Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

Marysiu sprawozdanie będzie :wit
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu jabłonka śliczna. Uwielbiam kwitnące drzewa owocowe.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Marysiu!
Wiem, wiem! Jesteś bardzo zajęta, ale nie zabawię długo. ;:108 ;:108
Wypatrzyłam różowo - niebieską niezapominajkę i musiałam się przy niej zatrzymać. ;:303
No bo jak przejść obojętnie obok takiego cudaczka..... :tan
Miłego wieczoru. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam pięknie! mam dzisiaj trochę szalony dzień, najpierw wizyta wnuka wykorzystana do przekopania grządki :;230 a potem wizyta Martusi! Plan wykonany, bo grządka przekopana i wizyta sympatyczna nowe roślinki przyjechały do ogrodu :heja

Iwonko ciekawa jestem czy się wysieje? tzn czy powtórzy cechy Obrazek
Iwonko kochana co tu sprawozdawać, skoro przegadałyśmy parę godzin na temat roślin i o bieżących sprawach. Przyjechały roślinki i wykopałyśmy coś u mnie. Z Martą już się na tyle znamy że mamy wiele tematów wspólnych, ale najlepiej rozmawia nam się o roślinach. Marta ma bogatą wiedzę, którą zawsze chętnie się dzieli ;:162

Bea takie maleństwo i tak cieszy Obrazek Len Obrazek

Adziu dzisiaj nalot pszczół na grusze...są i bzyczą :uszy
Udało się ;:333 Nad tulipanem jest epimedium :D

Martusiu ślicznie wyglądałaś mimo tego, że poświęciłaś czółko do wykopania roślinki dla mnie ;:306 A rajska przywiodła Cię pod właściwy adres! Odpoczywaj bo jutro idziemy sadzićObrazek

Ewuniu p/ogoda i humory dopisały, chwilę pokropiło ale większą część dnia świeciło słonko i siedziałyśmy prawie cały czas na tarasie dopiero pod wieczór powiało chłodem. Krótka przebieżka po szaliczku sprawiła, że zrobiło nam się cieplej ;:306 Jabłonka sprowadziła Martę do bramki ;:306 Dziękujemy za pozdrowienia Obrazek

Agatko ;:168 epimedium mam trzeci rok i była mniej więcej 1/4 rośliny. To śliczna roślina ozdobna z kwiatków, ale i przez pozostałą część roku z liści ;:215

Asiu no tak najważniejsze wiedzieć gdzie! Moja stałą się wizytówką domu o tej porze Obrazek

Aniu jabłonka ma intensywnie ciemno różowe kwiaty, a przyrosty bordowe :D Tulipany powoli przekwitają, chociaż odkryłam wczoraj jakąś kępę z zielonymi pąkami ;:224 Pozdrawiam ;:168

Asiu cyganko i ja uwielbiam ogród o tej porze, z zaczynają kwitnąć jabłonie! one mają najpiękniejsze kwiaty ;:167

Lucynko maleńki cudaczek wzbudził sensację, a ja mam nadzieję że pojawi się i za rok ;:224
Dzień spędziłam bardzo miło, bo wraz z wizytą Marty poczułam że zaczął się sezon :tan
Miłego wieczoru i lecę odcedzać serek, a potem może uda mi się zajrzeć do Waszych ogrodów Obrazek
Oj jak ten czas leci ;:65
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu, teraz będzie maleństwo, ale w przyszłym roku będzie już bardzo Cię cieszył ten len.
Ja też dostałam tylko kilka kosmyków i fajnie się rozrósł. ;:172
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu cudowna jabłoń i u Ciebie i Marty podziwiam i już choruję. W sobotę jadę do szkółki będą poszukiwania. Miałam szukać tylko świerka srebrnego ale dla takich kwiatów warto posadzić rajskie :wink: .
Tyle słoneczka u Ciebie irysy się wychylają, złotlin cudownie kwitnie, u mnie znowu przemarzł, zmienił miejscówkę , zobaczymy co teraz z nim będzie. Może znowu jesienią uraczy mnie 5 kwiatami :;230 .
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

