaprysi jak widziałaś, dół ma całkiem łysy i z tego co czytam (nawet u mnie ktoś pisał), że też ma takiego kapryśniaka
Jackmanii kupowałam w zeszłym roku, jest posadzony przy drewutni, ale czy to aby na pewno Jackmanii? W necie są różne wersje tego powojnika, więc pozwolisz, że tu się powstrzymam od głosu. Jeśli faktycznie jest to ta odmiana
, to śmiało mogę polecić
Lecę czytać co to za bohaterski czyn Twój synuś zrobił
Z powojników wymienianych powyżej zdecydowanie polecam Polish Spirit, jest absolutnie niezawodny. The President u mnie nieco kaprysi jak widziałaś, dół ma całkiem łysy i z tego co czytam (nawet u mnie ktoś pisał), że też ma takiego kapryśniaka
Jackmanii kupowałam w zeszłym roku, jest posadzony przy drewutni, ale czy to aby na pewno Jackmanii? W necie są różne wersje tego powojnika, więc pozwolisz, że tu się powstrzymam od głosu. Jeśli faktycznie jest to ta odmiana
Lecę czytać co to za bohaterski czyn Twój synuś zrobił
Jola gratuluje syna bohatera.
Zobacz może powojnik Hisa, on jest jak najbardziej niebieski.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jola, dzisiaj widziała, co prawda tylko na zdjęciu, Fujimusume. Niesamowicie niebieski kolor.
- Mufka

- Od: 11 lut 2009, o 20:02
Jolu, Ewa /ewamaj66/ wstawiła dziś zdjęcie swojego powojnika Jackmanii. Taki kolor ma w rzeczywistości, więc radzę Ci podejrzeć
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Twój ogród naprawdę robi wrażenie
Piękna biała ostróżka
moja niestety jakaś rachityczna...
Pozdrowienia i gratulacje dla syna!
Piękna biała ostróżka
Pozdrowienia i gratulacje dla syna!
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Fujimusume jest niebieski bez cienia fioletu
Z Presidenta jestem bardzo zadowolona, ale dopiero w drugim roku-wcześniej pokazał trzy kwiatki na krzyż, teraz się rozbujał. Przecież normalne 
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Ja mam Fujimusume na balkonie i nie wiem czemu ale jest mniej niebieski niż w zeszłym roku
Co może być tego przyczyną?
- justyna_gl

- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Ja mam Jackmanii i polecam - strasznie szybko urósł i ma przepiękny kolor. Ja mam go razem z różyczką New Dawn.
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Napisałam się wczoraj niesamowicie i już miałam zapisać jak AMABA WŻARŁA wszystko
Nienawidzę tego
Marzenko ja też pokazuję tylko kwitnące róże a mam sporo takich co w tym roku nic nie pokażą. I to nie zależy od odmiany bo zdarza się że na Indigoletta, jeden krzak zakwitł a drugi nie. To samo z LO. New Dawn dopiero zaczyna i też tylko jeden krzak. Musisz cierpliwie czekać. Zakwitną a przez ten czas się wzmocnią i dobrze ukorzenią.
Magdo dziękuję ale tego Powera to tobie zazdroszczę. Idziesz systematycznie i całościowo. Ja kawałkami, wydzierając z lasu kolejne centymetry piasku..
Agness nie marzyłabyś o lesie gdybyś musiała tak kombinować z miejscem słonecznym na sadzenie roślinek
Znacznie mniej jest do cienia, no chyba że problem leży w moim braku pomysłu na cieniste zakątki.
Mufeczko wszystkie róże kupowałam w Floribundzie poza Lykkefundami i Veilchenblau. Wszystkie zdrowe, z dobrym systemem korzeniowym. Polecam. A jak tam Bantry Bay? Podobna? Moja jest bardziej różowa niż na zdjęciu ale się śpieszyłam i tak byle jak zrobiłam. Szkoda że dłużej nie trzyma pół otwartego pączka tylko od razu się rozwija. Lubię takie stopniowe rozchylanie kwiatu jak robi Bonica.
Luleczko, drzewa mają zalety i wady, jak już pisałam Agness. Za dużo cienia też nie jest wskazane. Co to Polish Spirit to mam. Jedyny ocalały z pogromu poprzedniej zimy. Ale jeszcze nie kwitnie bo....drzewa i cień
Jeżeli powojnik od dołu jest łysy to nie ma znaczenia jak jest z różą bo się wzajemnie uzupełnią. A właśnie na Presidenta stawiałam najmocniej jako cel zakupu
Dziś pojadę do Hortulusa i zobaczę co mają...
Beatko, widziałam Hisa w necie, myślałam że masz go u siebie. Baaaaaardzo ładny...
Margo, właśnie wiele powojników reklamowanych jest niebieskimi fotkami a potem okazuje się że to raczej fiolet. Pojadę dziś do ogrodniczego w który zawsze jest sporo powojników. Może na coś ciekawego wpadnę
Mufko, widziałam, jest cudny. Miałam takiego ale mi zmarzł lub uwiądł. Ale z tego co pamiętam on też był raczej fioletowy
Ewo/Gajowa
Moje białe ostróżki się połamały, za duży tam wiatr i nie ma do czego przywiązać. Podpórki się nie sprawdzają. Muszę przesadzić je do granatowych przy siatce. Też będą chyba razem fajnie wyglądać...
EwoMajowa a Fujimusume gdzie masz? pokazywałaś ostatnio? bo jakoś nie mogę go namierzyć u ciebie. Masz tak dużo roślin że się gubię
Moniko/Niunia a co masz na myśli że jest mniej niebieski? Jaśniejszy? bardziej fiolet, czy co?
Justyno a jak oceniasz ten kolor Jackmaniego? Niebieski czy fiolet?
maleństwo ale kwitnie. Muszę przesadzić w większą doniczkę. To od Linety w zeszłym roku. Udało się przezimować.

