Jest już wiosna!
- cyganka77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jest już wiosna!
Marysiu jabłonka śliczna. Uwielbiam kwitnące drzewa owocowe.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj, Marysiu!
Wiem, wiem! Jesteś bardzo zajęta, ale nie zabawię długo.
Wypatrzyłam różowo - niebieską niezapominajkę i musiałam się przy niej zatrzymać.
No bo jak przejść obojętnie obok takiego cudaczka.....
Miłego wieczoru.
Wiem, wiem! Jesteś bardzo zajęta, ale nie zabawię długo.

Wypatrzyłam różowo - niebieską niezapominajkę i musiałam się przy niej zatrzymać.

No bo jak przejść obojętnie obok takiego cudaczka.....

Miłego wieczoru.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witam pięknie! mam dzisiaj trochę szalony dzień, najpierw wizyta wnuka wykorzystana do przekopania grządki
a potem wizyta Martusi! Plan wykonany, bo grządka przekopana i wizyta sympatyczna nowe roślinki przyjechały do ogrodu
Iwonko ciekawa jestem czy się wysieje? tzn czy powtórzy cechy
Iwonko kochana co tu sprawozdawać, skoro przegadałyśmy parę godzin na temat roślin i o bieżących sprawach. Przyjechały roślinki i wykopałyśmy coś u mnie. Z Martą już się na tyle znamy że mamy wiele tematów wspólnych, ale najlepiej rozmawia nam się o roślinach. Marta ma bogatą wiedzę, którą zawsze chętnie się dzieli
Bea takie maleństwo i tak cieszy
Len 
Adziu dzisiaj nalot pszczół na grusze...są i bzyczą
Udało się
Nad tulipanem jest epimedium
Martusiu ślicznie wyglądałaś mimo tego, że poświęciłaś czółko do wykopania roślinki dla mnie
A rajska przywiodła Cię pod właściwy adres! Odpoczywaj bo jutro idziemy sadzić
Ewuniu p/ogoda i humory dopisały, chwilę pokropiło ale większą część dnia świeciło słonko i siedziałyśmy prawie cały czas na tarasie dopiero pod wieczór powiało chłodem. Krótka przebieżka po szaliczku sprawiła, że zrobiło nam się cieplej
Jabłonka sprowadziła Martę do bramki
Dziękujemy za pozdrowienia 
Agatko
epimedium mam trzeci rok i była mniej więcej 1/4 rośliny. To śliczna roślina ozdobna z kwiatków, ale i przez pozostałą część roku z liści
Asiu no tak najważniejsze wiedzieć gdzie! Moja stałą się wizytówką domu o tej porze
Aniu jabłonka ma intensywnie ciemno różowe kwiaty, a przyrosty bordowe
Tulipany powoli przekwitają, chociaż odkryłam wczoraj jakąś kępę z zielonymi pąkami
Pozdrawiam
Asiu cyganko i ja uwielbiam ogród o tej porze, z zaczynają kwitnąć jabłonie! one mają najpiękniejsze kwiaty
Lucynko maleńki cudaczek wzbudził sensację, a ja mam nadzieję że pojawi się i za rok
Dzień spędziłam bardzo miło, bo wraz z wizytą Marty poczułam że zaczął się sezon
Miłego wieczoru i lecę odcedzać serek, a potem może uda mi się zajrzeć do Waszych ogrodów
Oj jak ten czas leci

Iwonko ciekawa jestem czy się wysieje? tzn czy powtórzy cechy

Iwonko kochana co tu sprawozdawać, skoro przegadałyśmy parę godzin na temat roślin i o bieżących sprawach. Przyjechały roślinki i wykopałyśmy coś u mnie. Z Martą już się na tyle znamy że mamy wiele tematów wspólnych, ale najlepiej rozmawia nam się o roślinach. Marta ma bogatą wiedzę, którą zawsze chętnie się dzieli

