Ogród to moje czwarte dziecko...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród to moje czwarte dziecko...

Post »

Jak cudownie przemieszane kolory. Strasznie trudno mieć tak wiele gatunków i tak pięknie je ze sobą skomponować. Naprawdę jestem pełna podziwu ;:180 Wrzosy fantastyczne. I jak ładnie rozrosła się obwódka lawendowa przy różance. Masz przepiękny ogród, doniczkowe mniej ładne :lol:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

jej ślicznie ogród wygląda.....ile tam kolorów ;:oj ;:138 ;:138
ale te balkonowe.....rany..... :shock: ;:306
spoko...zawsze można zmienić kompozycję....teraz wrzosy i chryzantemy można tam posadzić ;:333
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olunia, ogrod nieskazitelny, jakbym wcale nie wyjeżdżala :D
Jesteś zadowolona z róż?
Pozdrawiam ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie :wit
Bardzo dziękuję za liczne odwiedziny i przesympatyczne wpisy ;:4
Tak mi wstyd ,że tak rzadko tu bywam ,ale na usprawiedliwienie mogę napisać ,że wróciła szkoła ,a ,że mieszkam na uboczu to muszę wozić moje dwie pociechy do szkoły autem i wiecie jak to jest szkoła na różne godziny,pływalnia ,tańce i jeszcze dwa języki dodatkowe...jeżdżę od rana do późnego popołudnia,a w międzyczasie zakupy ,obiadek,ogarnąć chatkę ....myślę ,że większość mnie rozumie :D
Na forum jestem dosłownie gościem ,ale staram się chociaż poczytać i obejrzeć co nowego u Was :)

Kasiu pytasz o róże ...jak mam być szczera to niestety większość mnie zawiodła,ale dam im czas ,to dopiero pierwszy sezon.Nic nie będę przesadzała tak jak to miałam zamiar ,zobaczę co się będzie działo w przyszłym roku.
Mogę jedynie napisać ,że najlepsza róża jak dla mnie to Pastellka jest niezawodna ,nie choruje ,cały czas kwitnie do dziś i najważniejsze nie opadają jej płatki,jeszcze Pomponelka i Bad Birnbach Ÿsą równie wdzięcznymi różami ,które kwitną bez przerwy i nie opadają.Zawiodła mnie bardzo Eglantyne oraz Ascot ,kwiat trzymają zaledwie dwa dni...jeszcze Leonardo i History zasługują na moją pochwałę :) reszta różnie ...słabo kwitły,chorują i rosną jak im się podoba :D
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Pewnie że rozumiemy ,ale masz tak piękny ogród,że chciałoby się go więcej oglądać :D
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Oleńko jak tam nowa rabatka, nasadzenia już są, czy dopiero w planach, ale mnie zaskoczyłaś tym Ascotem, u mnie kwitł nieprzerwanie cały sezon i nadal pięknie kwitnie.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Oleńko, masz tak cudny ogród, że mogę po kilka razy wracać i oglądać te same zdjęcia.

Podejrzewam, że jak moja starsza córa została by w domu sama, to moje kwiatki nie wyglądałyby lepiej :;230 Ta młodzież ;:124
U mnie też totalny brak czasu. Po pracy lecę na złamanie karku, bo zajęcia dodatkowe...angielski, hiszpański, korepetycje itp..Szczęście, że u młodej w szkole są zajęcia typu tańce, plastyka, joga i cała masa innych do wyboru, bo inaczej bym zwariowała. W dodatku muszę w końcu usystematyzować moje ćwiczenia-od jutra idę na aqua aerobic :heja
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Oluniu doskonale Cię rozumiem.. ;:196 Ja też cierpię na brak czasu... :roll:
Ogród przepiękny... ;:167
Pozdrawiam Cię gorąco...
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

Ilonka rabata czeka ,ale chyba poczeka do wiosny,mam klolejne dzikie pomysły ,lecz nie do końca sprecyzowane ,co prawda ta rabata jest ściśle pod rodo i wrzosy ,więc nie wiem czy jeszcze się nie wezmę w garść i je wsadzę :)
z tymi różami to niestety same niespodzianki jedni chwalą to co ja krytykuję i odwrotnie,mam nadzieję ,że przyszły rok będzie dla nich jak i dla moich oczu łaskawszy :)
Dorotko cieszę się ,że mnie rozumiesz ;:108 ,a ogród będę pokazywać to Tobie gwarantuję :)

Madziulka och jak miło się czyta ,że mój ogród tak Ci się podoba ;:196
Ale Ci zazdroszczę tego aerobiku ja mam takiego lenia ,że ojoj ,a nie mam niestety nikogo chętnego ,żeby mnie mobilizował chyba ,że własne lustro :;230
Grażka ;:196 kochane jesteście ;:4
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

A co tam na froncie słychać? Jesiennie przystrojone wejście już masz? U mnie tylko na razie wisi wianek i od tygodnia wrzosy czekają na wsadzenie do donic. Mam takiego lenia, że chyba przyda mi się ;:124 :;230
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Oleńko, a co tu taka cisza, pokaż chociaż jesienne zdjęcia ogrodu ;:108. Co do róż, to ja jestem bardzo zadowolona, fakt faktem, że z ich wysokością to różnie bywało, te co z tyłu były niższe od tych z przodu, choć sadziłam według opisu, ale łudzę się jednak, że to kwestia nasadzeń jesienno wiosennych, jeśli nie, to w przyszłym roku czeka mnie przesadzanie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Cudownie skomponowany ogród te przenikające się barwy,formy,rośliny ...ideał .
Buziaki!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

Witajcie moje kochane forumowiczki ;:196
U mnie ciągle coś się dzieje ,jak nie wieczni goście to choroby nas atakują i wieczny brak czasu na forum.Mam nadzieję ,że w długie jesienno zimowe wieczory nadrobię zaległości z wpisami :)
W ogrodzie nic już nie robię niespodziewana operacja męża pokrzyżowała mi troszkę plany..finanse potrzebne..no cóż zdrowie najważniejsze.
Zrobię jedynie porządek przed zimą okopczykuję róże i to bedzie na tyle .
Buziaczki dla Was wszystkich ;:4
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Oluniu zdrowie najważniejsze..zdrowia dla męża.
Ściskam mocno i przesyłam pozytywne fluidy ;:168
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

Dziękuje Aguś ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”