Mój kawałek ziemi w ROD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
davussum
500p
500p
Od: 26 sie 2010, o 15:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kawałek ziemi w ROD

Post »

Do mnie też dziś zawitał jeżyk ale nie miałam aparatu żeby go sfotografować :(
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Do was zaglądają jeże a do mnie zaglądnęła sówka ;:oj
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie jeżyk był tylko raz, niestety poszedł sobie... za to wiewiórka jest codziennie (ma tu spiżarnię pod dębami :wink: )
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
davussum
500p
500p

Post »

Nas ostatnio odwiedzają dzięcioły i pukają w uschnięte śliwy. ;:14
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie na pomidorkach (rozmiar mini) już jakiś czas temu (gdy krzewy były jeszcze małe) pojawiła się zaraza ziemniaczana, prysnęłam wtedy chemią i pomogło. Usunęłam wszystkie chore liście (mało co nie zauważyłam tego co pod krzewami), które są do spalenia i wzmocniłam rośliny nawozem z pokrzywy (rozcieńczonym) w myśl tego, że odżywione mają większą szansę aby poradzić sobie z chorobą, na razie jestem zadowolona. Mam w zanadrzu jeszcze nawóz pokrzywa+skrzyp+liście mlecza, który jest chyba lepszy od samej pokrzywy. Cukinia rewelacja :)
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Witajcie, witajcie.
I wybaczcie moje zaniedbania na FO :( ale troszkę dużo ostatnio pracy a i innych spraw na głowie. Obiecuję że niedługo będzie lepiej.

Dorotko - a u mnie dawno go nie widziałem, ale jak było gorąco to pewnie się chował w dzień.

Iwonko - o jak fajnie, sowy "na żywo" to ja szczerze mówiąc jeszcze nie widziałem!

Agatko - u mnie wiewiórki też czasem ganiają, tym bardziej, że nieopodal rośnie wielki stary orzech, jak ostatnio z sąsiadami liczyliśmy to ma na pewno ponad 75lat, może nawet więcej.

Ola - pomidory niestety mimo pryśnięcia czosnkiem praktycznie padają, jak jakiś ciut większy wyrośnie to od razu gnije :/ może jeden krzaczek udało się uratować, chociaż tez wątpię. Natomiast koktajlowe mają się dobrze, co prawda dosyć późno sadzone, ale mają mnóstwo owoców, niestety jeszcze zielone.

Kilka fotek, niestety ostatnio bywam bez aparatu i tylko parę z telefonu.

Kwitną słoneczniki, jakoś tak późno zaczęły i szybko przekwitają:

Obrazek

Obrazek

Drugi clemek zakwitł, ale kwiatuszki ma jeszcze słabsze i mniejsze, mam nadzieję że w przyszłym roku będzie lepiej, miał być inny, a kwitnie tak samo jak poprzedni.

Obrazek

A na tej samej "pergolce" w końcu zakwitł wilec

Obrazek

liatra:

Obrazek

i jeszcze kilka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Za to ogórki pięknie rosną

Obrazek

I chyba ostatnie liliowce, kwitły po jednym, dwa - ale dzięki temu długo

Obrazek

A tu było szaleństwo w poprzedni gorący weekend:

Obrazek
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Witaj Remiku , kolory,kolory........ ale u Ciebie pięknie.Skorzystałam ze zjeżdżalni,posiliłam się ogóreczkami i spadam ponieważ nadrabiam zaległości po urlopie i muszę odwiedzić jeszcze innych.
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Super basenik.........nie dziwię się,że było szaleństwo :;230
davussum
500p
500p

Post »

W takim basenie to można poszaleć :heja szkoda tylko że ostatnio pogoda nie sprzyja takim zabawom :(
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Piękny wilec o niespotykanym kolorze.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Remi proszę o nazwę Twoich ogórasków. Ja wysiałam Polan F1 i jestem w miarę zadowolona. Smak - super, ani jeden nie był gorzki.A w ramach testu zrywałam w upał w środku dnia przed podlaniem, po podlaniu .... Nie odważyłam się lać inaczej niż po ziemi, konewką ale, gdy tydzień temu (jakoś tak) zaczęły żółknąć i zamierać - dałam im z węża :oops: . I nic. Reszta dojrzała, zerwałam i cześć. Część ogórków wyglądała jak Twoje ( zielone, apetycznie podłużne ) ale wieeele było okrągłych - jak dyńki.
Jakie są Twoje w smaku ? Bo wyglądają że ;:oj
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Ogóreczki pierwsza klasa. U nas ten pierwszy rzut niestety już się wyrodził a kolejny teraz kwitnie to może jeszcze będą ogóreczki
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

Przejrzałam cały wątek i zostaję na dłużej :) duże zmiany i masa roślinek i warzywek ;:215 bardzo fajnie tu, a basenik świetny :wit
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Remi, Twoje fotki czy z aparatu czy z telefonu są wspaniałe.
Plony na działeczce też super, ogólnie powiodło Ci się, a że clemki oba w tym samym kolorze nie szkodzi bo kolor piękny.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Oj witajcie i nie bijcie od razu... ;)
Sierpień jakoś zrobił się zabiegany, jakieś niespodziewane wyjazdy, mały remont, dużo pracy... i strasznie mało czasu na FO :( Przez to wszystko działka też troszkę "dostała" jak pojawiłem się po 2 tygodniach nieobecności to kosiarka ledwo wyrabiała z trawnikiem, cukinie wyrosły ponad pół metrowe i w ogóle prawie jej nie poznałem ;)
Mam nadzieję że już będzie lepiej troszkę.

Grażynko - korzystaj i smacznego, tez muszę poodwiedzać Wasze ogrody po nieobecności

Lodziu - jeśli tylko pogoda dopisywała to było, chociaż nie było tego tyle ile by się chciało, a teraz już basen niestety złożony

Dorotko - niestety, chociaż wykorzystywaliśmy każda możliwą chwile na to by mała mogła się pomoczyć :)

Lidziu - ten wilec to była mieszanka (podobno) bardzo długo nie chciał kwitnąć, w końcu jak zakwitł to większość kwiatuszków właśnie taka błękitna była i chyba ze 2 białe

Mariolu - ogórków miałem 2 rodzaje, siane przeze mnie bezpośrednio do gruntu to PARYS F! oraz kilka sadzonek od sąsiadki wysadzone ciut później, niestety nie wiem jakie. Te Parysy jednak owocują ładniej sa bardziej podłużne nawet jak troszkę przerosną, natomiast te drugie owocują słabiej i robią się bardziej okrągłe. Natomiast w smaku sa bardzo dobre i jedne i drugie, slodziutkie, nie żółkną. Starałem się nie podlewać na liście, w sezonie dostały z 2 razy gnojówka z pokrzyw. Potem przyszły deszcze, których się bałem - pomidory wybiło a ogóreczki rosną.

Iwonko - u mnie jeszcze rosną, w zeszły weekend zebrałem wielka torbę mocno przerośniętych (2 tyg mnie nie było) ale są pyszne i do sałatek się nadają, a i jeszcze rośnie trochę, tak że jeszcze będą.

Leokadio - dziękuję, zapraszam częściej i zaraz lecę z rewizytą

Zosiu - dziękuję :) mam nadzieję, że w przysżłym roku lepiej clemki będą kwitły, ale teraz gdy juz kwiaty opadły z nich na tej samej "pergolce" kwitnie wilec :) Z plonów jestem w tym roku srednio zadowolony, fakt ogórki i cukinie pieknie wyrosły, natomiast wszystko inne to juz tak sobie jeśli chodzi o warzywa, natomiast kwiaty bardzo ładnie :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”