Aprilkowy las cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz.3

Post »

Jola, jaki piękny ogród ;:138 ;:138 ;:138 . Zazdraszam kwitnienia róż, moje jeszcze nie wszystkie się popisują. LO, ma jeden pączek i jakby nie mógł się rozwinąć. ND też w pączkach :( , ale maleńkich ;:145
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale tempo rozbudowy ogrodu ;:215 W zeszłym roku jeszcze las a teraz już ogród pełna gębą. Masz power dziewczyno ;:oj
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Clematisy przepiękne....... las lilii....róże.....i ogrom wszelakiego kwiecia.... i jak tu się nie zachwycać.....Joluś pięknie jest w Twoim ogrodzie....po prostu pięknie.... no i to wszystko w ramach wspaniałych, ogromnych drzew..... marzenie....
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit

Jolu ogród rzeczywiście pięknieje z każdym dniem :D
Czy pamiętasz gdzie kupowałaś swoją Bantry Bay ?
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Jolciu, jak ja Ci zazdroszczę tych drzew ;:170. Ogród od razu wydaje się być bardziej dojrzały. Pięknie masz ;:167
Z powojników wymienianych powyżej zdecydowanie polecam Polish Spirit, jest absolutnie niezawodny. The President u mnie nieco kaprysi jak widziałaś, dół ma całkiem łysy i z tego co czytam (nawet u mnie ktoś pisał), że też ma takiego kapryśniaka ;:124
Jackmanii kupowałam w zeszłym roku, jest posadzony przy drewutni, ale czy to aby na pewno Jackmanii? W necie są różne wersje tego powojnika, więc pozwolisz, że tu się powstrzymam od głosu. Jeśli faktycznie jest to ta odmiana :!: , to śmiało mogę polecić ;:333
Lecę czytać co to za bohaterski czyn Twój synuś zrobił ;:65
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Jola gratuluje syna bohatera. :D Zobacz może powojnik Hisa, on jest jak najbardziej niebieski.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jola, dzisiaj widziała, co prawda tylko na zdjęciu, Fujimusume. Niesamowicie niebieski kolor.
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Jolu, Ewa /ewamaj66/ wstawiła dziś zdjęcie swojego powojnika Jackmanii. Taki kolor ma w rzeczywistości, więc radzę Ci podejrzeć :D
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Twój ogród naprawdę robi wrażenie :D
Piękna biała ostróżka :) moja niestety jakaś rachityczna... :(

Pozdrowienia i gratulacje dla syna!
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Fujimusume jest niebieski bez cienia fioletu :D Z Presidenta jestem bardzo zadowolona, ale dopiero w drugim roku-wcześniej pokazał trzy kwiatki na krzyż, teraz się rozbujał. Przecież normalne :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Ja mam Fujimusume na balkonie i nie wiem czemu ale jest mniej niebieski niż w zeszłym roku ;:219 Co może być tego przyczyną?
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Ja mam Jackmanii i polecam - strasznie szybko urósł i ma przepiękny kolor. Ja mam go razem z różyczką New Dawn.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Napisałam się wczoraj niesamowicie i już miałam zapisać jak AMABA WŻARŁA wszystko ;:145 Nienawidzę tego ;:223

