Pomidorki koktajlowe - 3 cz.

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pomidorki koktajlowe - 3 cz.

Post »

forumowicz pisze:Postaram się zdawać relacje na bieżąco z uprawy balkonowej by ktoś, kto chce sobie zafundować taką uprawę nie poruszał się w ciemno.
Super :D ! Chodziło mi po głowie poprosić Ciebie forumowicz o realcję tu na forum, z Twoich pomidorowych poczynań:).
Awatar użytkownika
Marmarelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2013, o 10:19
Kontakt:

Post »

Czyli rozpoczynamy balkonówkę razem? :D super, bedzie można porównywać i na bieżąco dopytywać :))
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34

Post »

W tym roku i ja zdecydowałam się na uprawę pomidorków własnej produkcji :) W tamtym roku kupiłam parę sadzonek i pięknie owocowały. Swoją uprawę mam na południowym tarasie, w dużych donicach. Parę dni temu wysiałam pierwsze nasionka: malinowy kapturek, maskotka i niezawodna żółta gruszka. O dziwo w żadnym sklepie nie mogłam znaleźć mojego ulubionego koralika :roll: Chyba pozostaje kupić mi sadzonki na rynku :) Marzy mi się też megagronisaty, ale nasionek brak..
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Pelasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 wrz 2010, o 14:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nasion koralika mam b.dużo, mogę Ci odstąpić, a i parę megagoniastego też by się znalazło :wink:
Awatar użytkownika
BobejGS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2013, o 17:44
Kontakt:

Post »

A Ja byłbym wdzięczny za informacje, jakie odmiany macie zamiar mieć w waszej uprawie balkonowej :wit Przydałoby mi się to w wyborze własnych :) Ja z resztki florovitu, który mi pozostał z zeszłego roku, zrobiłem pierwszą partie pożywki i już czeka na pomidory :D Wiadra również kompletuje :) Wybór odmian mi pozostaje :D
x-p-o
ZBANOWANY
Od: 16 lut 2011, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jeśli Ci to coś ułatwi wybór ja zamierzam wysadzić Sławę Nadrenii, St Pierre , K-37 , Faworyta i Red Stuffer
Arek34
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 29 gru 2013, o 14:46

Post »

Marmarelka pisze:Czyli rozpoczynamy balkonówkę razem? :D super, bedzie można porównywać i na bieżąco dopytywać :))
Chętnie będę czytał relację, bo w przyszłym roku z pewnością rzucę się na pomidory balkonowe:)
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

forumowicz pisze:Jeśli Ci to coś ułatwi wybór ja zamierzam wysadzić Sławę Nadrenii, St Pierre , K-37 , Faworyta i Red Stuffer
Pierwsze trzy posiadam, ale myślałam o nich do gruntu.
x-p-o
ZBANOWANY

Post »

W gruncie też mam w planie K-37 wraz z Perłą Kaszub i St. Pierre. Dodatkowo kilka innych na odtworzenie nasion.

Sława Nadrenii i St. Pierre nie rosną zbyt bujnie więc powinny się nadać do pojemników. Reszta dostanie większe pojemniki. Red Stuffer też jest niezbyt wybujały i choć pustawy w środku ale bardzo smaczny i piękny

Obrazek

Na pewno będzie ozdobą balkonu.
Awatar użytkownika
stecu
50p
50p
Od: 3 lip 2008, o 13:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lubię mieć na balkonie pod ręką małe pomidorki do sałatek. Obowiązkowo będzie niezawodna Maskotka i Koralik oraz Red Stuffer do nadziewania. Czekam na nasionka z akcji i zobaczę co jeszcze dosieję.
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

forumowicz pisze:W gruncie też mam w planie K-37 wraz z Perłą Kaszub i St. Pierre. Dodatkowo kilka innych na odtworzenie nasion.

Sława Nadrenii i St. Pierre nie rosną zbyt bujnie więc powinny się nadać do pojemników. Reszta dostanie większe pojemniki. Red Stuffer też jest niezbyt wybujały i choć pustawy w środku ale bardzo smaczny i piękny
Czy te dwa pierwsze do jakich pojemników? Teraz pytam, bo trzeba wcześniej rozejrzeć się za pojemnikami.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
BobejGS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2013, o 17:44
Kontakt:

Post »

forumowicz pisze:Jeśli Ci to coś ułatwi wybór ja zamierzam wysadzić Sławę Nadrenii, St Pierre , K-37 , Faworyta i Red Stuffer
Wyboru może nie ułatwi, ale w pewien sposób nakieruje :D Zbióre typy kilkunastu osób i już będę mógł wybrać pod swoje gusta :) Chyba że wszyscy będą papugować Twoje typy :wink: Wtedy przeczytam poprzednie części tego wątku :D
x-p-o
ZBANOWANY

Post »

Sława Nadrenii St.Pierre i Red Stuffer pójdą do wiader 10 l/ właśnie dziś zakupiłem/ bo nie rosną zbyt wysoko i nie mają zbyt bogatego ulistnienia. Pozostałe pójdą do wiader 20 l z ub roku. Papryki też pójdą do wiader 10 l.
Nie wiem jak się zachowają K-37 i Faworyt ale w razie czegoś zostaną wcześniej ogłowione. Będę reagował elastycznie. W końcu najważniejsze są dwie rzeczy: woda i papu.
Awatar użytkownika
sachel
100p
100p
Od: 14 lut 2014, o 14:10

Post »

Mi się udało zdobyć plastikowe 14l doniczki produkcyjne i nie wiem czy trzeba ze jakoś specjalnie 'odkazić' (czym?) czy wystarczy dobrze wyszorować? :?

Za sztuke 1,50zl więc żal było się nie skusić :lol:
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ok. Dzięki za info. Będę teraz szukać wiader.
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”