Od sadzonki do sukcesu.

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od sadzonki do sukcesu.

Post »

Alinko i dla mnie te "kamienne" doniczki są fantastyczne i pieknie podkreślają urodę roślinek ;:108
Będę teraz na takie chorowała ;:223
Fiołeczki śliczne ale ta podarowana Przyjacielowi paprotka to prawdziwe cudeńko ;:oj
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Alinko, jak mają się Twoje roślinki ?
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p
Od: 24 lut 2013, o 00:17

Post »

Wtajcie Kochani w Nowym 2014 Roku !!!! Obrazek

Natalko (Blueberry), Aniu (sweety), Kingo (crazydaisy), Madziu (madusia), Jadziu (e-babcia), Haniu (hanka101), Renatko (Renata1962), Alutka1963, Kasiu (oxalis), Czeresnia, Justynko (justus27), Arku (Arkadius121), Elu (elcia1974) ? dziękuję kochani za pamięć ;:196
Bardzo się cieszę, że mnie odwiedzacie.Straaaasznie się za Wami stęskniłam ;:79
Dziś udało mi się wygospodarować trochę wolnego czasu więc od razu pognałam do komputerka ;:101
Zima Obrazek mrozy Obrazek święta Obrazek sylwester Obrazek wyjazdy Obrazek choróbska Obrazek.... wszystko to przyczyniło się do moich zaniedbań w stosunku do doniczkowych ;:110
Bałam się, że pewne przelania, czy przesuszenia źle skończą się dla niektórych moich pupili ale z radością stwierdzam, że obyło się bez większych strat ;:215

A zatem Sezon Doniczkowy Anno Domini 2014
uważam za otwarty
Obrazek

Aniu (mamafrania) ? witaj Kochana ;:168 Moje roślinki maja się w miaaaaaarę dobrze.... a kilka nawet mnie zaskoczyło ;:202 Sama zobacz :
Kwitnąca Kordylina :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Małgosiu (malgoska141) ? dziękuję za miłe słowa ;:196 Kamienne doniczki nie są niestety mojej produkcji, kupuję je w mojej ulubionej małej kwiaciarni ;:333

Kasiu (labka1) ? biedulek Tłustosz żyje ;:215 Co miało uschnąć już uschło a to co przetrwało pomalutku się rozrasta. Boję się zapeszyć ale chyba będzie dobrze.... ;:224
Obrazek

Agatko (pomidorzanka) ? witaj Kochana ;:196 Te doniczki kupuję w małej zaprzyjaźnionej kwiaciarni. Znajoma, która ją prowadzi często przywozi doniczki pod moje zamówienie.... tak mam dobrze.... :;230 Pozdrawiam ;:168

Miruś (Mirabela) ? dziękuję za słowa uznania dla mojej Paproci karbowanej.... ;:180 oj masz rację lekko to z nią nie jest ale znalazłam kilka miejsc, które jej pasują, więc korzystam i rozmnażam...rozmnażam.... ;:306

Pati (Filigranowa27) ? specjalnie dla Ciebie mój kącik kwiatowy , na razie nie ma większych strat ale zima jeszcze się nie skończyła... ;:131

Obrazek

Obrazek

Na dzisiejszy koniec mój kwitnący Grudnik Gigant ;:224
Kwiatków nie miał aż tak dużo ale za to zakwitł na czas, bo przed samymi świętami .
Być może spoczynek, który mu zaserwowałam był zbyt krótki, bo tylko 4 tygodnie a z tego co czytałam powinien trwać co najmniej 6 do 8 tygodni.
Zauważyłam też, że kwiatki wypuścił na starszych pędach; na świeżych nie było ani jednego ;:131
A oto on :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocki !!!
Awatar użytkownika
Krzysia
Przyjaciel Forum - silver
Od: 3 lip 2012, o 10:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alinko jak zwykle cudeńka u ciebie ;:138 Kordylina wygląda prześlicznie ten kolor liści jest bajeczny a kwiaty wcale z listkami nie konkurują tylko jeszcze dodają uroku roślince ;:oj Tłustosz jak widzę przeżył i ma się całkiem dobrze :uszy Ja mam trochę innego, stale się rozrasta i ciągle kwitnie, Twój też pewnie niedługo kwieciem Cię obdarzy i zarośnie całą doniczkę ;:197
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Alinko :wit
Tak serdecznie,pięknie i kolorowo przywitać nas w Nowym Roku potrafisz tylko Ty i za to serdeczne dzięki ;:433
Otwierając kolejny sezon doniczkowy fantastycznie kwitnącą kordyliną trafiłaś w dziesiątkę-niezwykle oryginalna i pięknie prezentująca się roślina na bardzo ciekawych ujęciach ;:215
Zbiorówka kapitalna a zdjęcie makro kwitnącego grudnika konkursowe ;:138
Pozdrówka.
pawel1988
100p
100p
Od: 1 wrz 2013, o 17:10

