Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
abcd
1000p
1000p
Od: 15 kwie 2010, o 11:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II

Post »

Madziu całe zwiedzanie mojego miniaturowego ogródka zajęło nam dwie minuty ;:306 ;:306 Więcej czasu zabrało nam pakowanie bergenii :;230 :;230
Zapraszam do mojego ogródka
Azyl Elki
Azyl Elki cz. 2
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Pie :uszy rwsze zdobycze, brawo. ;:138 Teraz to już pójdzie z górki....
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu, donice wyglądają pięknie ;:138
A kamienie, super zdobycz , będą pięknie prezentowały się w ogrodzie ;:138 Tak jak napisałaś duży ogród to i ozdoby muszą być pokaźne ;:108 Ale cięcie, wiercenie, takich olbrzymów to będą spore koszty :wink:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Magdo, a ile czasu na dobę Twoje psisko nosi obrożę elektroniczną. Czytałam że tylko 12 godzin może. A co jak moje cały dzień hasają na dworze? I w czasie burzy trzeba ściągać. A jak mnie nie ma wtedy w domu? ;:131
Nie spełnia to moich wszystkich oczekiwań ;:224
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Aga, zazdraszczam dnia w ogrodzie :D

Ewunia, nawzajem. Pokaż wianki, pooookaż :D

Marzka
, Ty mi tutaj przestań narzekać ;:124 przecież oprócz donic to ja nawet ogrodu nie mam :lol: Nawet nie próbuj mi znikać ;:14 Przecież jesteś w Klubie Długorabatowców :lol:

Ela, mi coś w plecach łupnęło od tych ilości i ich dźwigania :wink: Super ( ilości nie ból pleców :lol: )

Iga
;:215

Kasia,
koszty... otworzyłam Puszkę Pandory ;:oj Ale za to już powolutku, rok w rok będzie to wszystko wyglądało jak ogród, mam nadzieję :wink:

Jolu, napisałam pw :D
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

No tak długorabatowiec i jeszcze ogrrodnik w piaskownicy, bo przecież piasek u mnie i tylko piasek.
Tak marudzę, bo ja w fabryce a rośliny czekają i następne idą ;:131 . Co prawda wolna sobota bez dziecka w zanadrzu, ale ... sama to wszystko będę robić i nikogo do pomocy
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Magda :wit Śliczne te donice, a kompozycje w nich gustownie dobrane. Wianek wielkanocny też sama robiłaś? Ciekawa jestem, jak wykończysz ten dereniowy. Kamyczki rewelka, na Twoich areałach będą się wspaniale prezentować ;:138
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Takich krokusów to Ci zazdroszczę.
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Marzka, u mnie też wczoraj była dostawa róż. Poszły do dołków, bo donic nadal brak ;:223 Maja byc na 100% w sobotę, ale czy tak będzie to się okaże, ponieważ poprzednie dwie soboty tez były wg. Pani sprzedającej pewnymi terminami dostawy :roll: U Ciebie 40 róż ;:224 Już widzę jak biegasz z obłędem w oczach i szukasz im miejsca :lol:

Milenko
witam serdecznie i dziękuje za miłe słowa :wit Wianek wielkanocny był kupiony gotowy, ja go tylko ozdabiałam. Ten dereniowy już skończyłam i teraz w weekend będę go "pstrzyła" :wink:

Aniu, krokusy już niestety dogorywają biedne, ale za to oczy cieszą żonkile i tulipany :heja Zdjęcia wkleję wieczorem :D

Jaki wczoraj był ciepły wieczór.... ;:oj siedziałam na tarasie do zmroku.
Nawet komar mnie "dziabnął" ;:215 I kot :roll: :lol: Ten psychol Makaron przylazł jak dołowałam róże, uwalił się bezczelnie w obszarze sadzenia i pacał łapą ostentacyjnie przy każdym moim ruchu łopatką. Wiecie jak to jest- malutka działka, miejsca biedak nie miał gdzie indziej, to walczył o ten jeden, jedyny kawałek wolnego pola, prawda? :wink:
Ale pomimo sycząco-machającej czarnej mamby na trasie, róże szczęśliwie zadołowałam i teraz czekam na weekend :D
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

