Przydomowy ogródek Eweliny .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny .

Post »

Paulinko wyrobisz się ze wszystkim mam nadzieję. Mocno trzymam za to kciuki . Kapersy już posadziłam jakiś czas temu. Księżyc i bezchmurne niebo nie wróżą ciepła ;:oj . Sprawdziłam kilka stron i zapowiadają nawet - 5. Lecę ratować moją lawendę bo boję się o nią ;:145 .
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Taka miała być piękna pogoda na święta, a jednak jeszcze sobie poczrkamy, myślę, że lawenda przetrwa w końcy to silna roślina, ja drżę nad moja różą, którą pokusiło mnie aby ściąć, a w nocy niestety mrozek łapie, ostatnie trzy noce wychodziłam o 4.30 to biało od mrozu...
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paulinko może i silna roślina ale szkoda by mi było. To były sadzonki kopane z gruntu więc były osłabione . Pół godziny mnie nie zbawi a gdyby mi zmarzła to płakałabym jak dziecko. Już okryta uff ;:173 . U mnie już jest -1 ;:223 .
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Ewelinko ;:196

Fajne zakupy. ;:138 Trzymam kciuki, by okazały się trafione. ;:215
Phantom to śliczna hortensja. Lubię takie, które mają sztywne pędy i nie leżą im kwiaty na ziemi.
Hibiskusa kiedyś kupiłam ślicznie niebieskiego na etykiecie a zakwitł mi pojedynczy biały z karminowym środkiem. :;230
Dopiero od naszej Stasi dostałam takie, jak chciałam.

Teraz jest czas przygotowań świątecznych i człowiek kotłuje się między domem a ogrodem.
Miejmy nadzieję, że po świętach będzie już wspaniała pogoda na prace ogrodowe. ;:215

Miłego świętowania na wyjeździe i powrotu do pogodnego już ogrodu :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewelinko życzę całej Rodzince zdrowia i smacznego święconego ;:196 Widzę że plan wykonany i lawenda już rośnie. Piszesz że -5 u Ciebie? u mnie widzę dzisiaj -2 a potem już noce na plusie. Ja też wsadziłam rośliny do ziemi jak przesadzałam i liczę na nie że się przyjmą. Popracowałyśmy w ogrodzie teraz możemy świętować ;:4
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Ewelina7 pisze:Ewelinko,
znowu się wetnę :oops:
Krysiu, mam oregano w ogrodzie, ale właściwie teraz dopiero dowiedziałam się o właściwościach olejku z oregano. Teraz go kupiłam, ale latem zamierzam się zabrać za własną produkcję. na razie rozważam macerację na zimno. Zdradzisz swój sposób?
Witaj :D
Czasu wolnego z racji zbliżających się świąt niewiele więc podam tylko odnośniki do stron gdzie kilkakrotnie opisywałam wykonanie, właściwości, zastosowanie i schorzenia na których osobiście testowałam ja lub moi najbliżsi
>>przepis na Olej z Oregano > post 13.XII.11
>> Moje doświadczenia z olejkiem z oregano -str.35 post 17.XII.11

W poniższym linku jest sporo czytania napisane wszystko w miarę dostępnie - zachęcam do lektury bo naprawdę warto. W ziołolecznictwie wiedzy nigdy dość - to bogactwo do zgłębiania na całe życie...
>> http://www.czytelniamedyczna.pl/2623,or ... e-akt.html#
post 23.VI.14

clem3 - Małgosiu Tobie również życzę miłej lektury.
Jakby co to chętnie odpowiem na pytania ale ... w spokojniejszym czasie.
Pozdrawiam
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ewelinko zazdroszczę tego wyjazdu :wink: Ja niestety chcę trochę nadrobić zaległości wizytowe u nas, bo potem jak się zacznie ogród, to już i czasu i ochoty nie mam na gości, bo tylko bym w krzakach siedziała, a nie ze szmatą w domu :lol: A i tak się coś szykuje na święta to za jednym zamachem się obskoczy gości :wink: I tu, przyznam że egoistycznie :oops: , nawet ta pogoda mi odpowiada, bo do ogrodu nie ciągnie ;:306 Gdzie tak wybywacie całą rodzinką?
Krysiu bardzo ci dziękuję, zapoznam się dokładnie w wolniejszej chwili, bo teraz to tylko tak w doskokach na forum wpadam :wink:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit .

