Phalaenopsisy Oriona
Meniu Twoje stroczyki są równie piękne.
Aniu dziękuję, że zaczęłaś ode mnie.
Większośc moich storczyków stoi teraz w wodzie i keramzycie. Troszkę popłynęłam z pieniędzmi kupując osłonki ( i tak kupiłam tanio po 10 zł/szt.). Prawie codziennie sprawdzam czy liście są twarde. W przeźroczystych osłonkach widac jakie korzenie są zielone. I wiesz co? Nadal nie mogę wyjśc z podziwu, że storczyki stojąc w wodzie nie gniją
To jest dalej dla mnie zagadka.
Opryskałam dwa bordowe Topsinem i wietrzą się teraz na balkonie.
Aniu dziękuję, że zaczęłaś ode mnie.

Większośc moich storczyków stoi teraz w wodzie i keramzycie. Troszkę popłynęłam z pieniędzmi kupując osłonki ( i tak kupiłam tanio po 10 zł/szt.). Prawie codziennie sprawdzam czy liście są twarde. W przeźroczystych osłonkach widac jakie korzenie są zielone. I wiesz co? Nadal nie mogę wyjśc z podziwu, że storczyki stojąc w wodzie nie gniją

Opryskałam dwa bordowe Topsinem i wietrzą się teraz na balkonie.
Witaj Asiu przecudne te storczyk
jak długo kwitną
A ZDJęCIA REWELACJA

Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Wiejski ogród - kamixsa
Wando dziękuję.
Lubię robic zjęcia storczykom - bardzo cierpliwe z nich modele. Nie narzekają gdy je przestawiam i przenoszę. Wszystko znoszą z dużą dozą cierpliwości. Wczoraj nacykałam ponad 100 zdjęc ( samym storczykom).
Kamixa - witam w moim wątku. Niektóre z moich storczyków kwitną nieprzerwanie od początku maja. A ja wciąż nie mogę się na nie napatrzec. To mój ulubiony i jeden z pierwszych kupiony w "Biedronce". Dodam, że większośc storczyków jest z Obi w Lubinie

Kamixa - witam w moim wątku. Niektóre z moich storczyków kwitną nieprzerwanie od początku maja. A ja wciąż nie mogę się na nie napatrzec. To mój ulubiony i jeden z pierwszych kupiony w "Biedronce". Dodam, że większośc storczyków jest z Obi w Lubinie

- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
twoje storczyki są naprawdę piękne. moja kolekcja nigdy nie będzie tak piękna i niezwykła jak twoja... moje Phalaenopsisy nigdy nie kwitną wszystkie naraz, może dlatego, że nie były kupowane w jednym czasie, tylko zbieram je od paru lat... najstarsze z tych co mam obecnie mam już 3 lata, ale teraz nie kwitną. wszystkie masz je bardzo piękne. a 1 ever spring jest bardzo podobny do mojego... prawie taki sam (ten z wielkimi kwiatami w duże kropy).
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja też lubię piegowate Phalaenopsis. ever springów mam 4, ale każdy inaczej nakrapiany. storczyki w kropki są bardzo ciekawe, a każdy kwiat jest niepowtarzalny, ma inne ułożenie kropek... a poza tym, sama jestem piegowata i może dlatego tak lubię piegowate Phalaenopsisy... właściwie to lubię wszystkie, bo każdy jest na swój sposób piękny.orion pisze:Storczykowa - tak mnie zauroczył Twój Ever Spring, którego miałaś na avatarze i ześwirowałam całkowicie na punkcie phalaenopsisów w ciapki, łatki, piegi i co tam jeszcze się dojrzy.
Storczykowa pisze: ja też lubię piegowate Phalaenopsis. ever springów mam 4, ale każdy inaczej nakrapiany. storczyki w kropki są bardzo ciekawe, a każdy kwiat jest niepowtarzalny, ma inne ułożenie kropek... a poza tym, sama jestem piegowata i może dlatego tak lubię piegowate Phalaenopsisy... właściwie to lubię wszystkie, bo każdy jest na swój sposób piękny.

Pozdrawiam cieplutko Małgosia.