Marzenko ja też pokazuję tylko kwitnące róże a mam sporo takich co w tym roku nic nie pokażą. I to nie zależy od odmiany bo zdarza się że na Indigoletta, jeden krzak zakwitł a drugi nie. To samo z LO. New Dawn dopiero zaczyna i też tylko jeden krzak. Musisz cierpliwie czekać. Zakwitną a przez ten czas się wzmocnią i dobrze ukorzenią.
Magdo dziękuję ale tego Powera to tobie zazdroszczę. Idziesz systematycznie i całościowo. Ja kawałkami, wydzierając z lasu kolejne centymetry piasku..
Agness nie marzyłabyś o lesie gdybyś musiała tak kombinować z miejscem słonecznym na sadzenie roślinek ;:224 Znacznie mniej jest do cienia, no chyba że problem leży w moim braku pomysłu na cieniste zakątki.
Mufeczko wszystkie róże kupowałam w Floribundzie poza Lykkefundami i Veilchenblau. Wszystkie zdrowe, z dobrym systemem korzeniowym. Polecam. A jak tam Bantry Bay? Podobna? Moja jest bardziej różowa niż na zdjęciu ale się śpieszyłam i tak byle jak zrobiłam. Szkoda że dłużej nie trzyma pół otwartego pączka tylko od razu się rozwija. Lubię takie stopniowe rozchylanie kwiatu jak robi Bonica.
Luleczko, drzewa mają zalety i wady, jak już pisałam Agness. Za dużo cienia też nie jest wskazane. Co to Polish Spirit to mam. Jedyny ocalały z pogromu poprzedniej zimy. Ale jeszcze nie kwitnie bo....drzewa i cień ;:306 Jeżeli powojnik od dołu jest łysy to nie ma znaczenia jak jest z różą bo się wzajemnie uzupełnią. A właśnie na Presidenta stawiałam najmocniej jako cel zakupu ;:224 Dziś pojadę do Hortulusa i zobaczę co mają...
Beatko, widziałam Hisa w necie, myślałam że masz go u siebie. Baaaaaardzo ładny...
Margo, właśnie wiele powojników reklamowanych jest niebieskimi fotkami a potem okazuje się że to raczej fiolet. Pojadę dziś do ogrodniczego w który zawsze jest sporo powojników. Może na coś ciekawego wpadnę ;:333
Mufko, widziałam, jest cudny. Miałam takiego ale mi zmarzł lub uwiądł. Ale z tego co pamiętam on też był raczej fioletowy ;:131
Ewo/Gajowa ;:196 Moje białe ostróżki się połamały, za duży tam wiatr i nie ma do czego przywiązać. Podpórki się nie sprawdzają. Muszę przesadzić je do granatowych przy siatce. Też będą chyba razem fajnie wyglądać...
EwoMajowa a Fujimusume gdzie masz? pokazywałaś ostatnio? bo jakoś nie mogę go namierzyć u ciebie. Masz tak dużo roślin że się gubię ;:333
Moniko/Niunia a co masz na myśli że jest mniej niebieski? Jaśniejszy? bardziej fiolet, czy co?
Justyno a jak oceniasz ten kolor Jackmaniego? Niebieski czy fiolet?

Obrazek maleństwo ale kwitnie. Muszę przesadzić w większą doniczkę. To od Linety w zeszłym roku. Udało się przezimować.
Obrazek

Obrazek

Obrazek cukierkowa the Fairy. Jest śliczna, szkoda tylko że nie pasuje do tego miejsca. Czeka ją przeprowadzka.
Obrazek

Obrazek Nowy pęd u Fairy jest niesamowicie fioletowobordowy.
Obrazek Pastella przekwitając robi się zielonkawa
Obrazek lilia lorina. Wygląda bardzo egzotycznie. To gratis z Lilypolu, z którego jestem bardzo zadowolona.
Obrazek

Obrazek Veilchenblau szykują się do kwitnienia

Obrazek w miarę przekwitania ich kwiaty bledną

Obrazek Rh karłowate Blue Tit. Posadziłam cztery
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

April pisze: Agness nie marzyłabyś o lesie gdybyś musiała tak kombinować z miejscem słonecznym na sadzenie roślinek ......
Jolu tu nawet nie chodzi o słoneczne miejsce...... a głównie o ciężką pracę przy przygotowywaniu podłoża, żeby coś posadzić...... o to karczowanie karp drzew, wykopywanie ogromnych korzeni i tak dalej i tak dalej..... za leniwa jestem na aż taką ciężką pracę :oops: Dlatego jeszcze bardziej podziwiam Cię za stworzenie tak wspaniałego ogrodu w tak trudnych warunkach..... ;:196
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Agness, nie zasłużyłam ale bardzo mi miło ;:79
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”