W związku z tym , że już dzisiaj wyjechaliśmy na święta do rodziców mojego eMa mam ograniczony dostęp do internetu . Nie lubię odpisywać na posty z telefonu bo ciągle coś mylę więc ograniczę sie teraz jedynie do złożenia Wam Wszystkim życzeń. Zdrowych, Spokojnych i Pogodnych Świąt Wielkiej Nocy i mokrego Dyngusa życzę Wszystkim moim Gościom i nie tylko. Do społeczności FO wrócę po świętach i odpisze na Wasze posty. Pozdrawiam ;:196 .
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Wzajemnie, Ewelinko! Wesołych Świąt ;:196
Jak wrócisz, to pewnie zastaniesz większe roślinki, bo teraz ma być ciepły weekend.
:wit
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wzajemnie,jako prezent daruję siebie ;:306
Bardzo podoba mi się Twój zapał oraz to,że najpierw robisz a potem myślisz ;:108
Z takim nastawieniem ogrody są niepowtarzalne,odzwierciedlają człowieka ;:108
Jak szukasz gdzie można szczepione drzewka kupić czy coś to możesz napisać,widzę np.jabłoni szukasz :uszy
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dopiero dziś tu trafiłam pobiegałam po twoim wątku i tylko dodam, że ja blisko tuji mam róże rabatowe i nie podlewam a teraz już 6 rok będą pięknie kwitły ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Dzień dobry Ewelinko :wit
Ty już w domku czy dopiero dzisiaj wracasz? Jeśli już w domu, to zapewne planujesz wykorzystać ten pięknie zapowiadający się dzień na prace ogrodowe :?: Ja po ósmej uciekam już na zewnątrz ;:108
Miłego dnia życzę i dużo słoneczka ;:108
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Jak tam Ewelino, dojechaliście szczęśliwie do domu?
Jeszcze ze dwa dni zapowiadają takie ciepłe słoneczne, można z przyjemnością w ogrodzie pobuszować ;:333
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit .

Święta, święta i po świętach jak to mówią :roll: . Wróciliśmy wczoraj a więc w zasadzie kilka dni nas nie było. W ogrodzie rośliny zdążyły podrosnąć ;:138 . Święta spędziliśmy w miłej atmosferze ale jednak w cieniu przeziębień, kaszlu . Niestety jesteśmy zdrowi ale kaszlemy ;:306 a eM ma nawet chwilami gorączkę. Czyli coś kiepsko z tym naszym zdrowiem ;:218 . No ale nic, nie narzekamy i jakoś musimy żyć. Dzisiaj obracałam się pomiędzy ogródkiem a domem . Pogoda była całkiem ładna więc wykorzystałam to i podzieliłam kilka bylin, rozgarnęłam kopce z róż, nawiozłam część roślin. A poza tym w domu pranie, gotowanie bo właściwie na święta nic nie przygotowałam więc lodówka po powrocie była pusta . Byłam też z córką na zajęciach więc wstąpiłam do sklepu i kupiłam kilka paczek nasion godecji ;:224 . Moje siewki to masakra w tym roku, wszystkie wyciągnięte i muszę je pikować na dniach po same liścienie. Może coś z tego będzie ale bez szału. Zdjęć nie mam bo nie miałam na to czasu - wybaczcie ,nadrobię to . A teraz czas na zaległe odpowiedzi.

Krysiu fajnie gdyby ten Hibiskus był faktycznie biały i pełny no ale zobaczymy jak zakwitnie. Ciekawa jestem czy hortensja też okaże się tą za, którą się podaje bo to różnie bywa. A co do przygotować przedświątecznych to nie miałam ich w tym roku wcale :oops: .

Marysiu piszę to po czasie ale bardzo dziękuję . Lawenda rośnie i widzę, że ma się dobrze więc plan wykonany ;:3 .

Małgosiu - clem byliśmy u rodziny od strony Małżonka. Całkiem niedaleko bo około 30 km mam do Teściów więc wyjechaliśmy po namowie eMa już w piątek. W "moje" strony a pochodzę ze Stalowej Woli wybieramy się jak wszyscy się wykurujemy bo bratanek malutki czeka na nas a chorzy nie pojedziemy do dzidziusia. Wtedy odwiedzę i babcię i resztę rodziny. Niestety te wiosenne święta są za krótkie by obskoczyć Wszystkich bo kompletnie w różnych stronach mamy rodziny. Tak więc dzielimy się , jedne święta tu, drugie tam a czasem organizuje u siebie i przyjeżdżają rodzice moi i eMa.

Moniko miałaś rację- roślinki podrosły ;:108 .

Tulap to chyba tylko Tobie się to podoba ;:306 . A tak na poważnie to dziękuję za dobre słowo.

Slimak900 ja mam młode tuje ale mam nadzieję, że za kilka lat nie będzie z nimi problemu. Mam też róże przy tujach ;:224 .

Andzia my w domku od wczoraj. Dzisiaj wykorzystałam trochę pogodę i robiłam trochę w ogródku ale nie za wiele bo miałam jeszcze inne obowiązki dzisiaj. No ale wszystko przede mną . Dziękuję, słoneczko było ale nie cały dzień. Dobre i to ;:224 .

Zuza dojechaliśmy do domu, dziękuję . Na szczęście nie mieliśmy daleko. Oni co chwilę prognozy zmieniają ale temperatury mają być już ponad 10 stopni więc bardzo fajnie :tan .

Teraz pasuje mi odwiedzić Wasze ogrody bo nie wiem co tam się dzieje . Prawdę mówiąc odkąd Małżonek wrócił mam mniej czasu na forum :oops: . No ale cóż, jakoś trzeba sobie czas zorganizować na wszystko.

Pozdrawiam i spokojnej nocy życzę :wit .
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ewelinko, życzę Wam zdrówka, bo wiosna już przyszła, dzień dłuższy i trzeba działac w ogrodzie ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”