300 m 2 frajdy - część III - ekologicznie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: 300 m 2 frajdy - część III - ekologicznie

Post »

Pomysł na uprawę truskawek w piętrowych doniczkach fantastyczny. ;:138
Zgapiam i zastosuję inną zawartością. ;:215
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W zeszłym roku miałam tak pietrowo poziomki, ale strasznie wysychały i miały mało owoców, więc w tym roku dam większe doniczki i chyba zrobię kaskadę kwiatową.
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko, Kasiu bardzo jestem ciekawa co posadzicie i jak to będzie wyglądało ;:215
Też się trochę cykam o wilgotność ale ....... ale jestem na działce co dzień (od rana do wieczora ;:306 ) i będę lała ile się da.
Poza tym , to miejsce jest tak w połowie dnia (czyli w największy skwar ) ocienione sosną. Doniczki 2 litrowe.
Jeżeli stwierdzę, że nie wyrabiają - razem z doniczkami powędrują do ziemi ......... jak tylko znajdę jakieś miejsce ;:224
Emilia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sty 2012, o 15:19

Post »

Mariolka, ale jesteś szybka! Stojak z doniczkami super! Ja wzięłam takie wysokie doniczki (smukłe :wink: )) i zostawiłam sporo miejsca do brzegu, żeby dużo wody dało się wlać, a ziemia żeby nie wypływała.
I tu i tam. Ni tu, ni tam... cz.2
Przyroda nie śpieszy się, a jednak ze wszystkim nadąża. Lao Tsy
Pozdrawiam....... Emilia
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Mariolka ależ piękny stojaczek, skradłam Ci zdjęcie :oops:
Deski znaleźne ;:333 miałaś szczęście cudne są.Ja mam piękne dechy podłogowe,chyba zużyję na..... na razie nie wiem na co.
Robala najlepiej zgnieść palcami :wink:
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Iwona i Piotr
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 09:31

Post »

Mariola z skąd wiesz, że on niszczy róże? W zasadzie to wszelkie pająki są pożyteczne, czasem też takie widuje...Zobacz czy nie ma prawdziwego szkodnika, a pająk może tylko pomaga w zwalczaniu?
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Mariolka to chyba jest przędziorek, jeśli chemia to Mospilan albo Karate a bez chemii spróbuj spryskać namoczoną na 24 godz
pokrzywą albo ciepłą wodą z octem (litr+ 50ml octu)
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elizko przędziorki mają czerwonawy kolor a ten u mnie jest beżowy. Na razie nie robię nic , obserwuję .
Dzięki za przepis z octem ;:215 . Wiedziałam, że coś takiego gdzieś czytałam:
1 l dobrze ciepłej wody
50 ml octu
1 łyżeczka Ludwika (bo biodegradowalny jest :uszy )

Iwonko trochę dużo u mnie tych "pożytecznych pajączków" ;:131 , siedzą na liściach z dupinami w górze i ssawką w liściu. No nic, obserwuję i jakby co ...... dam wampirkom octu :twisted:

Baśku ja śmietniki osiedlowe oblatuję jak rasowy lump ;:306
Nie wierzę czasami , co ludziska potrafią wyrzucić ;:oj
Dziś zawlokłam na działkę prześliczny, mocno siermiężny, trejaż na różę pnącą - też ze śmietnika ;:306 . Nauczona doświadczeniem ze skrzyniami, które zniknęły jak sen złoty ........ zabrałam w 15 sekund ;:306

