Pozdrawiam
Kwiaty i kwiatki IwonkiD
- Arkadius121
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kwiaty i kwiatki IwonkiD
Miltonia cud miód i orzeszki a ten wzorek
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
-Marcin-
Iwonko, ale piękna miltonia, i jakie ma wzór tak jakby jej ktoś namalował .
- anka93

- Od: 5 paź 2008, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko
,miltonia prześliczna
,gdzie takie cudeńko zakupiłaś?
- katharos
- 1000p

- Od: 4 sie 2012, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A gdzie ty 
- labka1

- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ostatnio skubała kaczki.. i gotowała paszt, którego kawałek dostałam nawet
potem odpoczywała.. teraz ..faktycznie zaginęła???
Alarm....!!!!!!!!!!!!!
Iwonka znajdź się!!!
Alarm....!!!!!!!!!!!!!
Iwonka znajdź się!!!
- IkaD
- 1000p

- Od: 12 cze 2012, o 10:06
Jestem kochani
i widzę ,że zaniedbałam troszkę wątek i Was
wybaczcie i dziękuję ,że zaglądacie do mnie;:180
ale tak jak napisała Kasia ...tym razem w sobote M miał wolne i stanowczo zabrał sie za likwidowanie nadmiaru kogutów bo młodych z tego roku było 9 i 1 zeszłoroczny
mozecie sobie wyobrazić co się działo w kurniku ,kiedy tyle młodych jurnych kogutów zabrało sie za młode ,zaczynające nieść jajka kurki a tych jest 8 +2 Cochinki olbrzymie
M z marszu wybierał takie ,które były największe i tym sposobem było 5 szt kogutów do skubania a potem na dodatek 1 kaczor i kaczka bo i tu mam jeszcze nadwyżkę ale pilniejsze było uporanie sie z tymi kogutami bo kaczorki są zdecydowanie spokojniejsze.
Gotowałam a jakże
..znowu na pasztet bo porcje mrożone juz sie kończą a miejsca w obydwu zamrażarkach też już zaczyna brakować
Kasieńko oto pływacze ,,,widac ,że żyją i się aklimatyzują

Sylwio dziękuję kochana
szkoda Twojej Miltonii ale wezmę pod uwagę upały latem i przeniosę ją chyba na dwór ..o ile przetrwa do tego czasu a na razie kwitnie i nic sie nie dzieje ,na noc stawiam ją na tacce z wodą razem z Dendrobuimi i dawno przekwitłym falkiem przy uchylonych drzwiach od tego mojego zabudowanego tarasu i ma tam sporo zimniej niż za dnia bo podobno lubia zróznicowanie temperatur dzień -noc
Arku dziękuję bardzo za kolejna wizytę i pochwałę Miltonii bo rzeczywiscie warta jest pochwał
zachwycam sie nią codziennie
Nilay
Witam serdecznie Marcinie u mnie i dziękuję bardzo .
.tak.. ten wzór ,kiedy go ujrzałam po rozwinięciu pąków w jakich ją kupiłam to oniemiałaam
Aniu
dziękuję kochana ..a kupiłam ją w B oczywiście i żałuję,ze była ostatnia ale u mnie to ludzie są pazerni na wszelkie kwiaty
i one znikają migiem tak,że trzeba jednak odwiedzać B codziennie bo nawet nie wiedziałam,ze takie cuda będą i poszłam dzień póżniej po ich wystawieniu .
Napisałam do BOK Bieidronki o przywrócenie cotygodniowej oferty kwiatów na ich stronie tak jak było na początku .Otrzymałam odpowiedz ale nie usatysfakcjonowała mnie ,więc im to napisałam i dostałam kolejną odpowiedz,że wezmą moje sugestie pod uwagę...zobaczymy co będzie juz po zdjęciu oferty świątecznej....
ale tak jak napisała Kasia ...tym razem w sobote M miał wolne i stanowczo zabrał sie za likwidowanie nadmiaru kogutów bo młodych z tego roku było 9 i 1 zeszłoroczny
M z marszu wybierał takie ,które były największe i tym sposobem było 5 szt kogutów do skubania a potem na dodatek 1 kaczor i kaczka bo i tu mam jeszcze nadwyżkę ale pilniejsze było uporanie sie z tymi kogutami bo kaczorki są zdecydowanie spokojniejsze.
Gotowałam a jakże
Kasieńko oto pływacze ,,,widac ,że żyją i się aklimatyzują

Sylwio dziękuję kochana
Arku dziękuję bardzo za kolejna wizytę i pochwałę Miltonii bo rzeczywiscie warta jest pochwał
Nilay
Aniu
Napisałam do BOK Bieidronki o przywrócenie cotygodniowej oferty kwiatów na ich stronie tak jak było na początku .Otrzymałam odpowiedz ale nie usatysfakcjonowała mnie ,więc im to napisałam i dostałam kolejną odpowiedz,że wezmą moje sugestie pod uwagę...zobaczymy co będzie juz po zdjęciu oferty świątecznej....
- IkaD
- 1000p

Czy u Was tez jest taka zima ??wczoraj rano..ledwo odsłoniłam żaluzje ...

