Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.5

Post »

Aniu azalie wielkokwiatowe są po 18zł w takich doniczkach jak te moje, w większych to były droższe, tu masz ofertę i cennik ale wszystkich może nie być.http://www.azalia.pl/pisarzowice/index.php?st=7&dz=18
Jak jakieś ciekawe były a nie będziecie jechać do nich to warto kupić. ;:108
Kasiek jakby nie było pustek na placu to pewnie kupiłabym dużo więcej. :;230
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 19:25
Kontakt:

Post »

Będę zaglądać tu, ciekawa jestem Souvenirków :) Mam cztery - malmezonka, łiliamka, doktorka i alfonsika - na tego ostatniego czekam, jak głupia, bo marzyłam o nim a nie kwitł mi jeszcze..teraz ma pąki i będzie jednym z pierwszych (chyba, że pies go załatwi) :wink:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Majeczko, czytam i oglądałam Twoje królestwo i ostatnie zakupy, tylko nie miałam czasu się odezwać. :oops:
Przepraszam ;:196 Ślicznie masz w ogrodzie, kołnierzyk z floksików przy jodle Kalifornijskiej jest super, aż się zastanawiałam, czy przy swoich coś podobnego nie zrobić. Gdzie nie wejdę, to mowa o azaliach, już i mnie się zaczyna udzielać ;:oj
Może i u mnie trzeba jakieś zmiany zrobić ;:65 ;:65
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Cię Annia :wit cieszę się że moje Souveniry Cię tu przywiodły. Mam ich dużo więcej i dość sporo będzie kwitło, szkoda tylko że nie wszystkie chcą żyć. ;:173
Majeczko wiem jak to jest jak się ma zaległości, też dopiero dzisiaj większość nadrabiam. Warto posadzić parę azalii bo teraz jest taki czas że prawie nic nie kwitnie a one prezentują się wspaniale. ;:215

Na początek relacji z Pisarzowic przedstawię azalie które biorą udział w wyborze Miss azalii, nie wiem kto dokonał tego wyboru ale ja pewnie wybrałabym inną 10 bo nie wszystkie mi przypadły do gustu. Te numerki to liczba porządkowa na liście a nie miejsce jakie zajęły, rozwiązanie pewnie będzie w ostatnim dniu tego Święta Kwitnących Azalii.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
amatorka015
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2011, o 17:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :wit Zazdroszczę Ci że mogłaś zobaczyć tyle pięknych azalii ;:63 , może za rok i ja się wybiorę ;:224
Pozdrawiam i zapraszam do mnie :wink:
ZAPRASZAM.. JUSTYNA
Dorobek Amatorki
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Jejciu, jak pięknie ;:oj azaliowe szaleństwo ;:138
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Majutka potrzebuje rady, wiesz ta moja mirabelke dopadly mszyce ale tak okropnie, ze spadz napiernicza jakby deszcz padal :evil: Zrobilam oprysk Karate Zeon i odrazu na grzyba, tym co rosnal pod spodem, bo sa cale oblepione a to podobno jakis grzyb moze sie zalegnac.
Ale ona jest juz duza i nie moge dostac do samej gory ... myslisz, ze jak przywale woda z weza, to zmyje gadziny na tyle zeby byl spokoj?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W mojej opinii wygrywa Satomi :D Ale mnie ostatnimi czasy nieźle zaróżowiło różowym...
Opryskałam paskudztwa na różach i innych roślinach wczoraj, dziś z wielką przyjemnością otrząsnęłam zdechlaki z pędów :twisted: Skoczki też się znalazły :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jula nie potrzebie czekałaś tak długo z tym opryskiem, teraz to zaszkodziło pożytecznym owadom. Ze spadzią trudno wygrać, chyba tylko cięciem. Pamiętam jednego roku też taką inwazję mszycową na mirabelkach i liboskach, pomogło radykalne cięcie do ziemi. Karate nie jest środkiem wnikającym do rośliny więc zabija tylko te robactwo które znalazło się pod jego wpływem. Musisz powtórzyć oprysk środkiem systemowym, najlepiej Mospilan 20SP, on wniknie do rośliny i będzie krążył w sokach zabijając mszyce. Spłukiwanie wodą nic nie da bo spadź dobrze się klei i nie puści.

Ewa mnie też podoba się Satomi ale nie zdradzę mojej faworytki.
Mszyc i skoczków nie widać u mnie, pewnie skutecznie je wytępiłam, na jakiś czas. Za to rozgniatam tabuny gąsienic zielonych i innych na tych roślinach których nie pryskałam bo kwitły. Najwięcej tego dziadostwa trzyma się na dębach ale jak takie olbrzymy opryskać. ;:202

Kasiek to jest ten czas azaliowego szaleństwa. :;230

Amatorka widoki były cudne a to dopiero początek, jak zrobi się ciepło to dopiero będą widoki. ;:oj
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majutka, to sie stalo bardzo szybko. W sobote na pewno jeszcze tego nie bylo, bo sadzilam tam hoste i wszystko bylo okejos. Wczoraj zajelam sie innymi sprawami i nie zwrocilam uwagi.
Oprysk robilam przed napisaniem posta u siebie i juz nic nie latalo co mogla bym wytruc. Jutro pojade kupie Mospilan, bo mialam tylko Karate pod reka. Ale i tak, jak M bedzie mial czas, to musi mi ja sciac na tyle, zebym mogla ja spokojnie opryskac.... szkoda ze nie zrobilam tego wiosna, jak planowalam :evil:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jula pożyteczne owady przylecą jutro na spadź bo to je przyciąga jak nektar w kwiatach. Nie wiem jaki ma okres karencji dla pszczół. Teraz to już trudno, musisz się pozbyć tego dziadostwa i to jak najszybciej.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:oj Majka, jest na czym oko zawiesić! Mam pytanko: Jak nazywa się kupiona w Łosiowie przez Ciebie azalia? Ma kolor łososiowy i pachnie. Ja musze ją sobie kupić, no mi wypadła jedna japońska i mam na nią miejsce. ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kurka o tym nie pomyslalam, niby Karate jest bezpieczny dla pszczol tz pszczoly go nie pobieraja ale jak przyklei sie do spadzi, to bedzie insza inszosc.... no nic nie zrobie, musze walczyc tak czy inaczej. Dzięki za doradztwo ;:196
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jula proszę bardzo. ;:196
Tosia na miejscu japońskiej azalia wielkokwiatowa się nie zmieści to nie te wymiary, już za rok będzie jej ciasno. W Łosiowie kupiłam Golden Lights.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:138 Dzięki. Będzie miała bardzo dużo miejsca!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”