:wit
Marysiu, u mnie jabłonie pięknie kwitną więc przybiegłam prędziutko podziwiać Twoją. Jest fantastyczna ;:138
Niezapominajka bardzo atrakcyjna i muszę Ci powiedzieć, że co dzień po drodze do domu oglądam takie dwukolorowe. Nie wiem skąd biorą się inne kolory ale mam nadzieję, że będzie ich u Ciebie więcej za rok ;:215
Pszczoły przebudziły się z letargu. U mnie także wczoraj był koncert ;:215
Epimedium mam od zeszłego roku ale nie wiedziałam, że tak pięknie kwitnie. No cóż, w Twoim ogrodzie wszystko pięknie rośnie i kwitnie ;:168

Gorące uściski i buziaki
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Marysiu.....miło spędzić czas na pogaduszkach a o roślinkach najbardziej. ;:128 Cieszę się że wam to się udało, no i roślinek nowych przybyło. ;:oj Jabłoń także podziwiam, szkoda że już nic na te moje areały nie wcisnę...przynajmniej drzewa. :wink: Pozdrawiam serdecznie. ;:168
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No wreszcie i tu nadrobiłam ufffff ,ale było dzisiaj tego czytania i przeglądania, a jeszcze nie do wszystkich dotarłam .Fajnie kwitnie ta jabłonka i także wielkie Złotliny .Moje to dopiero 3 pędowe lecz za chwilkę może ich być sporo.Lubię go za ciągłe kwitnienie .U mnie dzisiaj po burzy lecz bez gradu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Marysiu,jutro mamy nowe sadzenie ,ale to lubimy,tak sie cieszę ,że się spotkałyśmy ,bo już bardzo dawno nie widziałyśmy się ,aż w tamtym roku,tak sympatycznie i szybko minął dzień, jak zawsze zresztą jak sie spotykamy,że nigdy nie możemy powiedzieć o wszystkim i zawsze zostaje niedosyt,pozdrawiam i pięknych snów ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Marysiu ;:196 Cieszę się że miło spędziłaś dzień :D Marta jest kochana i z nią można o kwiatach cały dzień przegadać :D
Pięknie kwitnie Ci ta jabłoń rajska cała w kwiatach i złotlin też cały obsypany - mój dopiero rusza ma malutkie pączki .
Niezapominajka bardzo ciekawa ;:333
Pozdrawiam i ;:3 i sił na jutro życzę ;:168
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

:wit Moja Roalty też kwitnie, to piękna jabłonka, a intensywny kolor liści wyróżnią ją na tle innych drzewek. Ja swoją chcę trzymać na wysokości około 2,5m tylko paulownia dostała zielone światło, ale nie wiem czy dobrze bo jak w takim tempie będzie rosła to jakiś baobab z niej wyrośnie. Pozdrowienia zostawiam.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Marysiu ;:196 Wpadłam się przywitać i podglądnąć ,,co jeszcze muszę, z naciskiem na muszę" zdobyć z roślinek... ;:170 Oczywiście podoba mi się U Ciebie jak zwykle tyle, że spokojnie zapisałabym kajecik z samego Twojego wątku. :;230
Chwilowo żadnych zakupów nie będzie ;:131 , to może pobiegnę lepiej opielić choć kawałek grządki. :;230
A tak na serio jabłonka śliczna! U mnie ozdobnej nie mam, jeszcze nie kupiłam (choć chodzę z tym pomysłem już ze cztery lata), bo po pierwsze nie bardzo mam gdzie posadzić, a po drugie nie mogę zdecydować się na odmianę.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam w nowym dniu :wit

Bea niech len nabiera ciała ;:215 wiesz, że ja lubię takie maleństwa nas którymi trzeba się pochylić żeby dojrzeć ich urodę Obrazek

