Na starym po nowemu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Na starym po nowemu

Post »

Ma po 2 metry z każdej strony wolnego
Tyle miejsca wystarczy jej w zupełności. Widocznie mamy inne wyobrażenie o wielkich krzczorach, bo ja dla swojej aż tyle miejsca nie przewidziałam ;:306 Może wyobrażenie o wielkości jest zależne od ilości posiadanego areału? Gdzie ja bym znalazła cztery metry wolnej przestrzeni ;:202 Chyba, że u sasiada? U niego w większości trawnik :;230
Moja w tym roku chyba już osiągnęła około dwóch metrów i więcej miejsca nie dostanie ;:185, bo go już nie mam. A teraz nie będę już jej przesadzać
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu - te różowe goździki z rowu przy domu wytargane - no to teraz się wdzięczą nawet w listopadzie ;:172
Wiem, o których goździkach mi piszesz, moja miła - ale nie mam pojęcia czy będzie coś z nich na drugi rok jak będą w gruncie. Zawsze można połówkę posadzić a drugą najwyżej gdzieś przechować.
No więc tylko czekać kiedy moja dębolistna hortensja zakwitnie, skoro Twoja już w trzecim roku pokazała kwiatuchy.

Iwonko1 - no patrz, a w opisach podają, że dębolistna jest niewielkich rozmiarów,...
Ale wg mnie masz rację, jeśli masz ją dwumetrową, to moim zdaniem jest spora.
Kochana, to śmiało przemyśl przyszłoroczne nasadzenia na tym trawniku sąsiada :;230
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Hmmm , ciekawa jestem jak moja Dębolistna będzie w tych rozmiarach.
moja już 3 rok miała w tym roku i nie zakwitła wcale.
Ale z liści też ładnie wyglada.
I dalej czekam na jej pierwsze kwiatuchy:D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No to ciekawe jak moja dębolistna sobie poradzi, bo chyba zbyt wiele to on a miejsca u mnie mieć nie będzie jak czytam co u Was się dzieje, no chyba, że moja miniaturka będzie ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Nie, nie Bea nie będę ich do domu brała, bo mam nadmiar doniczek. Wezmę zapomnę podlać i tak będę musiała wyrzucić, a tak to niech sobie same radzą. Najwyżej nakryję czymś :D Ty to masz rowy :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Mój goździk ubiegłą zimę przetrwał w skrzynce kwiatowej na ogródku i dał radę .Goździki to twarde zawodniki .Po kwitnieniu porobiłam sadzonki goździka Moulin rouge i mam nadzieję ,ze wszystkie sadzonki przetrzymają zimę, oby tylko zbytnio się nie rozsierdziła.Beatko mój balkonik to balkonik :wink: przy kuchennym oknie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, Anabuko1 - Twoja dębolistna była powodem kupna mojej ;:136
Ciekawa jestem jak wygląda na początku sezonu, bo jak ją kupowałam to już była ślicznie lekko przebarwiona. ;:108

Iwonko0042 - ja też na miniaturkę liczyłam, miniaturkę książkową. Półtora metra tej hortensji dębolistnej i basta ;:172

Marysiu, aha, rozumiem. Myślałam, że bardzo Ci zależy na tym aby te goździki przetrwały zimę. Często jest tak, że im mniej zachodu to roślinom jest lepiej.
A zbiory z rowu wzdłuż mojego płotu to były w pierwszym roku jak tu zamieszkałam. Pojawił się różowy goździk brodaty, różowy goździk skalny i jeden szafirek (słownie: jeden). Po przeniesieniu do ogrodu już mam spore tego ilości ;:172 Najdłużej się szafirek aklimatyzował, ale w trzecim roku już pokazał swoją ilość i klasę ;:108