Bea takie maleństwo i tak cieszy

Adziu dzisiaj nalot pszczół na grusze...są i bzyczą

Udało się

Martusiu ślicznie wyglądałaś mimo tego, że poświęciłaś czółko do wykopania roślinki dla mnie

Ewuniu p/ogoda i humory dopisały, chwilę pokropiło ale większą część dnia świeciło słonko i siedziałyśmy prawie cały czas na tarasie dopiero pod wieczór powiało chłodem. Krótka przebieżka po szaliczku sprawiła, że zrobiło nam się cieplej

Agatko

Asiu no tak najważniejsze wiedzieć gdzie! Moja stałą się wizytówką domu o tej porze

Aniu jabłonka ma intensywnie ciemno różowe kwiaty, a przyrosty bordowe

Asiu cyganko i ja uwielbiam ogród o tej porze, z zaczynają kwitnąć jabłonie! one mają najpiękniejsze kwiaty

Lucynko maleńki cudaczek wzbudził sensację, a ja mam nadzieję że pojawi się i za rok

Dzień spędziłam bardzo miło, bo wraz z wizytą Marty poczułam że zaczął się sezon

Miłego wieczoru i lecę odcedzać serek, a potem może uda mi się zajrzeć do Waszych ogrodów

Oj jak ten czas leci

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Marysiu, teraz będzie maleństwo, ale w przyszłym roku będzie już bardzo Cię cieszył ten len.
Ja też dostałam tylko kilka kosmyków i fajnie się rozrósł.
Ja też dostałam tylko kilka kosmyków i fajnie się rozrósł.

-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu cudowna jabłoń i u Ciebie i Marty podziwiam i już choruję. W sobotę jadę do szkółki będą poszukiwania. Miałam szukać tylko świerka srebrnego ale dla takich kwiatów warto posadzić rajskie
.
Tyle słoneczka u Ciebie irysy się wychylają, złotlin cudownie kwitnie, u mnie znowu przemarzł, zmienił miejscówkę , zobaczymy co teraz z nim będzie. Może znowu jesienią uraczy mnie 5 kwiatami
.

Tyle słoneczka u Ciebie irysy się wychylają, złotlin cudownie kwitnie, u mnie znowu przemarzł, zmienił miejscówkę , zobaczymy co teraz z nim będzie. Może znowu jesienią uraczy mnie 5 kwiatami

- Margo_margo
- Od: 27 lip 2014, o 13:08

Marysiu, u mnie jabłonie pięknie kwitną więc przybiegłam prędziutko podziwiać Twoją. Jest fantastyczna

Niezapominajka bardzo atrakcyjna i muszę Ci powiedzieć, że co dzień po drodze do domu oglądam takie dwukolorowe. Nie wiem skąd biorą się inne kolory ale mam nadzieję, że będzie ich u Ciebie więcej za rok

Pszczoły przebudziły się z letargu. U mnie także wczoraj był koncert

Epimedium mam od zeszłego roku ale nie wiedziałam, że tak pięknie kwitnie. No cóż, w Twoim ogrodzie wszystko pięknie rośnie i kwitnie

Gorące uściski i buziaki
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Marysiu.....miło spędzić czas na pogaduszkach a o roślinkach najbardziej.
Cieszę się że wam to się udało, no i roślinek nowych przybyło.
Jabłoń także podziwiam, szkoda że już nic na te moje areały nie wcisnę...przynajmniej drzewa.
Pozdrawiam serdecznie. 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
No wreszcie i tu nadrobiłam ufffff ,ale było dzisiaj tego czytania i przeglądania, a jeszcze nie do wszystkich dotarłam .Fajnie kwitnie ta jabłonka i także wielkie Złotliny .Moje to dopiero 3 pędowe lecz za chwilkę może ich być sporo.Lubię go za ciągłe kwitnienie .U mnie dzisiaj po burzy lecz bez gradu
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Marysiu,jutro mamy nowe sadzenie ,ale to lubimy,tak sie cieszę ,że się spotkałyśmy ,bo już bardzo dawno nie widziałyśmy się ,aż w tamtym roku,tak sympatycznie i szybko minął dzień, jak zawsze zresztą jak sie spotykamy,że nigdy nie możemy powiedzieć o wszystkim i zawsze zostaje niedosyt,pozdrawiam i pięknych snów 

