Paź królowej.... i inne owady cz.2
- Jolek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Paź królowej.... i inne owady cz.2
Dziękuję za uspokojenie i materiały które przedstawiłeś, są bardzo ciekawe. Co do culiseta annulata mam wątpliwości czy to jednak on. Jednak trzeba być czujnym. Mam zdjęcie z zeszłego roku z Katowic gdzie znajomi mi pisali, że takie widzieli na Tajlandii.

- Szczurbobik
- Od: 17 lut 2016, o 20:29
Mało sympatyczny
Co do komarów i innych "milusich" owadów. Ten rok jest dość niezwykły jeśli chodzi o owady. Zimny maj spowodował (przynajmniej w moim rejonie) spadek liczebności owadów "uciążliwych". Meszek praktycznie nie było a komary zaczynają pojawia się dopiero teraz. (dwa miesiące później niż w latach ubiegłych) i jest ich znacznie mniej niż wcześniej.

Co do komarów i innych "milusich" owadów. Ten rok jest dość niezwykły jeśli chodzi o owady. Zimny maj spowodował (przynajmniej w moim rejonie) spadek liczebności owadów "uciążliwych". Meszek praktycznie nie było a komary zaczynają pojawia się dopiero teraz. (dwa miesiące później niż w latach ubiegłych) i jest ich znacznie mniej niż wcześniej.
Pozdrawiam Lucyna
- Jolek
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
U mnie meszki już atakują, wczoraj po 17 gnałam do domu bo myślałam, że komary i meszki mnie wycyckają. A one były nerwowe przed burzą wieczorną. Jedynie co mnie dziwi, że bąble od komarów nie chcą się goić