Pozdrawiam

,miltonia prześliczna
 ,miltonia prześliczna   ,gdzie takie cudeńko zakupiłaś?
 ,gdzie takie cudeńko zakupiłaś?

potem odpoczywała.. teraz ..faktycznie zaginęła???
 potem odpoczywała.. teraz ..faktycznie zaginęła???  

i widzę ,że zaniedbałam troszkę wątek i Was
 i widzę ,że zaniedbałam troszkę wątek i Was   wybaczcie i dziękuję ,że zaglądacie do mnie;:180
 wybaczcie i dziękuję ,że zaglądacie do mnie;:180   

mozecie sobie wyobrazić co się działo w kurniku ,kiedy tyle młodych jurnych kogutów zabrało sie za młode ,zaczynające nieść jajka kurki a tych jest 8 +2 Cochinki olbrzymie
 mozecie sobie wyobrazić co się działo w kurniku ,kiedy tyle młodych jurnych kogutów zabrało sie za młode ,zaczynające nieść jajka kurki a tych jest 8 +2 Cochinki olbrzymie  
  ..znowu na pasztet bo porcje mrożone juz sie kończą a miejsca  w obydwu zamrażarkach też już zaczyna brakować
 ..znowu na pasztet bo porcje mrożone juz sie kończą a miejsca  w obydwu zamrażarkach też już zaczyna brakować  

szkoda  Twojej Miltonii ale wezmę pod uwagę upały latem i przeniosę ją chyba na dwór  ..o ile przetrwa do tego czasu  a na razie kwitnie i nic sie nie dzieje ,na noc stawiam ją na tacce z wodą razem z Dendrobuimi  i dawno przekwitłym falkiem  przy uchylonych drzwiach od tego mojego zabudowanego tarasu i ma tam sporo zimniej niż za dnia  bo podobno lubia zróznicowanie temperatur  dzień -noc
 szkoda  Twojej Miltonii ale wezmę pod uwagę upały latem i przeniosę ją chyba na dwór  ..o ile przetrwa do tego czasu  a na razie kwitnie i nic sie nie dzieje ,na noc stawiam ją na tacce z wodą razem z Dendrobuimi  i dawno przekwitłym falkiem  przy uchylonych drzwiach od tego mojego zabudowanego tarasu i ma tam sporo zimniej niż za dnia  bo podobno lubia zróznicowanie temperatur  dzień -noc zachwycam sie nią codziennie
 zachwycam sie nią codziennie   
  Witam serdecznie Marcinie u mnie i dziękuję bardzo .
 Witam serdecznie Marcinie u mnie i dziękuję bardzo .  .tak.. ten wzór ,kiedy go ujrzałam po rozwinięciu pąków w jakich ją kupiłam to oniemiałaam
 .tak.. ten wzór ,kiedy go ujrzałam po rozwinięciu pąków w jakich ją kupiłam to oniemiałaam  
  dziękuję kochana ..a kupiłam ją  w B oczywiście i żałuję,ze była ostatnia ale u mnie to ludzie są pazerni na wszelkie kwiaty
 dziękuję kochana ..a kupiłam ją  w B oczywiście i żałuję,ze była ostatnia ale u mnie to ludzie są pazerni na wszelkie kwiaty   i  one znikają migiem tak,że trzeba jednak odwiedzać B codziennie bo nawet nie wiedziałam,ze takie cuda będą i poszłam dzień póżniej  po ich wystawieniu  .
  i  one znikają migiem tak,że trzeba jednak odwiedzać B codziennie bo nawet nie wiedziałam,ze takie cuda będą i poszłam dzień póżniej  po ich wystawieniu  . 

mam nadzieję ,że dzisiaj dojdą do niej szczepki grudników ode mnie..bez takich przygód jak do Ciebie ostatnio
 mam nadzieję ,że dzisiaj dojdą do niej szczepki grudników ode mnie..bez takich przygód jak do Ciebie ostatnio 

, ja strasznie nie lubiłam
 , ja strasznie nie lubiłam   
  jak np. to pudełeczko po wacikach
  jak np. to pudełeczko po wacikach   

U marmurka oczywiście to pączuszki
  U marmurka oczywiście to pączuszki  Śliczniutkie adenki, niech zdrowo rosną
  Śliczniutkie adenki, niech zdrowo rosną  

a ja czekam  na telefon tym razem od Mamy czy roślinki doszły ale wygląda na to,że jeszcze nie  ...pewnie dopiero jutro a kurczę chyba tylko do trójmiasta tak chodzą...aaa mam telefon!!!   edytuję;  Mama dzwoniła jednak doszły  !!!!
 a ja czekam  na telefon tym razem od Mamy czy roślinki doszły ale wygląda na to,że jeszcze nie  ...pewnie dopiero jutro a kurczę chyba tylko do trójmiasta tak chodzą...aaa mam telefon!!!   edytuję;  Mama dzwoniła jednak doszły  !!!!  
  a jak się cieszę z pierwszych paczusiów i marmaurka  bo sie nie spodziewałam  .. przecież sadzonki jeszcze takie malutkie
  a jak się cieszę z pierwszych paczusiów i marmaurka  bo sie nie spodziewałam  .. przecież sadzonki jeszcze takie malutkie  Dzięluję Haniu
 Dzięluję Haniu  a ja kiedy muszę to robię dziurki rozgrzanym na gazie małym śrubokrętem bo wygodniej
 a ja kiedy muszę to robię dziurki rozgrzanym na gazie małym śrubokrętem bo wygodniej