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Marysiu
Cieszę się że miło spędziłaś dzień
Marta jest kochana i z nią można o kwiatach cały dzień przegadać
Pięknie kwitnie Ci ta jabłoń rajska cała w kwiatach i złotlin też cały obsypany - mój dopiero rusza ma malutkie pączki .
Niezapominajka bardzo ciekawa
Pozdrawiam i
i sił na jutro życzę 

Pięknie kwitnie Ci ta jabłoń rajska cała w kwiatach i złotlin też cały obsypany - mój dopiero rusza ma malutkie pączki .
Niezapominajka bardzo ciekawa

Pozdrawiam i

- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Marysiu
Wpadłam się przywitać i podglądnąć ,,co jeszcze muszę, z naciskiem na muszę" zdobyć z roślinek...
Oczywiście podoba mi się U Ciebie jak zwykle tyle, że spokojnie zapisałabym kajecik z samego Twojego wątku.
Chwilowo żadnych zakupów nie będzie
, to może pobiegnę lepiej opielić choć kawałek grządki.
A tak na serio jabłonka śliczna! U mnie ozdobnej nie mam, jeszcze nie kupiłam (choć chodzę z tym pomysłem już ze cztery lata), bo po pierwsze nie bardzo mam gdzie posadzić, a po drugie nie mogę zdecydować się na odmianę.

Chwilowo żadnych zakupów nie będzie

A tak na serio jabłonka śliczna! U mnie ozdobnej nie mam, jeszcze nie kupiłam (choć chodzę z tym pomysłem już ze cztery lata), bo po pierwsze nie bardzo mam gdzie posadzić, a po drugie nie mogę zdecydować się na odmianę.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam w nowym dniu
Bea niech len nabiera ciała
wiesz, że ja lubię takie maleństwa nas którymi trzeba się pochylić żeby dojrzeć ich urodę 
Dorotko gdybyś była bliżej ukopałabym spory kawałek swojego i kwitł by Ci taki złoty deszcz na pewno. Większość moich gości widząc złotlin wyjeżdża z nim. Ja bez wahania wybrałabym rajską bo moje nastawienie do iglastych nie zmieniło się. Mam takiego świerka i najchętniej tego złodzieja słońca pozbyłabym się, Chociaż i tak najgorsze są sosny sąsiada wielkości naszego domu, a jego dom już przerosły. Teraz je okalecza wycinając gałęzie ...to jest bez sensu po co sadzić takie drzewa w ogrodzie
Małgosiu masz pewnie jabłonie wcześniejsze, bo moje dopiero rozkwitają ...jeszcze parę dni i będzie spektakl
Uwielbiam te biało- różowe kwiaty! a jeszcze moja Redlove jak zacznie kwitnąć to druga ozdobna. Niezapominajki pewnie się krzyżują, w tym roku najwięcej mam białych
Epi masz rok i nie kwitnie? Moje kwitło od pierwszego roku, ale drugie mam miniaturowe na skalniaku to czekałam dwa lata na kwiaty. Pozdrawiam cieplutko 
Zeniu ja tam widziałam miejsce u Ciebie i znając siebie dosadziłabym to co się podoba
ale to ja a Ty masz bardziej wyszukany gust
Marta ma dużą wiedzą ...i praktykę jak chodzi o rośliny więc oprócz przyjemności są i korzyści z rozmów
To kiedy jedziesz na swoją działkę?
Jadziu wróciłaś
złotlin teraz kwitnie najpiękniej, potem powtarza ale już nie z taka energią. Trzeba się nim opiekować i wycinać po zimie wyschnięte pędy to odwdzięcza się cudownym kwitnieniem. Z burzy miałam tylko odległe grzmoty 
Martusiu właśnie gdzie zajadę tam Cię chwalę i doceniam Twoje wiadomości, a najbardziej to że się nimi dzielisz
To dobrze że pozostaje niedosyt, bo jest zachęta do następnego spotkania
a nasze ogrody (szczególnie Twój) mają coraz to inny wygląd i można ciągle coś nowego zobaczyć (i uskubać
). Ja już rano przed szóstą kilka roślin posadziła i podzieliłam co radziłaś, bo kropi deszczyk i nie pomalutku podleje to się wszystko ładnie przyjmie
Buziaczki posyłam i jeszcze raz dziękuję za odwiedziny 
Tereniu znamy się i wiemy że dla nas zielone jest motorem życia
, a ja uwielbiam jak Marta opowiada o roślinach i piszę o tym od pierwszego naszego spotkania. Potrafi zachwalać towar
Jabłoń wita gości już od drogi, a złotlin teraz zaprasza do ogrodu...obydwa kolory dominują
Dzisiaj już od świtu latam z łopatką, bo zachmurzone i czuć wilgoć w powietrzu. Ciepłego deszczyku, słoneczka i dużo sił życzę 
Iwonko Oj to moja jabłonka wyżej rośnie, ale tnę ją co lato
a paulownia dopiero w maleńkiej doniczce
bo dostałam nasiona od Tereni i ładnie wykiełkowały. Baobab też mógłby być
Serdeczności
Renatko Droga pisz co chciałabyś, bo wiesz dzielone roślinki lepiej rosną, wierz mi
Jak będziesz miała naprawdę ochotę na jabłoń ozdobną to i miejsce i odmianę znajdziesz, a tak to widać że jeszcze do nie nie dojrzałaś. Nie wiem czy siewki powtarzają cechy, ale mam dwie mojej w doniczkach
więc wiesz tylko słówko, a zapakuję
Dobrego dnia wszystkim odwiedzającym

