Witam
W piątek w nocy przeszła burza z gradem i do tej pory mocno lało. Dawno już nie było tyle deszczu co teraz

Grad postrzępił liście paciorecznikom i wyglądają jak chorągiewki i podziurawił sporo host. Katalpa i hibiskus bagienny też
mocno ucierpiały, ale żeby tylko były takie zmartwienia
JAKUCH-Jadziu w tym sezonie jestem mocno zawiedziona co do kwitnienia piwonii, ale wygląda na to, że nie tylko ja

Mam podobną piwonię NN, która jest podobna do Twojej Julia Rose, jak myślisz czy to ona
jarha-Halinko dziękuję

ale ten rok był dla nich kiepski. Canny zaczynają powoli swój popis, ale teraz mocno oberwały i liście bardzo postrzępiło i wyglądają jak chorągiewki na wietrze
Następna zakwitła Bella
i Cleopatra
Alicja125-Alu piwonie drzewiaste mam tylko dwie. W tym jedną przesadziłam na jesieni i nie zakwitła, a druga po trzech latach zakwitła jednym marnym kwiatkiem. Piwonii itoh mam już troszkę, ale już zrezygnuję z powiększania ich kolekcji. Dziękuję w imieniu piwonii i róż
Ostatnie piwonie bylinowe
danuta z- Danusiu dziękuję w imieniu piwonii
Ten upał jaki był do tej pory to faktycznie nie sprzyjał naszym roślinom, ale teraz w końcu u mnie porządnie podlało
Trochę zaległych fotek host
christinkrysia-Krysiu dziękuję ślicznie i miło mi, że się podobają moje piwonie

chociaż w tym sezonie mnie zawiodły podobnie jak Ciebie
Czy mówisz o hoście Capitan's Adventure ? jeśli tak to jest taka poskręcana.Przykro mi, że straciłaś tyle host, czy te doniczki były luzem na zewnątrz ? Miałam trochę w garażu i wszystko jest ok.i większość jest wkopana do ziemi
ewelkacha88- Ewelinko dziękuję,ale nie jet to taki jaki bym chciała i muszę si zadowolić tym co jest

Ten sezon wyjątkowo nie sprzyjał piwoniom, ale i róże też szybko w ten upał przekwitają
anabuko1-Aniu dziękuję w imieniu wszystkich podopiecznych i swoim

Jeżeli chodzi o piwonie to wycinam wszystkie przekwitnięte kwiatostany i późną jesienią zeschnięte już łodygi
Lanceta-Lodziu dziękuję i miło mi, że się podoba
Locutus-LOKI dziękuję i zapraszam
Zaczęły kwitnąć martagony
Pozdrawiam Was cieplutko i życzę udanego weekendu
Moje nowe poidełko i motylek
oraz białe i niebieskie