Jadziu, ja uwielbiam goździki. W tym roku dokupiłam sobie kolejne kolorki i wszystkie powtórzyły kwitnienie.
Źle Cię zrozumiałam co do balkoniku za oknem. No to jednak mamy inne :roll: :;230
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Beaby pisze:
Aniu Ann_85 - Twój ogród już sobie smacznie śpi, ale może tylko po to aby wczesną wiosną szybko pięknie rozkwitł... Ja niestety nie mam jeszcze tych bardzo wczesnych kwiatów. Ale to się zmieni.
Oby, już zacieram rączki ;:

A te wcześnie kwitnące tak bardzo cieszą, bo są pierwszą zapowiedzią wiosny, koniecznie je do siebie zaproś :D
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu Ann_85 - och, ja bardzo chcę je zaprosić do ogrodu, ale nie mogę ich podejść. Nawet za irysami żyłkowanymi kilka razy zaglądałam, a nie było. Więc najwcześniejsze będą przebiśniegi, a potem już poleci. Bo wiosennych mam sporo ale nie tych bardzo wczesnych.

A dzisiaj było pięknie, pięknie, pięknie i kilka godzin w ogrodzie - to jest to!
To aktualne dzisiejsze zdjęcia:

No stokrotki muszą być!

Obrazek

Takich wielkich kulek nigdy jeszcze z niego nie miałam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hortensja ogrodowa w towarzystwie nagietka

Obrazek

Zakochałam się w niej prawie

Obrazek

Obrazek

W mikołajku chyba tez bo kwitnie i kwitnie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kalina Roseum

Obrazek

Obrazek

Super się przebarwiły gałązki winobluszczu, już bardziej czerwone chyba być nie mogą
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Liście brzoskwini

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Floks szydlasty

Obrazek

Obrazek

To są kućki powojnika Anita

Obrazek

A te są powojnika Ville de Lyon

Obrazek

Hakonechloa

Obrazek

Obrazek

Heliotrop

Obrazek

Obrazek

Moja kalina koralowa ma taki kolor korali

Obrazek

Cudny o tej porze roku berberys

Obrazek

I niezastąpione wiosną i jesienią bratki

Obrazek
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

A co to te puchate kropkowane białe kulki? :shock:

Czerwona chryzantema rzeczywiście do zakochania...
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No pięknie u Ciebie, aż nie do wiary. Słoneczko, dużo jeszcze kolorków. Ślicznie przebarwiła się kalina, piękne chryzantemy , stokrotki, bratki....ślicznie i kolorowo. Jesień , podobnie jak u mnie jeszcze trwa .... :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Bea jednym słowem masz bawełnę zawilcową ;:306 muszę swoje obejrzeć, bo też je widać z daleka. Śliczne przebarwienia a te floksiki i brateczki aż oko rwie u mnie już wszystko śpi, nie powtarzają kwitnienia ;:185 a trawka zieloniutka jak w maju :D Miłej niedzieli i odpoczynku po dzisiejszej pracowitej sobocie ;:168
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Nie ma to jak popracować w ogrodzie w piękny dzień ;:3 . Doskonale Cię rozumiem ;:108 . Kalina i pędy winobluszczu wspaniale się przebarwiają ;:138 . Brzoskwinia też ma listki niczego sobie ;:333 . Taką jesień to ja rozumiem. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Basiu a co to za kalina koralowa że ma żółte korale, ja mam ale ma czerwone mocno korale :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Obrazek

Jak roślina wytwarza takie puchate kuleczki? Wyglądają jak białe truskawki :;230

Basiu, pytałaś u Jadzi o obrazki włoskie. Kwiat rzeczywiście ma niepozorny i niewarty wzmianki. Ale jak pokażą się owocki, to klękajcie narody. Rosną sobie u mnie już kilka lat w mało efektownym miejscu, ale jak im tam dobrze, to mogą sobie zatrzymać tę miejscówkę jak długo zechcą. Takiej pałki doczekałam się tylko raz, ale chętnie będę czekać dalej. Dla mnie była piękna i chociażby dlatego nie pozbędę się tych listków. Jeżeli pozwolisz, to wstawię zdjęcie

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”