Natalio - przydałaby się i u mnie taka ... kompresja na parapetach, i nie tylko
Warto zagęścić przestrzeń, bo jeszcze tyle piękności na nas czeka
A ta Twoja ostatnia piękność - śliczna i energetyczna !!
Grudnik i hipeastrum urocze A dopiero, gdy zakwitną wszystkie podarowane się będzie działo
Czy obcinasz przekwitłe pędy u hiperastrum? Gdzieś czytałam, żeby zrobić to zaraz po przekwitnięciu, ale wolałabym się upewnić...
Natalko - dasz radę, nawet z pięcioma cebulami a co tam dopiero z trzema do jednej doniczusi
Masz tak cudne te hippeastrum, że tylko podziwiać. Cudne są.
Wszystkiego dobrego!
U Ciebie mnóstwo kolorów na parapetach... i widze nowy "przychówek" w postaci nowych... hippeastrów.
Myślę, że wszystkie maleństwa się przyjmą, a wtedy pozostanie wynajęcie parapetów u Sąsiadów
Przepiękne rośliny, cudne kwiaty, ale również zdjęcia, na których są pokazane są rewelacyjne. Ma się wrażenie, że kwiat jest tuż obok, można go dotknąć. Tylko zapachu brak. Będę tu pewnie częściej zaglądać.
Rena dziękuję w imieniu roślinki Ewo dziękuję na kwitnienie nowości przyjdzie nam poczekać, część cebul już poszła spać Henryku dziękuję Małgosiu dziękuję obcinam pędy, ale jak dopiero zaczną same zasychać Bea to musiałaby być bardzo duża doniczka
Ostatnio mam mniej czasu na forum, ale jak lepiej ustalę plan dnia postaram się wykroić trochę Dzisiaj wracamy do archiwum - czerwone pełne hippeastrum którego niestety już nie mam Mam nadzieję że nowe cebulki będą kwitły równie pięknie, nawet jeśli nie są pełne
Patrycjo, Henryku dziękuję Lucy polecam pełne, ich kwiaty są zjawiskowe Małgosiu dziękuję
Dzisiaj jeszcze raz archiwum, bo mam zaległości w obróbce zdjęć storczyk multiflora na razie idzie w liście, miałam nadzieję że wypuści pęd jesienią, ale niestety zostają zdjęcia ostatniego kwitnienia: