Ogród to moje czwarte dziecko...
- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród to moje czwarte dziecko...
Jak cudownie przemieszane kolory. Strasznie trudno mieć tak wiele gatunków i tak pięknie je ze sobą skomponować. Naprawdę jestem pełna podziwu
Wrzosy fantastyczne. I jak ładnie rozrosła się obwódka lawendowa przy różance. Masz przepiękny ogród, doniczkowe mniej ładne 
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
jej ślicznie ogród wygląda.....ile tam kolorów
ale te balkonowe.....rany.....
spoko...zawsze można zmienić kompozycję....teraz wrzosy i chryzantemy można tam posadzić
ale te balkonowe.....rany.....
spoko...zawsze można zmienić kompozycję....teraz wrzosy i chryzantemy można tam posadzić
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Olunia, ogrod nieskazitelny, jakbym wcale nie wyjeżdżala
Jesteś zadowolona z róż?
Pozdrawiam
Jesteś zadowolona z róż?
Pozdrawiam
- OLUNIA
- 500p

- Od: 11 sty 2012, o 12:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie
Bardzo dziękuję za liczne odwiedziny i przesympatyczne wpisy
Tak mi wstyd ,że tak rzadko tu bywam ,ale na usprawiedliwienie mogę napisać ,że wróciła szkoła ,a ,że mieszkam na uboczu to muszę wozić moje dwie pociechy do szkoły autem i wiecie jak to jest szkoła na różne godziny,pływalnia ,tańce i jeszcze dwa języki dodatkowe...jeżdżę od rana do późnego popołudnia,a w międzyczasie zakupy ,obiadek,ogarnąć chatkę ....myślę ,że większość mnie rozumie
Na forum jestem dosłownie gościem ,ale staram się chociaż poczytać i obejrzeć co nowego u Was
Kasiu pytasz o róże ...jak mam być szczera to niestety większość mnie zawiodła,ale dam im czas ,to dopiero pierwszy sezon.Nic nie będę przesadzała tak jak to miałam zamiar ,zobaczę co się będzie działo w przyszłym roku.
Mogę jedynie napisać ,że najlepsza róża jak dla mnie to Pastellka jest niezawodna ,nie choruje ,cały czas kwitnie do dziś i najważniejsze nie opadają jej płatki,jeszcze Pomponelka i Bad Birnbach są równie wdzięcznymi różami ,które kwitną bez przerwy i nie opadają.Zawiodła mnie bardzo Eglantyne oraz Ascot ,kwiat trzymają zaledwie dwa dni...jeszcze Leonardo i History zasługują na moją pochwałę
reszta różnie ...słabo kwitły,chorują i rosną jak im się podoba 
Bardzo dziękuję za liczne odwiedziny i przesympatyczne wpisy
Tak mi wstyd ,że tak rzadko tu bywam ,ale na usprawiedliwienie mogę napisać ,że wróciła szkoła ,a ,że mieszkam na uboczu to muszę wozić moje dwie pociechy do szkoły autem i wiecie jak to jest szkoła na różne godziny,pływalnia ,tańce i jeszcze dwa języki dodatkowe...jeżdżę od rana do późnego popołudnia,a w międzyczasie zakupy ,obiadek,ogarnąć chatkę ....myślę ,że większość mnie rozumie
Na forum jestem dosłownie gościem ,ale staram się chociaż poczytać i obejrzeć co nowego u Was
Kasiu pytasz o róże ...jak mam być szczera to niestety większość mnie zawiodła,ale dam im czas ,to dopiero pierwszy sezon.Nic nie będę przesadzała tak jak to miałam zamiar ,zobaczę co się będzie działo w przyszłym roku.
Mogę jedynie napisać ,że najlepsza róża jak dla mnie to Pastellka jest niezawodna ,nie choruje ,cały czas kwitnie do dziś i najważniejsze nie opadają jej płatki,jeszcze Pomponelka i Bad Birnbach są równie wdzięcznymi różami ,które kwitną bez przerwy i nie opadają.Zawiodła mnie bardzo Eglantyne oraz Ascot ,kwiat trzymają zaledwie dwa dni...jeszcze Leonardo i History zasługują na moją pochwałę
Pozdrawiam serdecznie Ola
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Pewnie że rozumiemy ,ale masz tak piękny ogród,że chciałoby się go więcej oglądać 
- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Oleńko jak tam nowa rabatka, nasadzenia już są, czy dopiero w planach, ale mnie zaskoczyłaś tym Ascotem, u mnie kwitł nieprzerwanie cały sezon i nadal pięknie kwitnie.
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Oleńko, masz tak cudny ogród, że mogę po kilka razy wracać i oglądać te same zdjęcia.
Podejrzewam, że jak moja starsza córa została by w domu sama, to moje kwiatki nie wyglądałyby lepiej
Ta młodzież
U mnie też totalny brak czasu. Po pracy lecę na złamanie karku, bo zajęcia dodatkowe...angielski, hiszpański, korepetycje itp..Szczęście, że u młodej w szkole są zajęcia typu tańce, plastyka, joga i cała masa innych do wyboru, bo inaczej bym zwariowała. W dodatku muszę w końcu usystematyzować moje ćwiczenia-od jutra idę na aqua aerobic
Podejrzewam, że jak moja starsza córa została by w domu sama, to moje kwiatki nie wyglądałyby lepiej
U mnie też totalny brak czasu. Po pracy lecę na złamanie karku, bo zajęcia dodatkowe...angielski, hiszpański, korepetycje itp..Szczęście, że u młodej w szkole są zajęcia typu tańce, plastyka, joga i cała masa innych do wyboru, bo inaczej bym zwariowała. W dodatku muszę w końcu usystematyzować moje ćwiczenia-od jutra idę na aqua aerobic
- Grazka226
- 1000p