O ludzie, nie sądziłam, że doczekam się kiedyś ludzkiej radości z dziabnięcia komara ;:306 ;:306 ;:306 Ta zima doprowadziła nas do desperacji. Fakt, wczorajszy wieczorek był cieplutki, też chwilkę posiedziałam, ale czas mnie wygnał i trzeba było robić dalej. Poproszę o instrukcję plecenia wianka ;:224
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Madziu ale Ty pomysłowa kobitka jesteś ;:333 Wianek z dereni cudny ;:167 a ja wyrzuciłam je do lasu ;:223 Człowiek całe życie się uczy ;:224 Donice rewelacyjne i kompozycje w nich również :uszy Miłego dzionka!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anushka
200p
200p
Od: 27 mar 2012, o 21:14

Post »

cudnie tu u ciebie , jak zawsze... o każdej porze roku ;:173
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Madziu widzę, że Twój ogródek powoli zamienia się w różankę ;:oj Będzie pięknie. Róż chyba nie można nie kochać :D
Kot Ci dzielnie asystuje przy pracach....... może chciał pomóc i dlatego machał łapką ;:224 :;230
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

No ja się z komarów tak nie cieszyłam, bo dziabnięć było znacznie więcej niż jedno :twisted: Oszalały normalnie. A mnie zawsze zwietrzą, nawet z paru kilometrów, choćby jeden we wsi był to mnie użre ;:223
Sezon grilowy też zaczęłaś? No bo jak nas jedzą to my też powinniśmy coś chapnąć ;:306
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Madzia, żebyś wiedziała, nawet komar cieszy :uszy Wianek plecie się tak: Bierzesz pierwsza gałązkę i robisz kółko i potem kazda nastepna gałązka dokładana oplata poprzednią i już. Końcówki wplatamy gdzie jest miejsce pomiędzy gałązkami. Naprawdę łatwizna. Ten dereniowy wianek był moim pierwszym a zrobienie trwało 15 minut.

Grażka dziękuję ;:196 Wyrzuciłaś gałązki, no trudno. Ciesze się, że mogłam Cię zainspirować. Następnym razem użyj ich w jakimś stroiku, czy wianku :D Ja dostane dużo gałęzi od koleżanki, która ma cały żywopłot z derenia :heja Ona pozbędzie się śmieci a ja będę miała pole do wyżycia sie plastycznego :wink:

Aniu, bardzo dziękuję :oops: ;:196

Aga,
ja tylko 16 sztuk zamówiłam i większość będzie w donicach. Jesienią chce je posadzić na rabatę przy tarasie. Różanka to chyba nie będzie, ale nie powiem żebym nie chciała takowej mieć... Niestety nie mam warunków odpowiednich dla róż, ale pracuję nad tym i za kilka lat będzie "różowo" jak nic :wink:

Jolu, faktycznie już wczoraj stada tych bestii cieszyły mniej :lol: Grill to my raczej tylko ozdobnie posiadamy, ze względu na mojego brata-maniaka grilla. Raczej ognisko, to lubimy ;:108 W sobotę będzie na pewno :D

Dzisiaj słońca brak, ale to nic, bo ja i tak nie mogłabym skorzystać z niego. Wybieram sie na konkurs "Marka Lokalna" i znowu będę wystawiała moje tradycyjne szynki. Trzymajcie kciuki żebym się nie wygłupiła na tle tych wszystkich ludzi, którzy wystawija swoje wspaniałości ;:oj

Szybka relacja z dzisiejszego poranka :D

Tutaj miało być różowo-kremowo-patselowo a okazało się, że kremowe żonkile są żółte. Kolor nietrafiony, ale i tak cieszą :wink:
Obrazek

Obrazek

Marketowe hiacynty, które dorodnością nie grzeszą:
Obrazek

Obrazek

I reszta:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Stokrotkowy Pudzian ;:oj

Obrazek

I weź tu, człowieku nie kochaj? :D

Obrazek

Uśmiechnij się do mnie :D (trawnik w tle cudny, prawda ? ;:306 )
Obrazek

Słońce właśnie wychodzi :tan Lecę wypić kawę na tarasie i zmykam na konkurs :wit
Tak, lubię koty ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”