Moje Arboretum

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje Arboretum

Post »

Taaa,ja i nasionka :;230
Ja to nie umiem cyni wyhodowac :;230
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To sie trzeba nauczyć ;:306 albo wiem na wiosnę zrobie kurs jak sieje sie nasiona specjalnie dla Tulapa :;230
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Mirko może masz rację , pewnie moje piwonie są głęboko posadzone, nie wiedziałam o tym i sadziłam pewnie głęboko żeby nie zmarzły :;230 przyjrzę się im latem i najwyżej przesadzę. Miałam białą i czerwoną od 100 lat :wink: i zlekceważyłam je, sponiewierałam :? a to takie śliczne kwiaty , zwłaszcza jak widzę u innych :lol: Ale właśnie latem przesadziłam , jeszcze dostałam różową od sąsiadki i kupiłam kremową i jakąś inną japońską . Tylko stare czerwone kwitły, pozostałe nie, zobaczymy co zaprezentują na nadchodzące lato ? :) jedynie różowa krzewiasta jest super :)
U mnie hibiskusy rosną bez problemów, ale właśnie pełny jeden zginął, był zaszczepiony na jednym pniu z takim bordowym. Bordowy został , jasny odmarzł . A pozostałe pełne mam dopiero od tego roku :) zobaczymy :) zawsze można nasiać z nasionek i dosadzać :) bylinowe zupełnie mi nie wychodzą , to dałam spokój .
Myslałam ,że wszystkie hortensje ogrodowe różowe nadają się na przebarwiane :) a w sumie kupiłam niebieską i tyle, ale dobrze wiedzieć racala sobie głowy z ałunem , którego też trudno dostać. Kupiłam specjalny nawóz i zobaczę :)
Kielichowiec chiński kupiłam malutki z wysyłkowej, bo wtedy mało go było. Urósł w ciągu 3-4 lat i zakwitł. Teraz ma ok 150 cm . On lubi rosnąć w szerz, to go podwiązuję i ściskam bo nie mam miejsca i nie pozwolę mu się panoszyć :) zakwitł pierwszy raz i nie miał dużo kwiatów, zresztą , podobnie jak wonny na nowych gałązkach coraz to rozkwita następny, niby ma długie kwitnienie, ale gdyby zakwitł na raz to byłby efekt :wink: W każdym razie rośnie bez problemów . :wit ale się rozpisałam :?
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

A masz odmianę duc de brabant ? Pytam bo mam taką a cos mi się zdaje ze ja masz ;:138
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulap, Mati ale mądrale :;230 jeden ma takiego , tylko upewnia się co do nazwy, drugi nie chce siać --najlepiej kupić gotowego :wink: a cynie posiałam po wierzchu, podziabałam motyczką po nich i też urosły i kwitły ;:306 cześć Mądrale :wit

Mati brabant ? a nie katuj mnie nazwami , bo mi się wszystko pomiesza ;:306
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

karolacha pisze: ... człowiek ma tyle zmartwień i kłopotów, że jak mam możliwość się od tego oderwać to lubię żartować i cieszyć się każdą dobrą chwilą . Mądrzy ludzie mówią: cieszmy się każdą chwilą , bo nie wiadomo co będzie jutro :) A te chwile doceni człowiek po przejściach.....więc cieszmy się :lol:
Karolinko, wielkie ;:138 za postawę, wychodzę z tego samego założenia :lol:
Trzeba cieszyć się każdą, nawet najdrobniejszą rzeczą !!
Dlatego bardzo dziękuję za foteczki, bo akurat w tej chwili to one mnie właśnie cieszą ;:196
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo tak uważam, ludzie rozmieniają się na drobne, szukają problemów tam gdzie ich nie ma :( a wystarczy ŻYĆ po prostu . Cieszyć się przyrodą, tym co się ma i uśmiechać, uśmiechać , uśmiechać ...
;:215 :D :wit
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

karolacha pisze:Ojej ! to masz farta, albo umiesz wybierać ciekawe a tanie. ja za maleńkiego buka dałam sporo ...a za takiego cyprysika na pewno dałabym te 80 zł
Karolina to na pocieszenie dodam że np za cyprysika nutkajskiego Green Arow zapłaciłem 15zł mały bo mały (0,6m) ale piąty do kolekcji jest
w okolicach Wrocławia (na południe) też można coś tanio dostać np w Henrykowie
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Cudne hibiskusy szczególnie te pełne .Też mam i hibiskusa ,ale już tylko jednego ,bo drugiego przesadziłam za ogródek .No cóż nie można mieć wszystkiego w ogródku .Miejsce po nim pozostało puste ,żeby Rh mógł się porządnie rozrosnąć .Obu było tam już za ciasno.Szkoda mi go było wykopywać , bo kwitł w tym sezonie cudnie Siła wyższa
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zbyszku nie wiedziałam ,że w Henrykowie są sprzedawane rośliny . Ja jeżdżę do Wojsławic, tam też cały sezon są rośliny, ale kwitnące, wyselekcjonowane i nie tanie :) a najlepiej w Otmuchowie, w święto kwiatów, ale to już trochę dalej :) tam można coś ciekawego kupić :) ja mam mało miejsca to się już koncentruję na roślinach kwitnących, a te są droższe :) ale tak robię dobór żeby kwitło cały sezon :heja :wit

-- 7 gru 2014, o 21:37 --

Jadziu ja też z bólem serca czasem muszę coś wykopać, bo nie ma miejsca na inne rośliny, a już o iglakach zapomniałam :) owszem mam kilka po bokach, ale jednego dużego, rozłożystego świerka srebrnego musiałam wyciąć bo zajmował mi 1/3 ogródka :( musimy wybierać :( :wink:
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

Karolina jak będziesz jechała w stronę Kłodzka to w Radkowie jest fajna szkółka, sporo kwitnących , ceny zachęcające

nastawiony byłem na trawy ale przy okazji wpadły juki i hortensja Polar Bear (naprawdę tanio)
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zbyszku dzięki za info, buszuję w te strony :) bo Kotlina Kłodzka jest blisko i jest b. atrakcyjna :) więc kto wie, kto wie ? może zajrzę do Radkowa :) Ale ja już niewiele mogę wcisnąć :) mam prawie wszystko co sobie wymarzyłam :) jednak wiadomo--coś się pięknego widzi i kupuje i wciska :;230
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Karolino z nastaniem wiosny na pewno zajrzysz do tych szkółek a cudna roślinka na pewno znajdzie miejsce
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu u mnie już dzisiaj było słonecznie jak na wiosnę :) :

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Karolino masz śliczne hibiskusy ! ten fiołkowy szczególnie mi się spodobał :D no i to słońce...a już myślałam, że go nigdzie nie ma :?:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”