Dorotko gdybyś była bliżej ukopałabym spory kawałek swojego i kwitł by Ci taki złoty deszcz na pewno. Większość moich gości widząc złotlin wyjeżdża z nim. Ja bez wahania wybrałabym rajską bo moje nastawienie do iglastych nie zmieniło się. Mam takiego świerka i najchętniej tego złodzieja słońca pozbyłabym się, Chociaż i tak najgorsze są sosny sąsiada wielkości naszego domu, a jego dom już przerosły. Teraz je okalecza wycinając gałęzie ...to jest bez sensu po co sadzić takie drzewa w ogrodzie ;:222

Małgosiu masz pewnie jabłonie wcześniejsze, bo moje dopiero rozkwitają ...jeszcze parę dni i będzie spektakl ;:333 Uwielbiam te biało- różowe kwiaty! a jeszcze moja Redlove jak zacznie kwitnąć to druga ozdobna. Niezapominajki pewnie się krzyżują, w tym roku najwięcej mam białych :lol: Epi masz rok i nie kwitnie? Moje kwitło od pierwszego roku, ale drugie mam miniaturowe na skalniaku to czekałam dwa lata na kwiaty. Pozdrawiam cieplutko Obrazek

Zeniu ja tam widziałam miejsce u Ciebie i znając siebie dosadziłabym to co się podoba ;:306 ale to ja a Ty masz bardziej wyszukany gust ;:168 Marta ma dużą wiedzą ...i praktykę jak chodzi o rośliny więc oprócz przyjemności są i korzyści z rozmów ;:162 To kiedy jedziesz na swoją działkę? Obrazek

Jadziu wróciłaś ;:168 złotlin teraz kwitnie najpiękniej, potem powtarza ale już nie z taka energią. Trzeba się nim opiekować i wycinać po zimie wyschnięte pędy to odwdzięcza się cudownym kwitnieniem. Z burzy miałam tylko odległe grzmoty Obrazek

Martusiu właśnie gdzie zajadę tam Cię chwalę i doceniam Twoje wiadomości, a najbardziej to że się nimi dzielisz ;:168 To dobrze że pozostaje niedosyt, bo jest zachęta do następnego spotkania ;:162 a nasze ogrody (szczególnie Twój) mają coraz to inny wygląd i można ciągle coś nowego zobaczyć (i uskubać ;:306 ). Ja już rano przed szóstą kilka roślin posadziła i podzieliłam co radziłaś, bo kropi deszczyk i nie pomalutku podleje to się wszystko ładnie przyjmie :D Buziaczki posyłam i jeszcze raz dziękuję za odwiedziny Obrazek

Tereniu znamy się i wiemy że dla nas zielone jest motorem życia ;:215 , a ja uwielbiam jak Marta opowiada o roślinach i piszę o tym od pierwszego naszego spotkania. Potrafi zachwalać towar ;:306
Jabłoń wita gości już od drogi, a złotlin teraz zaprasza do ogrodu...obydwa kolory dominują Obrazek Dzisiaj już od świtu latam z łopatką, bo zachmurzone i czuć wilgoć w powietrzu. Ciepłego deszczyku, słoneczka i dużo sił życzę Obrazek

Iwonko Oj to moja jabłonka wyżej rośnie, ale tnę ją co lato :uszy a paulownia dopiero w maleńkiej doniczce ;:306 bo dostałam nasiona od Tereni i ładnie wykiełkowały. Baobab też mógłby być ;:306 Serdeczności Obrazek

Renatko Droga pisz co chciałabyś, bo wiesz dzielone roślinki lepiej rosną, wierz mi Obrazek
Jak będziesz miała naprawdę ochotę na jabłoń ozdobną to i miejsce i odmianę znajdziesz, a tak to widać że jeszcze do nie nie dojrzałaś. Nie wiem czy siewki powtarzają cechy, ale mam dwie mojej w doniczkach Obrazek więc wiesz tylko słówko, a zapakuję ;:215

Dobrego dnia wszystkim odwiedzającym :wit
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Marysiu! Potrzebuję porady! Wysiałam nasionka pod nazwą Bieniec różowy, już doczytałam w necie, że to bniec, ale nie mam nadal pojęcia czy dobrze wybrałam stanowisko do wysadzenia. Co toto lubi? Pewnie słonko?
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”