Bea niech len nabiera ciała

Dorotko gdybyś była bliżej ukopałabym spory kawałek swojego i kwitł by Ci taki złoty deszcz na pewno. Większość moich gości widząc złotlin wyjeżdża z nim. Ja bez wahania wybrałabym rajską bo moje nastawienie do iglastych nie zmieniło się. Mam takiego świerka i najchętniej tego złodzieja słońca pozbyłabym się, Chociaż i tak najgorsze są sosny sąsiada wielkości naszego domu, a jego dom już przerosły. Teraz je okalecza wycinając gałęzie ...to jest bez sensu po co sadzić takie drzewa w ogrodzie

Małgosiu masz pewnie jabłonie wcześniejsze, bo moje dopiero rozkwitają ...jeszcze parę dni i będzie spektakl

Zeniu ja tam widziałam miejsce u Ciebie i znając siebie dosadziłabym to co się podoba

Jadziu wróciłaś

Martusiu właśnie gdzie zajadę tam Cię chwalę i doceniam Twoje wiadomości, a najbardziej to że się nimi dzielisz

Tereniu znamy się i wiemy że dla nas zielone jest motorem życia

Jabłoń wita gości już od drogi, a złotlin teraz zaprasza do ogrodu...obydwa kolory dominują

Iwonko Oj to moja jabłonka wyżej rośnie, ale tnę ją co lato

Renatko Droga pisz co chciałabyś, bo wiesz dzielone roślinki lepiej rosną, wierz mi

Jak będziesz miała naprawdę ochotę na jabłoń ozdobną to i miejsce i odmianę znajdziesz, a tak to widać że jeszcze do nie nie dojrzałaś. Nie wiem czy siewki powtarzają cechy, ale mam dwie mojej w doniczkach

Dobrego dnia wszystkim odwiedzającym

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Marysiu! Potrzebuję porady! Wysiałam nasionka pod nazwą Bieniec różowy, już doczytałam w necie, że to bniec, ale nie mam nadal pojęcia czy dobrze wybrałam stanowisko do wysadzenia. Co toto lubi? Pewnie słonko?
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
)Nadzieja umiera ostatnia...