Wiejski ogród Ewy cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiejski ogród Ewy cz.3

Post »

Eee ja się tak nie bawię, zupełnie nie mam powiadomień o Twoim wątku. Od czego to zależy skoro zawsze wchodze jak powiadomienie jest. Pewnie myślałaś że już całkiem zapomniałam o Tobie ;:131
Ewuniu to ja już wiem czego widać Cię mniej na FO? utrzymać w takiej kondycji TAKI ogród to trzeba mnóstwo pracy i czasu. Prześlicznie jest jak pięknie kwitną róże, Cudny ten żylistek różowy ;:167 A bieguski przefajne, ale one muszą mieć przestrzeń u mnie musiałyby biegać tylko tam i z powrotem ;:306 do znudzenia. O sąsiedzie i betonie nie wypowiem się, bo mnie szarpie szkoda że to nie jemu do domu się leje ;:14 Ewuniu kochana wybacz ;:196 Pozdrawiam i muszę coś podziałać, czasem jak rezygnuje z obserwowania i odświeżam to jakiś czas działa ;:4
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To współczuję takiego sąsiedztwa, mam nadzieję że roślinom nie zaszkodzą te nieczystości z zakładu.
Pewnie kolory dają po oczach, a widzę że Ewuś taki sam pracuś jak ja , nie usiedzisz :wink: .
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewuniu, co to za róża?

Obrazek
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witam w słoneczny dzionek. :wit

Julciu witaj w moich skromnych progach. :wit
Cieszę się, że dostrzegasz kolory.
Teraz nastał czas różany i nawet w moim ogrodzie czasem jakąś się dostrzeże. :D
Wolne poranki w ogrodzie, to fajna sprawa, ale spokojnie....niech Ci się do nich nie spieszy. Ja bym chętnie zamieniła poranki na pracę, ale mam z tym problem, bo ani pracy, ani emerytury. :lol:
Dzisiaj mam dla Ciebie ogród skąpany w słońcu. :wit

Obrazek

Marysiu ja wiem, że o mnie nie zapomniałaś, ale przy ogromnej ilości wątków odwiedzanych przez Ciebie, wcale się nie dziwię, że mój Ci umknął. :D
Problemy z sąsiadem mamy od dawna. Od wielu lat zawsze to co mu przeszkadza ląduje u nas i choć zwracam uwagę, to pomaga jedynie do następnego razu. :wink:
Ogród wymaga sporo pracy, ale wiesz, że to nie jedyny powód mojej mniejszej bytności na forum.
To jeszcze niestety trochę potrwa.
Dla Ciebie moje ocalałe lilijki. ;:196 :wit

Obrazek

Dorotko DTJ ja też mam taką nadzieję, bo niedawno dosadziłam tam trochę roślin, by zasłonić sąsiedzki szrot.
Masz rację. Mimo, że powinnam się bardziej oszczędzać, to mnie nosi jak się nic nie dzieje i chociaż wszystko mnie paskudnie boli, to nie usiedzę , tylko stale choć z marnym skutkiem, to coś robię. :wink:
Dla Ciebie mój Żylistek. :wit

Obrazek

Dorotko jeśli pytasz o tego pustaczka, to róża Sweet Haze.
Zakwitła jako pierwsza, i będzie powtarzać do jesieni.
Ta druga to Augusta Luise. Cudna, napakowana i pięknie pachnąca.
Dla Ciebie inny maluszek...
różyczka Degenhard. :wit

Obrazek

W ogrodzie niestety nie da się wytrzymać . Słońce pali niemiłosiernie już drugi dzień. Mimo, że rośliny podlane, to liście mają smętnie oklapnięte, za to chwasty rosną na potęgę.
Wieczorem zapewne trzeba będzie podlewać, a miałam inne plany.
Może jeszcze kilka fotek?......

Ziołowa skrzynia zapełniona i nie tylko ziółka tam rosną. :wink:

Obrazek

W kąciku wypoczynkowym jest kolorowo, choć własnoręcznie wychowane przeze mnie surfinie okazały się wszystkie białe. :D

Obrazek

Szczepiona różyczka przetrwała zimę w piwnicy i też już kwitnie.

Obrazek

I takie tam....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Tutaj ostatnio stała woda...
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Ewuniu :!: piękne róże ;:167 i widzę tę moją z patyczka :D Skrzynia ziołowa z ławeczką wspaniała ;:63 Czy to dzieło K. :?: Coś mi się zdaje że przybyły nowe pergole :D m.in ta gdzie stała woda :D
Moje własnoręcznie wyhodowane petunie są same karminowe ;:306
Tak wiem, że taki ogród wymaga stałego krzątania. Ile czasu potrzeba żeby pousuwać uschnięte róże ;:oj
Upał w całym kraju, siedzę w domu, bo szkoda zdrowia :wink:
Pozdrawiam i ściskam ;:196
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam piątkowo. :wit