A to moje maleństwa..eszynantus marmurek coś wypuszcza ..czy to listki czy to kwiatki...

i maleńkie adenium odmianowe od Kasi..na razie posadziłam w niskim pudełeczku po wacikach do uszu bo ma dziurki i podstawkę odrazu w postaci przykrywki

A to moje maleństwa..eszynantus marmurek coś wypuszcza ..czy to listki czy to kwiatki...

i maleńkie adenium odmianowe od Kasi..na razie posadziłam w niskim pudełeczku po wacikach do uszu bo ma dziurki i podstawkę odrazu w postaci przykrywki

Iwonko ale u ciebie bialutko u nas w trójmiescie szarówka
adenki sliczniutkie
adenki sliczniutkie
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Iwonko fajny sposób z tym pudelkiem. A powiedz mi, proszę, co to są te plywacze?
- IkaD
- 1000p

Dorotko te pływacze to owadożerki tylko podobno zjadają szkodniki pod powierzchnią ..w ziemi lub w wodzie..a co do pudełek to ja wykorzystuję wszystko co się da dostosować do czegoś innego
Dorotko wczoraj dzwoniłam do Mamy i w Gdyni tez tak szaro ...mokro..
mam nadzieję ,że dzisiaj dojdą do niej szczepki grudników ode mnie..bez takich przygód jak do Ciebie ostatnio 
Dorotko wczoraj dzwoniłam do Mamy i w Gdyni tez tak szaro ...mokro..
Iwonko przed 12 jeszcze była szarówka a teraz już ładnie posypało białym puszkiem
-
grazia72
- 500p

- Od: 24 maja 2010, o 14:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Skubania szczerze nie zazdraszczam
, ja strasznie nie lubiłam
Za to zazdroszczę pomysłowości
jak np. to pudełeczko po wacikach
mi brakuje takiej, inwencji twórczej
Za to zazdroszczę pomysłowości
mi brakuje takiej, inwencji twórczej
Pozdrawiam Grażyna
Wszystko co mam
Wszystko co mam
- Nolinka

- Od: 28 maja 2012, o 09:54
Iwonko u nas w poniedziałek już było biało
U marmurka oczywiście to pączuszki
Śliczniutkie adenki, niech zdrowo rosną
Ja też się przyłapuję na tym, że zbieram różne pudełeczka. Gromadzę kubeczki po jogurtach, serkach itp. Później robię dziurki nagrzanym gwoździem i na wiosnę jak znalazł
Ja też się przyłapuję na tym, że zbieram różne pudełeczka. Gromadzę kubeczki po jogurtach, serkach itp. Później robię dziurki nagrzanym gwoździem i na wiosnę jak znalazł
Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1
- IkaD
- 1000p

Dorotko to tez już macie tam biało
a ja czekam na telefon tym razem od Mamy czy roślinki doszły ale wygląda na to,że jeszcze nie ...pewnie dopiero jutro a kurczę chyba tylko do trójmiasta tak chodzą...aaa mam telefon!!! edytuję; Mama dzwoniła jednak doszły !!!!
Haniu kochana no to moje właśnie zdjęcia są z wczoraj rana ..data jest na fotkach
a jak się cieszę z pierwszych paczusiów i marmaurka bo sie nie spodziewałam .. przecież sadzonki jeszcze takie malutkie
Dzięluję Haniu
a ja kiedy muszę to robię dziurki rozgrzanym na gazie małym śrubokrętem bo wygodniej
Grazynko to juz nawet nie inwencja twórcza tylko potrzeba a czasem zwyczajnie zbieractwo
Haniu kochana no to moje właśnie zdjęcia są z wczoraj rana ..data jest na fotkach
Grazynko to juz nawet nie inwencja twórcza tylko potrzeba a czasem zwyczajnie zbieractwo
- katharos
- 1000p

- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Skubania nie zazdroszczę, nie cierpię tego robić , mogę prać ,prasować i okna myć niz skubać ale też czasem muszę, ostatnio 12 brojlerów kropneliśmy, zostało jeszcze 8 i nastawiam się psychicznie na czwartek
A zima u ciebie piękna, u mnie jest mniej śniegu, drzewa nie są białe i ogólnie jest ponuro
A zima u ciebie piękna, u mnie jest mniej śniegu, drzewa nie są białe i ogólnie jest ponuro