Storczyki Storczykowej cz. 4
Re: Storczyki Storczykowej cz. 4
Niesamowite zdjęcia pięknych storczyków! Cudowne, nie mogłam się napatrzeć! Gratuluje kwitnień i okazów 

- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne zdjęcia 
Alba z bellinką, najciekawsze

Alba z bellinką, najciekawsze

- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Duśka ja wpadłam zapytać o keiki to grudniowe, bo o ile pamiętam miałyśmy w podobnym stadium rozwoju. Czy jest już gotowe do oddzielenia? moje ma już 4 całkiem spore korzenie i marzy mi się pędzik na tym storczyku ale widocznie przez dzidziusia nie ma siły zakwitnąć? 

- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Niemożliwie piękna ta Alba.
dla niej i dla Ciebie.

- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Cudo!! Dla mnie to zdjęcie bije wszystkie inne- do katalogu! ;)Storczykowa pisze:![]()
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Zgadzam się z agnieszką , piękne zdjęcie pięknych kwiatów 

- Anno
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 20:50
- Kontakt:
Alba z Belinką 

Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Moje keiki jeszcze bardzo długo nie będzie zdolne do oddzielenia, rośnie bardzo powoli, ma dopiero jeden zaczątek korzonka i parę małych listków, może dlatego się tak wlecze, bo jest na zdechlaczku praktycznie bezkorzennym, ale mam jeszcze 4 inne keiki, które szybciej rosną, nawet jeden z Phal. Liodoro ma keiki na pędzie (wyhodowane z keiki pasty).arlet3 pisze:Duśka ja wpadłam zapytać o keiki to grudniowe, bo o ile pamiętam miałyśmy w podobnym stadium rozwoju. Czy jest już gotowe do oddzielenia? moje ma już 4 całkiem spore korzenie i marzy mi się pędzik na tym storczyku ale widocznie przez dzidziusia nie ma siły zakwitnąć?
I bardzo się ciesze, że wam się podobają bellina i equestris alba

Piękne zdjęcia kwitnień
A Alba z Belinką cudne
A Alba z Belinką cudne
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Hybrydy czy nie ... są piękne

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Dusiu waśnie miałam się pytać o phal. equestris albę zajrzałam do Ciebie i mam odpowiedź
piękne zdjęcia w każdym bądź razie moja w podobnym terminie rozwinęła kwiatka bo 7 maja

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- Storczykowa
Mój już ma parę kwiatuszków rozwiniętych
.
A Vandzi niebieskiej już się zaczynają wykształcać pąki na pędziku. Phal. mają się dobrze, nie ma nowych pędzików (i raczej nie będzie), ale Phal. philadelphia puszcza coś dziwnego. Na pewno to nie korzeń, to będzie pęd lub basal keiki. Pędziki białej Vandy, Phal. Penang girl i MM rosną. Keiki Liodoro podrosło i okazuje się, że będzie coś zmutowane :/. Teraz wygląda bardziej jak pęd z listkami, taki jak wyrasta ze stożka. Mam nadzieję, że jednak to coś puści keiki, bo chcę mieć keiki Liodoro. Mikre siewki Vand puszczają po nowym korzonku, ale zanim zakwitną, minie ileś lat, na pewno conajmniej 5.

A Vandzi niebieskiej już się zaczynają wykształcać pąki na pędziku. Phal. mają się dobrze, nie ma nowych pędzików (i raczej nie będzie), ale Phal. philadelphia puszcza coś dziwnego. Na pewno to nie korzeń, to będzie pęd lub basal keiki. Pędziki białej Vandy, Phal. Penang girl i MM rosną. Keiki Liodoro podrosło i okazuje się, że będzie coś zmutowane :/. Teraz wygląda bardziej jak pęd z listkami, taki jak wyrasta ze stożka. Mam nadzieję, że jednak to coś puści keiki, bo chcę mieć keiki Liodoro. Mikre siewki Vand puszczają po nowym korzonku, ale zanim zakwitną, minie ileś lat, na pewno conajmniej 5.
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Dusiu, najbardziej cieszy mnie, że ta biała, piękna perełka, ma tyyyle pączków, bo zawsze narzekałaś, że u Ciebie ich mało
Wszystkie piękne
.

Wszystkie piękne

- Storczykowa
Niestety te piękne, liczne pączuszki to nie moja zasługa a hodowcy, u mnie pąki tylko podrosły i rozwinęły się. Dzisiaj są juz 3 rozwinięte, zrobiłam parę zdjęć, ale na razie nie chce mi się wstawiać, bo linkowanie i zmniejszanie jest dość mozolnym zajęciem, a w taki gorąc nic mi się nie chce. Jutro moze je wstawię ;). A dzisiaj zauważyłam, że większość nowo przesadzonych botanicznych pięknie przedłuza stare korzonki i puszcza nowe (najwięcej mają tetraspis, schilleriana, Penang girl). Penang girl ma coraz większy pędzik.
Dusiu - ja też mam lenia hihi
Super, że botaniki pięknie inwestują w korzonki
Super, że botaniki pięknie inwestują w korzonki