Post »

Faktycznie - jakby nie spojrzeć, od sadzonki do sukcesu ;:138 Piękne, zdrowe i dorodne roślinki.
Grudnik starej odmiany, takich rozmiarów to zdecydowanie rzadkość, a kwitnącą kordylinę to pierwszy raz na oczy widzę. Nie wiedziałem, że one kwitną w naszych warunkach :D
Przejrzałem Twój wątek, ale możliwe, że coś przeoczyłem, dlatego zapytam: co to za roślina na zdjęciu zbiorowym stojąca na telewizorze? Plumeria?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p
Od: 24 lut 2013, o 00:17

Post »

Krzysiu ? przyznam się, że marzę o kwiatkach na Tłustoszu ? mam nadzieję, że się doczekam i że do tego czasu nie zamorduję ?owadożerka? ;:306 Buziaki ;:196

Arku (Arkadius121) ? Ty to dopiero potrafisz pięknie pisać ;:109 Bardzo dziękuję za ciepłe słowa ;:180 a moje zdjęcia.. ;:131 .. tragicznie złe pewnie nie są ale do mistrzów (Ty i Natalka) to mi jeszcze baaaaardzo daleko ;:224 Pozdrowionka ;:100
Pawełku (pawel1988) ? witam Cię serdecznie w moim wątku :tan To miłe, że zainteresowałeś się moimi roślinkami ;:33
Ten kwiatek na telewizorze to Wilczomlecz białounerwiony ? dostałam go od Baśki (Chrapki).
A oto on:
18-05-2013
Obrazek
02-08-2013
Obrazek
Pozdrawiam :wit
AleksandraBdg

Post »

Alinko, Twój wilczomlecz piękną czuprynkę wyprodukował ;)
Cudeńko!
I moja droga nie bądź taka skromna- zdjęcia zrobiłaś przepiękne!
pawel1988
100p
100p
Od: 1 wrz 2013, o 17:10

Post »

Wilczomlecz białounerwiony.... Ale też ;:138 Co za liście ;:oj
Różnorodność rodzaju Euphorbia powala.
Awatar użytkownika
Krzysia
Od: 3 lip 2012, o 10:07

Post »

Alinko a dlaczego miałabyś go zamordować ;:202 Ja zdechlaczka (bo wtedy trudno by było nazwać go tłustoszem) kupiłam za grosze zimą zeszłego roku i na wiosnę jak obdarował mnie kwiatami tak ciągle kwitnie nawet teraz ma jednego kwiatka :tan Jednego malucha już oddzieliłam i ładnie rośnie sobie drugie pokolenie ;:oj
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Alinko cieszę się ze wróciłaś.Ja myślałam o Tobie codziennie patrząc na roślinki i wspominają Milkę ;:224 :;230 Dwa bluszczyki mają się świetnie.Jeden jest już w tym lepszym swiecie ;:118 a poinosencja walczy o przetrwanie ;:224 , ale podsumowując nie jest źle :D .Podziwiam Twoje fiołeczki.Ja swoje oddałam, bo jakoś mi nie szły ;:224
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alinko ;:138 ;:138 ;:138

wcale się nie dziwię że właśnie u Ciebie zakwitła kordylinka

skoro to właśnie u Ciebie grubosz też kwiatki pokazał, u kogoś innego czegoś takiego nie widziałam.

Wilczomlecz świetnie listeczków naprodukował, z pewnością wszystko mu odpowiada u Ciebie.

Zielony kącik super cudnie się prezentuje :heja :heja , a reszta zieleninki jakże dobrze utrzymana

i ładnie prezentująca się na zdjęciach, widać że nawet zima nie robi im krzywdy.

Tłustoszek na pewno zakwitnie, już Kaśka Labcia coś na to poradzi.
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Alinko...kwiaty na kordylinie widzę pierwszy raz w życiu ;:oj . Nie są jakieś wyjątkowo ekskluzywne, ale mają urok, jak dla mnie oczywiście.
Widać że kordylince, i nie tylko ;:108 , u Ciebie dobrze się mieszka :lol: .
Anka159
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 08:23

Post »

Piękne , zdrowe i zadbane roślinki - gratuluję ;:138
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Nareszcie dotarłam :wit Jaki piękny Twój kącik roślinny - chociaż już go widziałam i tak się pozachwycam ;:173 Dobrze, że roślinki nadal rosną, mimo zimowej pory ;:108 Ja niestety mam straty, ale to bardziej przez uparte ziemióry których nie mogę się pozbyć :evil:
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”