Wiosna już niedługo... cz. 23

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiosna już niedługo... cz. 23

Post »

Dzisiaj niestety już bez słońca :? niebo zachmurzone i zamglone, mróz -4 i to co bez śniegu wygląda na zmrożone ;:oj

Witaj Jagodo ;:196
Dobrze że już jesteś, bo niby miałaś nas na oku ale to nie to samo co być w zielonych pokojach :D
Zaraz wpadnę do Ciebie, bo wczoraj wojaże po Krakowie mnie zmęczyły :oops:
Cieszę że jesteś ;:168

Renatko to żonkile odziedziczone po poprzednikach i bardzo je lubię, co prawda to takie najzwyklejsze, ale dzięki temu są ;:333

Martusiu pewnie dokupiłaś szlachetniejsze odmiany przylaszczek :D Na bukiety zapraszam ;:180 Wychodzą pierwsze karczochy i właściwie w każdym pojemniku coś kiełkuje co mnie bardzo cieszy :heja Dzisiaj dzień do bani, ale życzę Ci dobrego dnia i buziaki przesyłam ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu, u nas dziś nie mrozi, ale za to wieje jak diabli ;:oj i pochmurno jest, szkoda :( , a tak pięknie jeszcze wczoraj było ;:3 , wycieczka, spotkanie z ogrodniczką Monią :tan
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko miło spędziłaś niedzielę, ja też bo byłam na spotkaniu z koleżankami ;:162 Pogoda zmieniła się na gorszą i od razu nastrój gorszy. Zaraz biorę się za sianie pomidorów, a na razie dobrze mi z FO ;:4
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No tak Maryś, pogoda, ale tak sobie myślę, dla mnie to i lepiej, że jest jak dziś, bo jak pogoda to mnie nosi ;:306 a jeszcze nie powinno ;:108 ja wysieje dziś Rodochitona :tan
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko zostań w domu, bo czytam że coś Cię bierze. Więc w ciepełku poleż spokojnie. Dużo mam różnych nasion, ale większość do wysiania w marcu kwietniu ;:224
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu! U nas pogoda też nieciekawa, ale pomaleńku wiatrzysko przegania chmury i słonko zaczyna świecić! ;:3
Tak wcześnie siejesz pomidorki? ;:oj Ja mogę wysadzać do tuneludopiero po Zimnej Zośce więc i z wysiewem muszę poczekać...
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

A u mnie dziś piękne słońce, za to trochę mrozu i wiatrzysko okropne. Pierwszy karczoch pokazał kiełek. W szoku jestem ;:oj . Ja jeszcze z pomidorami poczekam, bo tunelu nie mam, a do gruntu to po zośce. Słodkie papryki położę na waciki, bo ostre ładnie wykiełkowały, bakłażany też, z czego bardzo się cieszę :).
Nawet z siania mamy radość :tan .
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Marysiu,prześliczne te kępki narcyzów,marzy mi się taki ogródek z takimi narcyzami,wiem że zadam trochę głupie pytanie,chciałem się dowiedzieć jaka to odmiana oczywiście chodzi mi o te trąbkowe :-) :-) :-) :-)
A tych pełnych masz też takie kępki ?
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

W tym roku nie odpuszczę ;:173 odwiedzam Dolinę wiosną ;:108
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu przyszłam się przywitać po przerwie ;:196 czytam że i Ty coś niedomagasz ???
Nie daj się kochana ;:168 Czytam że już wysiewasz - super ;:333 życzę powodzenia .
Również dużo zdrówka i miłego wieczoru życzę ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Reniu do końca dnia było szaro buro i ponuro :? Sieje już teraz, bo jak siałam rok temu w marcu to w kwietniu były niewysokie jak sadziłam do tunelu. U mnie spokojnie można w kwietniu sadzić pomidory do tunelu. Kiedyś przy większym mrozie padły te przy ściankach, ale jakbym je okryła to na pewno przetrwałyby.

Asiu posiane :D muszę teraz zrobić spis tych co posiałam, bo w tym roku chcę zebrać nasiona z konkretnych odmian i wysłać na akcję. Taki mam plan, a jak się uda zobaczymy :D U mnie posiane tydzień temu karczochy zaczynają kiełkować

Obrazek

a to lobelia, trzy kolory ale jedne z nich bardziej żywotne i cleome na razie biała

Obrazek Obrazek

Jest jej tyle, że chyba pójdę na plac z siewkami ;:306 a jeszcze do wysiania mam dwa kolory. Jutro posieję ;:173
Poza tym kiełkuje ładnie wyżlin.
Asiu miałam pokazać mój stary okaz grudnika. Jak pisałam jest mocno zredukowany, bo gibał się na boki i spadał. Na pierwszym zdjęciu widać jakie ma potężne konary ;:173

Obrazek Obrazek

Bartoszu jak wspominałam to są takie zwykłe nawet dziko rosnące żonkile, a te pełne wyrastają wśród nich. To są takie samokrzyżujące się odmiany. W minionym sezonie pojawił się wśród nich nawet biały czyli one się przepylają :D Miałam tych pełnych sporo ale zaznaczyłam i komuś wykopałam cebule więc muszą się namnożyć nowe to będą kępki :D

Marysiu nie udało się w ubiegłym roku to uda się w tym i na pewno wyjedziesz z naręczem żonkili ;:196

I jeszcze parę odmianowych, ale proszę nie pytajcie jakie :?: bo nie pamiętam :shock:

Obrazek
w tle ciągle okryta hortensja ogrodowa ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tereniu zdrowa już jesteś ? mam nadzieję że czujesz się lepiej.
Tak po mnie tak delikatnie, ale coś chodzi :wink: jednak nie wychodzę tylko dwa razy dziennie do kur. Aura nieciekawa, bo wieje i temperatura odczuwalna jest dużo niższa ;:oj
Dziękuję i również życzę dużo zdrowia ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś he, he w pierwszej chwili myślałam że żonkile już kwitną u Ciebie cudne są
dlaczego nie chcą u mnie rosnąć .
Tfu, tfu piękne siewki lobelii a i karczocha. On chyba musi być w słońcu :?:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,możliwe że się krzyżują :D ten pełny to odmiana Rip Van Winkle bardzo stara odmiana,pełny trąbkowy :D
Tych starych żonkili to kiedyś miałem całe mnóstwo jeszcze babcia sadziła, ale nie do końca takie jak Ty masz, moje były bardziej żółte i większe trąby miały (podejrzewam że to odmiana Golden Haverst lub Dutch Master ). Może jeszcze kiedyś wprowadzą do sprzedaży te stare żonkile :wit
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu nie wiem dlaczego, bo ich nawet myszy nie jedzą ;:185 Moje rosły nawet w polu gdzie woda długo stała.
Karczochy u mnie zawsze rosną w słońcu i lubią zdrenowaną ziemię, ale muszą być w początkowym czasie mocno podlewane ;:333

Bartoszu a co się stało z żonkilami babci? Mam trochę tych z większymi trąbkami, ale mnie się wydawało że one są szlachetniejsze.
Przypomnij się w lecie to Ci poślę trochę cebul tych zwykłych, bo zawsze robiąc porządki to je wykopuję :D
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wyrodziły się :( teraz gdzie nie gdzie trafiają się tylko listka :( ale mam za to dość dużo tych białych narcyzów :D
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”