Moje skarby

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dusia, skoro jesteś na forum, to oświec mnie babcie, o co siem rozchodzi z tymi serduszkami?
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Wanda pisze:Dusia, skoro jesteś na forum, to oświec mnie babcie, o co siem rozchodzi z tymi serduszkami?
no niektórzy mają takie, że niby się jakoś udzielają na forum, a ja też się udzielam i nie mam...
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tez sie udzielam trochę, ale jakoś nigdy nie zwracałam uwagi na te kolorki i znaczki.
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wanda pisze:tez sie udzielam trochę, ale jakoś nigdy nie zwracałam uwagi na te kolorki i znaczki.
Wandziu serduszko- to Przyjaciel Forum, a dostają je te osoby które mają szczególne zasługi, są pomocne, przyjazne, pomagają adminom, moderatorom a w szczególności nam :)
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miltonopsis otwiera kwiaty na drugim pędzie. Na pierwszym jeden pączek odpadł i został tylko jeden kwiat, za to na drugim otwierają się trzy na raz. Dumna jestem z siebie, bo to jej pierwsze kwitnienie u mnie. Stała na balkonie, ale gdy zakwitła zabrałam ja do mieszkania. Jej cudny zapach czuć w cały pokoju. Po południu pachnie mniej intensywnie. Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Odontonium Samuraj wypuścił już u mnie, po kwitnieniu nowy, piękny przyrost i ..... ciekawostka - na starej psb rośnie mu keiki! Obrazek Obrazek
To jest to malutkie keiki na pierwszym planie. Na dalszym, w drugiej doniczce widać malutkie, ale już z korzonkiem keiki na Dendrodium Phalaenopsis Annabel, które wcześniej pokazywałam i które właśnie mi kwitnie.
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylki, dla mnie, to akurat ta Miltonopsis jest bezproblemowa. Syn mi ją zamówił na Allegro. Była nie kwitnąca. Od tego czasu wypuściła 4 nowe psb i na tej największej zakwitła na dwóch pędach. Dwie inne kupiłam przecenione i po kwitnieniu. Niestety, jedna, mimo moich wysiłków kilka dni temu odeszła. Druga jakoś się trzyma, ale nowych przyrostów nie wypuszcza.
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miltonopsis mi szaleje! :) Z kolejnego młodziutkiego przyrostu wypuściła pęd kwiatowy. Wczoraj go zauważyłam. Ma tylko jeden pąk i to całkiem już spory. Pierwszy kwiat przekwita, będzie więc nowy.
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hura!!! Jest! Mam ją nareszcie!
Ascocenda Bangkhuntien Gold & Ken Kone!!!
Przyszła w całkiem niezłym stanie. Ponieważ wysłana została w poniedziałek, więc natychmiast wstawiłam do szklaneczki z wodą i nawozem do storczyków. Ma 6 małych korzonków i jeden malutki, całkiem nowy długości ok. 1 cm. Trochę kłopot mam z tym moczeniem, bo wszystkie korzonki, poza tym najmniejszym są skierowane ku górze. Obrazek
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gratuluję zakupu! ;:63 A z tego, co widać na zdjęciach, to wcale nie jest ona taka malutka, więc może niedługo zakwitnie... :wink:
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Myślę, że na kwitnienie przyjdzie mi poczekać przynajmniej rok. Jedno z jej rodziców ma piękne, wielkie, bo 12 cm kwiaty w kolorze pomarańczowym. Drugie też pomarańczowe, ale ciut mniejsze i nakrapiane. Sama jestem ciekawa co wyszło z tej krzyżówki. Szukam w necie, ale nie mogę znaleźć.
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Wandziu gratuluję tak fajnego zakupu :) Niech Ci jak najszybciej i obficie kwitnie ;:80
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję pięknie :)
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36

Post »

Podzielam twoją radość,bo zakup bardzo udany.Roślinka nie wydaje się malutka i wierzę,że na kwitnienie nie będziesz musiała długo czekać.No i jeszcze jakby kwiaty były pomarańczowe,a do tego w kropy to będzie to najpiękniejsza Ascocenda.
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Po wczorajszej wystawie jestem chora na Catleye. Szczególnie te o dużych kwiatach. Od pomarańczowej i tęczowej nie mogłam oczu oderwać. Ech! Tylko te ceny. Nic to! Upoluję taniej na Allegro po kwitnieniu. Będzie większa radocha, gdy sama doprowadzę do kwitnienia. Z pustymi rękoma nie wyszłam, bo pamiątka być musiała. Fotki zrobione na szybko i przy kiepskim oświetleniu.
Phalaenopsis - biały w delikatne bordowe kropeczki
Obrazek
i Miltonopsis o dużych, bordowych kwiatach do towarzystwa mojej białej. Pąki pewnie za dzień lub dwa sobie rozwiną.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”