Reniu do końca dnia było szaro buro i ponuro

Sieje już teraz, bo jak siałam rok temu w marcu to w kwietniu były niewysokie jak sadziłam do tunelu. U mnie spokojnie można w kwietniu sadzić pomidory do tunelu. Kiedyś przy większym mrozie padły te przy ściankach, ale jakbym je okryła to na pewno przetrwałyby.
Asiu posiane

muszę teraz zrobić spis tych co posiałam, bo w tym roku chcę zebrać nasiona z konkretnych odmian i wysłać na akcję. Taki mam plan, a jak się uda zobaczymy

U mnie posiane tydzień temu karczochy zaczynają kiełkować
a to lobelia, trzy kolory ale jedne z nich bardziej żywotne i cleome na razie biała
Jest jej tyle, że chyba pójdę na plac z siewkami

a jeszcze do wysiania mam dwa kolory. Jutro posieję
Poza tym kiełkuje ładnie wyżlin.
Asiu miałam pokazać mój stary okaz grudnika. Jak pisałam jest mocno zredukowany, bo gibał się na boki i spadał. Na pierwszym zdjęciu widać jakie ma potężne konary
Bartoszu jak wspominałam to są takie zwykłe nawet dziko rosnące żonkile, a te pełne wyrastają wśród nich. To są takie samokrzyżujące się odmiany. W minionym sezonie pojawił się wśród nich nawet biały czyli one się przepylają

Miałam tych pełnych sporo ale zaznaczyłam i komuś wykopałam cebule więc muszą się namnożyć nowe to będą kępki
Marysiu nie udało się w ubiegłym roku to uda się w tym i na pewno wyjedziesz z naręczem żonkili
I jeszcze parę odmianowych, ale proszę nie pytajcie jakie

bo nie pamiętam

w tle ciągle okryta hortensja ogrodowa
Tereniu zdrowa już jesteś ? mam nadzieję że czujesz się lepiej.
Tak po mnie tak delikatnie, ale coś chodzi

jednak nie wychodzę tylko dwa razy dziennie do kur. Aura nieciekawa, bo wieje i temperatura odczuwalna jest dużo niższa
Dziękuję i również życzę dużo zdrowia