Marysiu dziękuję w imieniu róż. Myślałam, że ten rok będzie dla nich bardzo ciężki, ale nie jest tak strasznie jak przewidywałam.
Wczoraj palące słońce poprzypalało im kwiaty i obawiam się, że za trzy tygodnie niewiele będzie kwitło.
Skrzynia to oczywiście dzieło Krzyśka tak samo jak i pergolka.
Teraz robi kolejną, taką wielgaśną na Rdest Auberta, ale to jeszcze potrwa, bo czasu i materiału brakło.
Ja dzisiaj znowu od piątej na nogach, ale teraz w domu, bo w ogrodzie straszny skwar. Na wieczór zaplanowałam oprysk na mszyce, bo znowu mocno zaatakowała róże. :?
Pozdrawiam Cię serdecznie i czekam na dobre wieści. ;:196 :wit
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewciu jak mnie by się przydał taki zdolny, a przede wszystkim chętny M :cry: Coś tam zrobi, ale ile się nagada jaką łaskę robi to wolę nie prosić ;:185 Kupić też niełatwo, bo czasem sprzedają taki szajs ;:222
Ja jakoś nie mogę się zmobilizować o 5 rano, wracam i zasypiam jednak trzeba zmienić styl ;:215 Do tej pory był wieczór, ale dzisiaj widzę +32 odczuwalna 37 st to kto to wytrzyma ;:oj
Miłego weekendu Ewuniu ;:196
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Zrobiłam wirtualny spacer po ogrodzie mojej ulubionej Ogrodniczki - jestem pod dużym wrażeniem ;:180 ,pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłych gości tych jawnych i skrytych. :wit

Marysiu u mnie w ogrodzie same samoróbki. Czasem też muszę robić podchody, by przemycić jakiś pomysł, ale na szczęście w większości mi się udaje.
Oj....mamy ciepełko. :wink:
Wąż ogrodowy zatrudniony na cały etat.
Wiesz jak to z tym moim spaniem. O piątej rano czasem jestem już na nogach, a czasem jeszcze nie zasnęłam. :?
Pozdrawiam Was serdecznie i czekam na dobre wieści. ;:196 :wit

Lodziu bardzo się cieszę, że u mnie spacerujesz i bardzo dziękuję za pochlebne słowa. ;:196

W ogrodzie w tej chwili trwa walka z podziemnymi korytarzami. Przy podlewaniu większość roślin się zapada. Doszłam do wniosku, że wszystkie tunele są ze sobą połączone. Po zaaplikowaniu do kreciego kopca garści karbidu i polaniu go paskudnym płynem na krety i nornice z norki nornicy kilkadziesiąt metrów dalej wydobywał się paskudny zapach. Mam wrażenie, że mieszkam na podziemnym mieście gryzoni.
Najgorsze jest to, że tracę sporo roślin. W warzywniku nagle zwiędła większość buraczkow. Okazało się, że brakuje im dolnej części. ;:224
Ech....przyroda.
Ogród jednak kwieci i właśnie to mobilizuje mnie do ciągłej utarczki z intruzami.....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Chmurki śliczne, oby przyniosły delikatny aczkolwiek obfity deszcz. Patrzę na warzywniak, u mnie część buraków poszła w nasiona - jestem zdziwiona, bo kupne nasionka. Chyba, że to wina pogody?
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Ewuś za rzadko pokazujesz swój kącik wypoczynkowy, tak dobrze mi się tam siedzi. Surfinie białe , ja lubię biel, świetnie się prezentują w donicach , szczególnie jak pada cień ;:333
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Ewuniu! od lat podziwiam Twój ogród i nadal podziwiam , wymaga codziennego krzątania się oj wymaga.'
Cudne róże a właściwie to wszystko, ale skrzynia na zioła to fantastyczna. ;:138
Brakuje mi pomocnej ręki w moim ogródku , ciężko mi jest nogi nie pozwalają pracować .
A zaglądam ,zaglądam tylko nie piszę. ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Ewuniu!
Tym razem oglądałam wcześniej Twój wspaniały ogród, a nie napisałam od razu i znowu mam zaległości. Twój warzywnik siedzi w Twoim kręgosłupie...jest fantastyczny ;:63 Rabatki takie bogate kolorowe, już to widzę oczami wyobraźni :roll: Śliczny bodziszek z ciemnymi listkami, dbaj o niego ;:306 Róże cudownie rosną i kwitną, a widok ogólny wart jest opublikowania w piśmie ogrodniczym ;:215
Ściskam i pozdrawiam cieplutko ;:196
p.s. podlało Ci?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Masz śliczny ogród a jaki wspaniały warzywnik ;:138 . Wszystko bujnie Ci kwitnie i na prawdę jest na czym zawiesić oko ;:224 . Gratuluję talentu do tworzenia ;:215 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Kolorowo u Ciebie Ewa, piękne róze , skalniaczek ;:138 U mnie też dziury ,że mogę wpaść do pasa :( ale kopców kreta nie ma , to chyba nornice. Też dawałam karbit, może i na krety pomógł bo nie ma , ale nornice są nie do zniszczenia. Rośliny mają często korzenie w powietrzu, więc co się dziwić ,ze tyle ginie :(
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”