Phalaenopsisy Oriona

Zablokowany
Awatar użytkownika
menia
500p
500p
Od: 30 lip 2008, o 21:36

Post »

Wielkie dzięki Asiu za tak piękne obrazy na ten pochmurny dzień.Twoje okazy to cuda natury.Eh kiedy ja takie będę miała ......
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Meniu Twoje stroczyki są równie piękne.

Aniu dziękuję, że zaczęłaś ode mnie. :)
Większośc moich storczyków stoi teraz w wodzie i keramzycie. Troszkę popłynęłam z pieniędzmi kupując osłonki ( i tak kupiłam tanio po 10 zł/szt.). Prawie codziennie sprawdzam czy liście są twarde. W przeźroczystych osłonkach widac jakie korzenie są zielone. I wiesz co? Nadal nie mogę wyjśc z podziwu, że storczyki stojąc w wodzie nie gniją :shock: To jest dalej dla mnie zagadka.

Opryskałam dwa bordowe Topsinem i wietrzą się teraz na balkonie.
Awatar użytkownika
Aankaa
500p
500p
Od: 11 kwie 2008, o 12:31

Post »

Przeczytałam i obejrzałam:) Zmartwiła mnie Twoja buuuulimia:).....dobrze, że po chwili dowiedziałam się, że już minęła :lol:
Ja po urlopie mam pranie, prasowanie i gotowanie.....a tak było miło :D W przerwach czytam forum i oglądam igrzyska :D
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Aankaa pisze:Ja po urlopie mam pranie, prasowanie i gotowanie.....
Nawiększy minus urlopu to właśnie pourlopowe pranie, prasowanie, gotowanie. Usiądź i wypij kawkę, a resztę zrobisz później ;:40

Do kawki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Asiu, uwielbiam oglądać twoje fotki. Robisz je świetnie i świetnie potrafisz wyeksponować na nich piękno storczyków. :)
Awatar użytkownika
kamixsa
200p
200p
Od: 12 kwie 2008, o 17:32

Post »

Witaj Asiu przecudne te storczyk :lol: :lol: jak długo kwitną :roll: A ZDJęCIA REWELACJA
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Wando dziękuję. :) Lubię robic zjęcia storczykom - bardzo cierpliwe z nich modele. Nie narzekają gdy je przestawiam i przenoszę. Wszystko znoszą z dużą dozą cierpliwości. Wczoraj nacykałam ponad 100 zdjęc ( samym storczykom). ;:109

Kamixa - witam w moim wątku. Niektóre z moich storczyków kwitną nieprzerwanie od początku maja. A ja wciąż nie mogę się na nie napatrzec. To mój ulubiony i jeden z pierwszych kupiony w "Biedronce". Dodam, że większośc storczyków jest z Obi w Lubinie ;:109

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Asiu Twój stoliczek to cudeńko ,fajnie sobie to wymyśliłaś zasypiasz kwiaty,otwierasz oczy kwiaty.Trzymam kciuki za dalsze kwitnienia.

Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Witaj Asiunia. Ale śliczności pokazujesz-a forki rewelacyjnie zrobione. Odpisałam Ci na pw.Buziaki miłego dnia życzę. Do wieczorka.
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Reniu i Małgosiu - dzięki. I zapraszam częściej :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

twoje storczyki są naprawdę piękne. moja kolekcja nigdy nie będzie tak piękna i niezwykła jak twoja... moje Phalaenopsisy nigdy nie kwitną wszystkie naraz, może dlatego, że nie były kupowane w jednym czasie, tylko zbieram je od paru lat... najstarsze z tych co mam obecnie mam już 3 lata, ale teraz nie kwitną. wszystkie masz je bardzo piękne. a 1 ever spring jest bardzo podobny do mojego... prawie taki sam (ten z wielkimi kwiatami w duże kropy).
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Storczykowa - tak mnie zauroczył Twój Ever Spring, którego miałaś na avatarze i ześwirowałam całkowicie na punkcie phalaenopsisów w ciapki, łatki, piegi i co tam jeszcze się dojrzy. ;:112
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

orion pisze:Storczykowa - tak mnie zauroczył Twój Ever Spring, którego miałaś na avatarze i ześwirowałam całkowicie na punkcie phalaenopsisów w ciapki, łatki, piegi i co tam jeszcze się dojrzy. ;:112
ja też lubię piegowate Phalaenopsis. ever springów mam 4, ale każdy inaczej nakrapiany. storczyki w kropki są bardzo ciekawe, a każdy kwiat jest niepowtarzalny, ma inne ułożenie kropek... a poza tym, sama jestem piegowata i może dlatego tak lubię piegowate Phalaenopsisy... właściwie to lubię wszystkie, bo każdy jest na swój sposób piękny.
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Storczykowa - ja też jestem pieguska ;:112

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AUREA
100p
100p
Od: 1 sie 2008, o 21:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Storczykowa pisze: ja też lubię piegowate Phalaenopsis. ever springów mam 4, ale każdy inaczej nakrapiany. storczyki w kropki są bardzo ciekawe, a każdy kwiat jest niepowtarzalny, ma inne ułożenie kropek... a poza tym, sama jestem piegowata i może dlatego tak lubię piegowate Phalaenopsisy... właściwie to lubię wszystkie, bo każdy jest na swój sposób piękny.
;:112 ;:191 ;:191 nie pomyślałam , że to wszystko przez piegi . ;:112
Pozdrawiam cieplutko Małgosia.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”