Czasami sama siebie się boję ;:202
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Ruda2011 pisze:Czasami sama siebie się boję
;:306 i.... czego się boisz głupia..... :wink:
Też tak mam i tak trzymam.
Ślicznie u Ciebie jest, zaczynam Cię podziwiać ;:180
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A co tu podziwiać Basiu ;:131
Jestem wygodnickim mieszczuchem, nie chce mi się brać za bary z życiem (po raz kolejny ;:224 ). Ułożyłam sobie wygodną egzystencję w bloku, na działce udaję wielkiego ogrodnika i po raz pierwszy w moim długawym już życiu - robię to, co mam ochotę ;:215 . Chce mi się grzebać w ziemi - wkładam stare portki i siedzę w chwastach. Chce mi się udawać damę - robię make up i idę na spotkanie z przyjaciółką. Mam przecudownie inteligentną psiapsiułę , która jest "oblatana w kulturze". A że ja nie mam problemu z pytaniem o sprawy, których nie wiem - "doję" z niej informacje na temat filmów, książek, spektaklów, wystaw itp. Gdy mnie coś zainteresuje - oglądam, czytam .......
Ona szczęśliwa bo ma słuchacza, ja szczęśliwa bo dowiaduję się. Symbioza doskonała ;:215
Zabrzmiało to trochę instrumentalnie ;:131
Kocham moją przyjaciółkę jak siostrę.
Daję jej w zamian fukanie i pufanie na temat wyglądu i dbania o siebie. Zaparła się, że w naszym wieku mamy wyglądać jak babcie i (jak twierdzi) , dzięki mnie odmładza się wizualnie. No i fajnie , starzejmy się z godnością ale bez przegięcia w drugą stronę ;:306
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Mariolko, troszkę Ci zazdroszczę tej swobody życia :wink: Ja jestem niewolnikiem pracy, niestety, praca jest jeszcze na szczycie rzeczy koniecznych a moje przyjemności są na samym dole, ledwo widoczne ale jakże hałaśliwie walczą o uwagę :;230
I super, że korzystasz z życie. Ja moją Bunię, które od ponad roku jest już sama i całe życie ciężko pracowała na wsi, zawiozłam w ramach urodzin do SPA ;:108 . Oczywiście nasłuchałam się narzekań i wszelkiego marudzenia, którego nie znoszę "w moim wieku to nie wypada". I wiesz co - moja Bunia zaskoczyła ;:215 Bardzo jej się podobało. Po powrocie zapisała się do "kółka wiejskiego" i śmiga z Paniami Emerytkami na wycieczki, ma nową fryzurę i mówi "nara" :;230 I to jest wspaniałe ;:138 Więc Kobitki - tak trzymać ;:172
Zawsze Młode, Zawsze Piękne (to mój ulubiony toast ;:224 )
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marlenko to wspaniałe , co piszesz o swojej Buni ;:215 (czy to od "babuni" ? ) Pogratuluj :uszy
Każdy z nas był, jest lub będzie niewolnikiem pracy - życie ;:131
Ja też wciąż pracuję ale już bez tej napinki.
Awatar użytkownika
LysyRudy
200p
200p
Od: 28 cze 2012, o 17:55

Post »

Czytam sobie wasze pogaduchy i jakoś tak przyjemnie się robi. Jakie to szczęście że trafiłem na to forum , teraz jak jestem na nocce w pracy mogę nadrobić zaległości. Dobrze poczytać co piszą mądre życiowo osoby.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Mariolko, ja wychowałam się na gumisiach :wink: Odkąd pamiętam jest Bunia i Dziadzo ;:173
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krzysztof, Marlena dzięki :D
Miło czytać takie posty.
To forum jest takie miłe bo tu "mieszkają" ludzie, którzy lubią cieszyć się sukcesami innych ;:215
Oczywiście zazdrościmy ...... ale tak po ludzku, bez zawiści :lol: Jednocześnie - cieszymy się bo Krzyś podciągnął sobie prąd (i to jak fachowo :uszy ) a Marlenka postawiła altanę ful wypas ;:333
Podziwiam i gratuluję każdego wyczynu bo za tym stoją godziny pracy, przemyśliwań i ........ kombinacji finansowych :lol:

Ja odpuściłam sobie działkę na kilka dni przez Warszawskie Targi Książki ale już mi tęskno ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”