Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Post »

Maju , czyli to nie magia , tylko czysty przypadek ;:7 ;:7
Właśnie chodzi mi o to , że pomiędzy słupami nie ma nic , po czym powojnik mógłby się wspiąć. Ma za miękkie łodygi , by się wspiąć bez niczego. :uszy
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Powojniki będą się pięły po róży :D

Agunia, a czy Ty zastosujesz zasadę, ze powojniki powinno się dosadzać do róży dopiero po 2 latach?
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01

Post »

Podziwiam postępy Twoich prac w ogrodzie, tyle nowego wprowadzasz i taki zapał do pracy.
Ilsa będzie pięknie wyglądać na tej konstrukcji.
Ja na razie nic nie robię w ogrodzie bo miejscami jeszcze leży śnieg a tam gdzie już stopniał to mokro, strach wejść.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jednak taka solidna drewniana konstrukcja to zawsze pięknie wygląda. Nie mogę się doczekać, kiedy nam ją pokażesz w kwiatach. Ten Twój stolarz to istny skarb :)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

No i git - pasuje jak ulal ;:108
Brawo
Obrazek
X_Ro-a

Post »

Widać, że wiosna już puka do wszystkich drzwi.Aguś czy to różowe to kalina?
Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Witajcie w piękną, pełną słońca sobotę :) W nocy był przymrozek, który widać jeszcze na trawniku, ale wiosnę widać, słychać i czuć ;) Wybieram się niedługo do ogrodu popracować, ale głównie porządkowo... Cięcie krzewów zostawiam na później, dzisiaj zajmę się wycinaniem zeschłych badylków bylin i przytnę przy ziemi trawy...

Romeczko, upragniona wiosna jest już tuż tuż :) na zdjęciu widzisz pęcherznicę Diabolo z przekwitniętymi kwiatami (zmieniają się w takie czerwonawe kule, zdobiące krzew do jesieni)...
Jula, dzięki! :)
Małgosiu, cieszę się, że się podoba... Moje źródło to nie typowa stolarnia, ale pracownia zajmująca się głównie drewnem do ogrodu... Wrzucę im niedługo temat ławki w stylu angielskim, ale muszę odsapnąć finansowo... w międzyczasie ogarniam przecież murowanie paleniska! Ech, przydałby się drugi etat ;)
Heniu, dziękuję za odwiedziny... Zapał oczywiście mam, jak my wszyscy na wiosnę... Mam duże oczekiwania co do tego trejażu z różami i powojnikami - mam nadzieję, że jak się rośliny rozrosną, to będzie to pięknie wyglądało... Dobrej pogody Ci życzę!
Gosiu, tak jest - powojniki będą się pięły po różach ;) Możesz mnie oświecić co do zasady sadzenia powojników do róż dopiero po 2 latach? Nigdzie wcześniej o tym nie słyszałam...
Tadziu, już tłumaczę... Nie chcę wypełniać tej wolnej przestrzeni między słupami - tam rosną klony palmowe, które są już duże i ładnie tę przestrzeń wypełnią... Poza tym, ja nie chcę się aż tak zasłaniać :) Czyli po słupach będą się pięły róże, poprzeplatane powojnikami...
Ewa-tuli, dziękuję za miłe słowa! Na żylistka jakoś specjalnie nie musisz dmuchać, ale przycinaj go po kwitnieniu :)
Ewamaj, a dzisiaj to już chyba nie popuścisz i wyjdziesz? chociaż czytałam, że jesteś zakatarzona, więc może zaplanuj tylko lekkie prace i nie na długo?
Ewa-gloriadei, dzięki! Trzeci wymiar musi być, niech no tylko przyjdą róże i clematisy ;)
Maja, uff, a pośmiać to ja się zawsze lubię ;)
Pam, czapeczka była i dziś chyba też będzie - wieje... Ty będziesz dzisiaj pracować w ogrodzie? Nic nie poprzemarzało?
Aganet, super, że balustrada Ci się podoba! Pomysł zapoczątkował mój M., najpierw nie byłam przekonana, potem sobie to wyobraziłam i doszło do planów i wykonania... Teraz tylko rośliny muszą spełnić swoją rolę :)
Andrzej, dzięki! też tak uważam :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zimno dzisiaj, ale bardzo słonecznie :D Pora wziąć się za robotę w ogrodzie, bo na razie tylko gadam (choć jestem wyjątkowo małomówną kobietą :roll: ).
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Ewa, ja też jak wiesz jestem małomówna :lol: Ok, piję drugą kawę i śmigam na ogród :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Obie jesteśmy wyjątkowo milkliwe :;230 Dobry pomysł-druga kawa. Przyda mi się dodatkowa porcja kofeiny :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ja tez pije druga ale do ogrodu nie smigam, zimno jak szlag :wink: Mgla jest ze oko wykol hihi ale slonce zaczyna wychodzic ;:3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aga wieje, głowę urywa, słońce skryło sie w grubej pokrywie chmur :( ..... o nie wiem, czy wyjdę.
Jest jednak plus tego wiatru, osuszyło rabatki :D
Mam jeszcze trochę pracy przy podziale cann, najwyższy czas, bo nie zdążę podpędzić.
Trochę domowych prac ..., trochę porządków z donicami wniesionymi na zimę, ale mam złe przeczucia co do fuksji ;:224 no nie potrafię ich przechować ;:14
Nic to będą pelargonie ;:108
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Aga , dziękuję , jestem już oświecony. ;:180 ;:3 Widzę to w wyobrażni :P Czekam na fotki , może coś ,,podprowadzę '' z pomysłu ;:7 ;:7
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Agus,ale bedzie piekny rok u ciebie.Byłam dzisiaj trochę na działce focic,słoneczko swieci,ale wieje zimny wiatr i prędko wróciłam do domu.
x-ag-a
---

Post »

Dwie godziny pracy w ogrodzie to niemało jak na początek :)
Wycięłam wszystkie trawy i większość zaschniętych bylinowych badylków... Muszę jeszcze dzisiaj powycinać marcinkowe poletko i posprzątać ziemię po kopcach, zagrabić żeby nie straszyło... Strasznie dużo mam tych krecich placków :(

Małgosiu, mam nadzieję, że ten rok będzie łaskawy dla naszych ogrodów - bez powodzi, susz i ataków szkodników...
Tadziu, jeśli Tobie zależy na zasłonięciu się, a planujesz coś podobnego do mojej konstrukcji, to między słupami można rozpiąć linki, po których puścisz pnącza...
Pam, też masz dużo zaplanowanej na weekend pracy z roślinami :) mnie się kanny nie udają, już nie wspominając o przechowywaniu fuksji... Nie mam do tego ręki, niestety...
Ewa, Jula, porcja kofeiny to jest to :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”