Moje domowe i balkonowe

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje domowe i balkonowe

Post »

Nie , Wiktorio , niestety . Jakiś czas stała w miejscu i wydawało się , że puści jakieś korzonki ale pogubiła
wszystkie listki w ciągu dwóch dni .
Mało tego , roślina mateczna nie wypuszcza nic zielonego . Pocieszające może jest to , że nie umiera . ;:180 ;:108
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To szkoda malucha :( . Może na przyszłość spróbuj w wodzie. Mój przez dłuższy czas stał w ciemnym kącie i wypuszczał. Kiedy przesunęłam go bliżej okna, obraził się i zaczął gubić liście. Na szczęście już mu przeszło i pojawiły się młode listki :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Domimika
500p
500p
Od: 20 kwie 2011, o 16:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Glorioza przecudowna! Ja też poluję na starca, sprawie sobie jak gdzieś spotkam. A co do orientacji osób, które sprzedają roślinki: jakiś czas temu byłam w jednym z sieciowych sklepów, budowlano-ogrodniczych i pytam: czy jest podłoże do roślin owadożernych? Na to pani tam pracująca zrobiła wielkie oczy i mówi: eee... to są takie rośliny? :roll: No cóż, w takich sytuacjach trzeba tylko i wyłączne liczyć na siebie :wink:
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pewnie , że tak zrobię jak radzisz . Teraz jest mi trochę żal bo była ładna . Pewnie ze trzy lub cztery pary liści.
No i mała poprawka - widzę zalążki dwóch listeczków na matecznej roślince :heja :heja ;:167
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Domimiko - dziękuję za pochwały ;:196 . Co do marketów budowlano-ogrodniczych, to u nich akurat mam najmniejsze pretensje do sprzedawców. Przecież tam chyba zupełnie nie trzeba się znać na tym co się sprzedaje; najważniejsza jest znajomość kasy fiskalnej :wink: . Natomiast jeśli ktoś już się specjalizuje w czymś (np. w roślinach), to chyba raczej powinien mieć jakieś blade pojęcie. Te nalepki na filodendronie, czy mango raczej nie zostały naklejone w sklepie, a raczej zrobił to producent/importer :) .
Kociaro - cieszę się, że ruszył ;:108 . Czyli wszystko z nim w porządku :) .

Napiszę Wam, jaka ze mnie ślepota :wink: . Dopiero dziś zauważyłam różnice w kwiatach u moich przekwitających zimowitów :) . Zupełnie inne mają moje trojaczki, kupione i posadzone jako pierwsze, a zupełnie inne jedynak, dosadzony do reszty później :) . Ciekawe jakie kwiaty będą mieć dwie cebulki, które kupiłam na kiermaszu :roll: ? Oto dowody :wink: :
Obrazek Obrazek

No i jeszcze jeden nabytek - z dziś, świeżo przeceniony filodendron lidlowy :D :
Obrazek
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 22:42

Post »

No nie powiem zimowity są śliczniutkie ;:138 a lidlowy zakup też oczywiście ładniutki :wink:
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Filodendronek wspaniały jest . W moim Lidlu też były ale nie przecenione , były też fikusiki pumila ale marne i nieprzecenione .
Też się cieszę , że odbija bo mi trochę już było żal . Ziemowity w przyszłym roku też będę mieć na balkonie - siostra wykopie
z działki i mam obiecane . ;:108 ;:180
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Ty to zawsze jakąś okazje złapiesz. ;:63
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Śliczny filek też mam lidlowego łobuza :)
Zimowity w dalszym ciągu pięknie wyglądają... i faktycznie niby takie same a jednak nie...
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Rzeczywiście ziemowity różnią się i odcieniem, i kształtem. Zastanawiam się, jakim cudem znalazły się u ciebie, bo to raczej mało popularne rośliny, a szkoda, bo bardzo ładne i jak widać różnorodne.
U mnie w lidlu chyba nie robią przecen, w każdym razie jak nie zauważyłam. fajny filodendron i jak na przecenę wygląda dobrze.
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Zimowity prześliczne ;:138 u mojej siostry też różnie kwitną.
Filek całkiem ładny jak na przecenionego.
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Zachwyciły mnie kwiatuszki Gloriozy. Są bardzo ładne. ;:138
Starce to i moje wciąż niespełnione chciejstwo. Są cudne. ;:152 ;:152 ;:152 i co tu kryc trochę Ci ich zazdroszczę. :oops:
Szkoda, że nie mogłaś zebrac zamówienia z Forum, bo w tej sytuacji pewnie wyjechałabyś z targów z całą paletą tych roślinek. :;230
Niech Ci zdrowo rosną to może kiedyś i do mnie przyleci kawałeczek. ;:224 ;:180
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Fajny filek niech szybko rośnie :)
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agarow, Anjju, Arlet, Trzynastko - dziękuję bardzo za pochwały zieleninek ;:196 .
Kociaro - dziękuję ;:196 . Fajnie, że sobie je sprawisz, bo mają naprawdę takie delikatne, wiosenne kolorki. Ja się zastanawiam, czy swoje zostawić na balkonie, czy zakopać na dole :roll: .
Stokrotkaniu - czasem uda mi się trafić jakąś okazję, a innym razem widzę tylko obniżoną cenę, już bez roślin :wink: . Bywa też tak, że "okazyjnie" kupuje się zielone, których już nie da się odratować.
Rapunzel - one znalazły się u mnie zupełnie przypadkowo. Po prostu, będąc u siostry poszłam na targ, który odbywa się dwa razy w tygodniu z nadzieją, że znajdę coś fajnego zielonego. Okazało się, że jakieś 70% stoisk to były ciuchy. Roślinek było niezbyt dużo, a jak już, to dość wysokie, takie które trudno by było przewieźć. W akcie desperacji na którymś z kolei stoisku stwierdziłam, że muszę coś kupić i wyszłam z cebulkami zimowitów, kłączami gloriozy i chiritą :D . A z tymi przecenami to bywa dość dziwnie: czasem robią je już po 1,5 tygodnia, a czasem zupełnie nie obniżają cen :? .
Elciu - dziękuję bardzo ;:196 . Nie byłam w stanie w tamtym momencie przypomnieć sobie, kto pisał, że szuka tych roślinek :oops: . Postaram się o jakieś maluchy (oczywiście jeśli to, co mam, utrzyma się przy życiu :wink: ).

Ponieważ rano pewnie już nie będę mieć czasu, a później wybywam na kilkudniowe wakacje, to teraz pokażę, co się u mnie pozmieniało. Niestety moja panda nie chciała współpracować :( , ale już dotarły do mnie dwie inne. Tym razem nie dam im paść :) :
Obrazek Obrazek
Ta druga ma nawet owocki :tan :
Obrazek

Moje storczyki odzyskały dziś swój parapet. W trakcie przeprowadzki zauważyłam, że dendrobium coś kombinuje :heja :
Obrazek Obrazek

Życzę miłego weekendu :D .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Życzę w takim razie, aby pandy pięknie u Ciebie rosły, no i udanych wakacji. ;)
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”