Pod gruszą...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod gruszą...

Post »

Joasiu ja mam za 2 miesiące urodziny,też muszę pomyśleć co sobie zarzyczyć na prezent ;:108 .Już ostro główkuję ale mam na razie tyle pomysłów że m by wypłaty nie starczyło ;:224 .Ja mam jeszcze czas ,ale bardzo mi się podoba ten twój prezent,może coś takiego,lub rh,lub migdałek sama nie wiem ;:170 .
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

jak u Ciebie pięknie :shock: Asiu fajny masz pomysł na to twoje siedlisko i konsekwentnie go realizujesz. Poranna kawa na werandzie przy takich widokach... marzenie...
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23

Post »

Agnieszko, będą nowe roślinki, ale dopiero pod koniec lata, jak bezboleśnie da się je przesadzić z ogródka Mamy... Mam już na oku na przykład tawułki, które bardzo mi si podobają. Mama ma chyba sześć kolorów :roll:

Jowcia, od kiedy mamy nasze siedlisko, uważam, że rośliny, to najlepszy prezent urodzinowy, noo, może z wyjątkiem ulubionej wody toaletowej :wink:

Aniu, cieszę się, że jeszcze komuś oprócz mnie, podoba się moja wizja wiejskiego klimatu tego miejsca :) Kawę na werandzie widzę na razie w marzeniach, ale mam nadzieję, że tuż, tuż....
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Janneke powtarzam się, ale uwielbiam styl wiejskiego ogródka. Z takim domkiem - marzenie. Kawy na werandzie na pewno się doczekasz. Pokaż, co z niej będzie widać. Pewnie rozległe łaki i las? Rabaty wykonałaś po mistrzowsku. Ostróżek pozytywnie zazdroszczę, mam tylko taką bladziutko niebieską, widziałam w kolorkach takich jak twoje ale po 25 zł, to za dużo ;:223 Dzwonki urocze o0 berberysie z rozczochrana czuprynką nie wspomnę ;:224 .

Spóźnione serdeczności urodzinowe przesyłam. Aby marzenia nabrały realnych kształtów ;:196
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Asiu spóźnione, ale szczere życzenia spełnienia marzeń ;:196
MUsiałaś się solidnie napracować przy tej rabacie, ale efekty widać ;:63 Na tle drewnianej ściany domu rośliny będą prezentować się znakomicie..Mnie przynajmniej tak się podoba. Berberys na nóżce fajny i zostaw rozczochranego :D
Ostróżki w ładnych kolorkach ;:224
Odbierz PW
Awatar użytkownika
becia2
500p
500p
Od: 31 lip 2010, o 09:21

Post »

witaj :wit
ja nie poznaję tego miejsca!!!!!!
rabata wypadła rewelacyjnie!

nie musisz mówić, jak się napracowałaś, bo my to wiemy,
nieraz plecy bolą, odciski na rękach, cóż- coś za coś

ale kochana,, warto było popracować, bo efekty piękne,
aż miło popatrzeć :tan
dodatek do prezentu też fajny:)
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Ojojoj jakie postępy ;:138 Rabatka coraz dłuższa i piękniejsza, berberys jednak ładnie odcina się na tle ciemnej zieleni pnącza i ściany, Myślałam że on jest ciemniejszy :D Janneke uwielbiam twoje polskie rabatki ;:167 ;:167 ;:167
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09

Post »

Nie zauważyłam wcześniej tego dubla. Sorry.
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09

Post »

Mistrzostwo świata w szybkości robienia rabat ;:138
Jest super. Kiedy zimą wejdziesz na 1. stronę i porównasz z dniem obecnym - sama nie uwierzysz, że tego dokonałaś ;:180
Jest po prostu cudnie. A należy pamiętać, że to siedlisko, więc wrażenie spotęgowane :!:
Janneke pisze: Osterku, i tu mnie masz... Oczywiście, że nie planowałam kupować ostróżek, ale tak na mnie patrzyły... Ty znasz ten wzrok roślin, które wolają "weź mnie :!: "
Oj, znam :oops: Nie dalej jak dziś znów wyciągnęły ze mnie dychę, żeby tylko wziąć je z sobą
i uratować przed zagładą tesco-wską. Nawet biednej kobiecie w kasie dostało się. :evil:
Tak zaniedbać kwiaty? To po co w ogóle biorą je do sprzedaży skoro je zamierzają zabić
z pragnienia :twisted: Pani w kasie: no tak, jeszcze ten torf :shock:
No, i to cała odpowiedź związana kwestią eutanazji roślinek :cry:

Pa
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Janneke, obejrzałam zdjęcia i jestem pod wrażeniem - napracowałaś się, ale super rabata Ci wyszła... Harlequin pasuje jak ulał! oczywiście przycinaj go żeby się zagęścił, ale niech pozostanie zwichrowany - w tym jego urok i świetnie wpasowuje się w klimat Twojego ogródka ;:196
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No i kolejna rabata gotowa tylko sadzić roślinki. Te ostróżki cudne, takie wypasione mają kwiatuszki i takie śliczne kolorki. Z berberysów będziesz zadowolona, przy nich prawie nie ma roboty. A tą objedzoną różą się nie przejmuj, przytnij jej pędy a na nowo wypuści młode przyrosty. ;:138
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Post »

Witaj Asiu wpadłam się przywitać rabatka świetna bardzo mi się podoba i widzę że róża też u Ciebie kwitnie pozdrowienia i buziaki :D
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23

Post »

Witajcie :)
Pogoda pod psem, zimno i mokro. W sobotę nie pojechaliśmy na wieś, dopiero wczoraj udało nam sie wybrać. Nie robiłam bnic specjalnego, posadziłam tylko roślinki, które dostałam od Joli ;:196
I cyknęłam parę zdjęć, niedobrych zresztą, bo już było późno i ciemno niestety....

Najpierw niespodzianka, jaką zrobił nam nasz lilak Palbin, którego kupilismy wiosną. Posadzilismy go przed majowymi mrosami i sniegiem i oczywiście wszystkie pączki przemarzły :(
Wczoraj zobaczyłam coś takiego :wink:

Obrazek

A to lilia, która nam zakwitła. Nie mam pojęcia jaka, ale kolor ma niesamowity, prawda?

Obrazek

Obrazek

I nasza różyca

Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Janneke, rózyca cudowna! ach, to mój ukochany kolor...
a co do lilaków Palibin, to one powtarzają kwitnienie - moje właśnie się do niego szykują, tylko słońca, słońca wszystkim trzeba!
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Post »

Asiu nie mogę wysłać Ci pw nie wiem czemu jak się naprawi to odpiszę bo może na forum coś nie działa pozdrawiam
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”