cukierkowa the Fairy. Jest śliczna, szkoda tylko że nie pasuje do tego miejsca. Czeka ją przeprowadzka.

Nowy pęd u Fairy jest niesamowicie fioletowobordowy.
Pastella przekwitając robi się zielonkawa
lilia lorina. Wygląda bardzo egzotycznie. To gratis z Lilypolu, z którego jestem bardzo zadowolona.

Veilchenblau szykują się do kwitnienia
w miarę przekwitania ich kwiaty bledną
Rh karłowate Blue Tit. Posadziłam cztery

Marzenko ja też pokazuję tylko kwitnące róże a mam sporo takich co w tym roku nic nie pokażą. I to nie zależy od odmiany bo zdarza się że na Indigoletta, jeden krzak zakwitł a drugi nie. To samo z LO. New Dawn dopiero zaczyna i też tylko jeden krzak. Musisz cierpliwie czekać. Zakwitną a przez ten czas się wzmocnią i dobrze ukorzenią.
Magdo dziękuję ale tego Powera to tobie zazdroszczę. Idziesz systematycznie i całościowo. Ja kawałkami, wydzierając z lasu kolejne centymetry piasku..
Agness nie marzyłabyś o lesie gdybyś musiała tak kombinować z miejscem słonecznym na sadzenie roślinek
Mufeczko wszystkie róże kupowałam w Floribundzie poza Lykkefundami i Veilchenblau. Wszystkie zdrowe, z dobrym systemem korzeniowym. Polecam. A jak tam Bantry Bay? Podobna? Moja jest bardziej różowa niż na zdjęciu ale się śpieszyłam i tak byle jak zrobiłam. Szkoda że dłużej nie trzyma pół otwartego pączka tylko od razu się rozwija. Lubię takie stopniowe rozchylanie kwiatu jak robi Bonica.
Luleczko, drzewa mają zalety i wady, jak już pisałam Agness. Za dużo cienia też nie jest wskazane. Co to Polish Spirit to mam. Jedyny ocalały z pogromu poprzedniej zimy. Ale jeszcze nie kwitnie bo....drzewa i cień
Beatko, widziałam Hisa w necie, myślałam że masz go u siebie. Baaaaaardzo ładny...
Margo, właśnie wiele powojników reklamowanych jest niebieskimi fotkami a potem okazuje się że to raczej fiolet. Pojadę dziś do ogrodniczego w który zawsze jest sporo powojników. Może na coś ciekawego wpadnę
Mufko, widziałam, jest cudny. Miałam takiego ale mi zmarzł lub uwiądł. Ale z tego co pamiętam on też był raczej fioletowy
Ewo/Gajowa
EwoMajowa a Fujimusume gdzie masz? pokazywałaś ostatnio? bo jakoś nie mogę go namierzyć u ciebie. Masz tak dużo roślin że się gubię
Moniko/Niunia a co masz na myśli że jest mniej niebieski? Jaśniejszy? bardziej fiolet, czy co?
Justyno a jak oceniasz ten kolor Jackmaniego? Niebieski czy fiolet?
maleństwo ale kwitnie. Muszę przesadzić w większą doniczkę. To od Linety w zeszłym roku. Udało się przezimować.

cukierkowa the Fairy. Jest śliczna, szkoda tylko że nie pasuje do tego miejsca. Czeka ją przeprowadzka.
Nowy pęd u Fairy jest niesamowicie fioletowobordowy.
Pastella przekwitając robi się zielonkawa
lilia lorina. Wygląda bardzo egzotycznie. To gratis z Lilypolu, z którego jestem bardzo zadowolona. 
Veilchenblau szykują się do kwitnienia
w miarę przekwitania ich kwiaty bledną
Rh karłowate Blue Tit. Posadziłam cztery

- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jolu tu nawet nie chodzi o słoneczne miejsce...... a głównie o ciężką pracę przy przygotowywaniu podłoża, żeby coś posadzić...... o to karczowanie karp drzew, wykopywanie ogromnych korzeni i tak dalej i tak dalej..... za leniwa jestem na aż taką ciężką pracęApril pisze: Agness nie marzyłabyś o lesie gdybyś musiała tak kombinować z miejscem słonecznym na sadzenie roślinek ......
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Agness, nie zasłużyłam ale bardzo mi miło