Jestem kochani

i widzę ,że zaniedbałam troszkę wątek i Was

wybaczcie i dziękuję ,że zaglądacie do mnie;:180
ale tak jak napisała Kasia ...tym razem w sobote M miał wolne i stanowczo zabrał sie za likwidowanie nadmiaru kogutów bo młodych z tego roku było 9 i 1 zeszłoroczny

mozecie sobie wyobrazić co się działo w kurniku ,kiedy tyle młodych jurnych kogutów zabrało sie za młode ,zaczynające nieść jajka kurki a tych jest 8 +2 Cochinki olbrzymie
M z marszu wybierał takie ,które były największe i tym sposobem było 5 szt kogutów do skubania a potem na dodatek 1 kaczor i kaczka bo i tu mam jeszcze nadwyżkę ale pilniejsze było uporanie sie z tymi kogutami bo kaczorki są zdecydowanie spokojniejsze.
Gotowałam a jakże

..znowu na pasztet bo porcje mrożone juz sie kończą a miejsca w obydwu zamrażarkach też już zaczyna brakować
Kasieńko oto pływacze ,,,widac ,że żyją i się aklimatyzują
Sylwio dziękuję kochana

szkoda Twojej Miltonii ale wezmę pod uwagę upały latem i przeniosę ją chyba na dwór ..o ile przetrwa do tego czasu a na razie kwitnie i nic sie nie dzieje ,na noc stawiam ją na tacce z wodą razem z Dendrobuimi i dawno przekwitłym falkiem przy uchylonych drzwiach od tego mojego zabudowanego tarasu i ma tam sporo zimniej niż za dnia bo podobno lubia zróznicowanie temperatur dzień -noc
Arku dziękuję bardzo za kolejna wizytę i pochwałę Miltonii bo rzeczywiscie warta jest pochwał

zachwycam sie nią codziennie
Nilay 
Witam serdecznie Marcinie u mnie i dziękuję bardzo .

.tak.. ten wzór ,kiedy go ujrzałam po rozwinięciu pąków w jakich ją kupiłam to oniemiałaam
Aniu 
dziękuję kochana ..a kupiłam ją w B oczywiście i żałuję,ze była ostatnia ale u mnie to ludzie są pazerni na wszelkie kwiaty

i one znikają migiem tak,że trzeba jednak odwiedzać B codziennie bo nawet nie wiedziałam,ze takie cuda będą i poszłam dzień póżniej po ich wystawieniu .
Napisałam do BOK Bieidronki o przywrócenie cotygodniowej oferty kwiatów na ich stronie tak jak było na początku .Otrzymałam odpowiedz ale nie usatysfakcjonowała mnie ,więc im to napisałam i dostałam kolejną odpowiedz,że wezmą moje sugestie pod uwagę...zobaczymy co będzie juz po zdjęciu oferty świątecznej....