- Od: 12 mar 2012, o 13:45
Oluniu doskonale Cię rozumiem..
Ja też cierpię na brak czasu...
Ogród przepiękny...
Pozdrawiam Cię gorąco...
Ogród przepiękny...
Pozdrawiam Cię gorąco...
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
- OLUNIA
- 500p

Ilonka rabata czeka ,ale chyba poczeka do wiosny,mam klolejne dzikie pomysły ,lecz nie do końca sprecyzowane ,co prawda ta rabata jest ściśle pod rodo i wrzosy ,więc nie wiem czy jeszcze się nie wezmę w garść i je wsadzę
z tymi różami to niestety same niespodzianki jedni chwalą to co ja krytykuję i odwrotnie,mam nadzieję ,że przyszły rok będzie dla nich jak i dla moich oczu łaskawszy
Dorotko cieszę się ,że mnie rozumiesz
,a ogród będę pokazywać to Tobie gwarantuję
Madziulka och jak miło się czyta ,że mój ogród tak Ci się podoba
Ale Ci zazdroszczę tego aerobiku ja mam takiego lenia ,że ojoj ,a nie mam niestety nikogo chętnego ,żeby mnie mobilizował chyba ,że własne lustro
Grażka
kochane jesteście 
z tymi różami to niestety same niespodzianki jedni chwalą to co ja krytykuję i odwrotnie,mam nadzieję ,że przyszły rok będzie dla nich jak i dla moich oczu łaskawszy
Dorotko cieszę się ,że mnie rozumiesz
Madziulka och jak miło się czyta ,że mój ogród tak Ci się podoba
Ale Ci zazdroszczę tego aerobiku ja mam takiego lenia ,że ojoj ,a nie mam niestety nikogo chętnego ,żeby mnie mobilizował chyba ,że własne lustro
Grażka
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
A co tam na froncie słychać? Jesiennie przystrojone wejście już masz? U mnie tylko na razie wisi wianek i od tygodnia wrzosy czekają na wsadzenie do donic. Mam takiego lenia, że chyba przyda mi się

- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Oleńko, a co tu taka cisza, pokaż chociaż jesienne zdjęcia ogrodu
. Co do róż, to ja jestem bardzo zadowolona, fakt faktem, że z ich wysokością to różnie bywało, te co z tyłu były niższe od tych z przodu, choć sadziłam według opisu, ale łudzę się jednak, że to kwestia nasadzeń jesienno wiosennych, jeśli nie, to w przyszłym roku czeka mnie przesadzanie.
-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Cudownie skomponowany ogród te przenikające się barwy,formy,rośliny ...ideał .
Buziaki!
Buziaki!
marzenia się spełniają! Dana
- OLUNIA
- 500p

Witajcie moje kochane forumowiczki
U mnie ciągle coś się dzieje ,jak nie wieczni goście to choroby nas atakują i wieczny brak czasu na forum.Mam nadzieję ,że w długie jesienno zimowe wieczory nadrobię zaległości z wpisami
W ogrodzie nic już nie robię niespodziewana operacja męża pokrzyżowała mi troszkę plany..finanse potrzebne..no cóż zdrowie najważniejsze.
Zrobię jedynie porządek przed zimą okopczykuję róże i to bedzie na tyle .
Buziaczki dla Was wszystkich
U mnie ciągle coś się dzieje ,jak nie wieczni goście to choroby nas atakują i wieczny brak czasu na forum.Mam nadzieję ,że w długie jesienno zimowe wieczory nadrobię zaległości z wpisami
W ogrodzie nic już nie robię niespodziewana operacja męża pokrzyżowała mi troszkę plany..finanse potrzebne..no cóż zdrowie najważniejsze.
Zrobię jedynie porządek przed zimą okopczykuję róże i to bedzie na tyle .
Buziaczki dla Was wszystkich
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Oluniu zdrowie najważniejsze..zdrowia dla męża.
Ściskam mocno i przesyłam pozytywne fluidy
Ściskam mocno i przesyłam pozytywne fluidy
- OLUNIA
- 500p

Dziękuje Aguś