Nowy ogród Jacka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A oto moje pierwiosnki. Niestety nie wszystkie, bo chyba jeszcze nie robiłem zdjęć pierwiosnkom ząbkowanym a i Siebolda coś nie mogę znaleźć...
Obrazek Obrazek Obrazek
cdn...
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Ale Jacku mnie przestraszyłeś z przyczepką ...... chyba nie chcesz zostawić gołej ziemi?hi,hi,hi. Nie przejmuj się może przyczepka to za dużo ale na pewno sporo będzie do zabrania. A ten liliowiec mnie też się podoba.
Genia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jacku piękną wiosnę pokazujesz, jeszcze troszkę i będziemy ją mieć w realu , za oknami, ja już gonię resztkami cierpliwości :roll: :lol:
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Jacku, bardzo ładne masz pierwiosnki, też je uwielbiam i mam ich trochę. Ciekawa jestem czy Twój żółty pachnie, bo moje tak :lol:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu, to był oczywiście żart z tą przyczepką :lol:

Witaj Agness! Tak, wiosna coraz bliżej :!: Już prawie luty, a to krótki miesiąc :) Wielu z nas już coś tam sieje w doniczkach, a w ogródkach pierwsze kiełki. Ja się zastanawiam, czy pierwsza u mnie zakwitnie cieszynianka czy gęsiówka, bo obydwie mają już ochotę :)

Wiesz Halinko, powiem szczerze, że nie wąchałem pierwiosnków, bo one tak nisko ziemi rosną więc jakoś na to nie wpadłem. Ale w tym roku będę wąchał :) . A oto cd. pierwiosnków:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Muszę przyznać,że masz okazałą kolekcję pierwiosnków. Podoba mi się. Chyba coś namieszałam z tym irysem. Chodziło mi,że jest bardzo podobny do tego żółtego. czy to ten sam gatunek to nie wiem - nie jest specjalistą. Pytasz czy go mam. to trochę za dużo powiedziane. Widziałam go w zeszłym roku na tym "moim wysypisku" przy drodze na lotnisko. Jeśli i w tym roku tam będzie to będę miała, a tym samym i Ty - jeśli chcesz.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Iza! Pewnie, że chcę ale najpierw może uda Ci się zrobić i wstawić zdjęcie? To chyba będzie jakiś inny gatunek :?:
A pierwiosnki - fascynują mnie; są takie kruche a jednocześnienie nie do zdarcia. I jest ich bardzo wiele gatunków i odmian. W tym roku na pewno posadzę kolejne :)
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Jacku, powtórzę za Izunią: "Muszę przyznać,że masz okazałą kolekcję pierwiosnków." Jestem pod wrażeniem :lol:
Ja pierwiosnki kupuję co roku, na rynku iii wącham :oops: dlatego wiem, że tylko żółte pachną :lol: W ogrodzie nie czuć ich delikatnego zapachu :cry:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13

Post »

Jacku śliczna kolekcja pierwiosnków ! ;:63 ;:63 ;:63 ;:100 :D
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Uffff.
Jak to dobrze że już kupiłam kilka pierwiosnków i trochę nasionek....
Moja kieszeń uratowana :):)

Bo po takich zdjęciach na pewno byłabym chora :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Jacku ja z tych co pokazujesz pierwiosnków nie mam tego na 1 zdjęcie i na ostatnim zdjęciu jeżeli masz więcej niż to co pokazałeś to prosiłabym po kawałku z tych dwóch odmian

A jeżeli chodzi o przyczepkę to wiem że żartowałeś
Genia
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko, Grigori, Coma, bardzo cieszą mnie takie miłe słowa i fajnie Was gościć. Zwłaszcza Grzegorza, bo chyba po raz pierwszy :?:
Coma, może Cię zaskoczę, ale ja na moje pierwiosnki nie wydałem ani złotówki. Może z wyjątkiem jednego czy dwóch, którego kupiłem kwitnącego w takim sezonie jak teraz. Te które mam, są dość popularne i dostawałem je z rozrośniętych kęp moich znajomych. Poza tym pierwiosnki same się rozsiewają - zwłaszcza gruziński i ząbkowany. Choć ten mój ząbkowany wcale takiego nie przypomina, bo chyba miał za sucho i skarłowaciał. Tylko po dużych liściach rozpoznaję, że to on.
Najbardziej lubię pierwiosnka omszonego. Ma grube skórzaste liście i chyba dlatego dobrze sobie radzi nawet na słońcu.
Natomiast pierwiosnki lekarskie przywędrowały do mnie z lasu i najszybciej kwitną.
Obserwuję też pierwiosnak Siebolda, jak szybko się aklimatyzuje i rozrasta.
Zacząłem sadzić pierwiosnki w sąsiedztwie funkii, bo kwitną, jak funkie dopiero się budzą, a te z kolei zapewniają maluchom cień latem.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Geniu! Pierwszy to pierwiosnek bezłodygowy w odmianie białej, a ostatni to pierwiosnek Siebolda. Z tym nie będzie problemu, bo jest jeden kolor. A na białego muszę trafić na kwitnienie, bo to w starym ogrodzie, a ja tam teraz bardzo rzadko jestem. Może się uda :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku zaznaczyłam jak masz więcej a jak tylko po jednej kępce z każdego to nie kupię sobie u nas.
Genia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jacku kolejne piękne pierwiosnki, ja też mam dużo przeróżnych kolorków w ogródku, w zeszłym roku nawet musiałam części pozbyć się, i zmarnowało mi się całe wiaderko, wylądowało na kompoście, ponieważ koleżanka, która prosiła, żeby nikomu nie oddawać, tylko trzymać dla niej nie zjawiła się :evil:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”