Mój ogród wśród łąk cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk cz.2

Post »

Małgosiu czarna petunia faktycznie bardzo oryginalna, rzeczywiście można powiedzieć, ze jest smutna, ale myślę sobie, że wkomponowana w inne kolorowe petunie przyciągałaby wzrok i wyglądała pięknie :D Ja jakiś czas temu miałam o takim samym kolorku, ale z żółtymi smugami :D
Cynie cudeńka , bardzo żałuję, że nie mam miejsca na jednoroczne....
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Przyszły chmury, spadł grad, potem deszcz. Do tego trochę pogrzmiało i...na razie to tyle na temat deszczu. A już myślałam, że porządnie podleje. Ponad miesiąc deszczu u mnie nie było. :(

Violka - To mam nadzieję, że i mnie się powiedzie z katalpami. To ulubienice mojego M. :wit

Marysiu - Chyba tak zrobię. Szkoda by było stracić taki dorodny lasek. A te doniczki z przepikowanymi szparagami potem co, zadołować? A ja moich piesków nie szkoliłam. One tak miały po prostu. Może dlatego, że to suki? Nie znam się na psich zwyczajach. Chociaż mogłyby czasem te moje psice pogonić te gołąbki co mi auta obsr...ą.Ale one , te psy moje, mają to w nosach. :wit

Marzena - I co, dobrze było po latach zajrzeć do mnie. Poznałaś Marysię i jej dobre serducho. :wit

Anitko - No właśnie, jest taka inna. Każdy z nas ma inny gust, i to jest właśnie fajne. ;:108

Dorota - Co tam u Ciebie? Dawno Cię nie widziałam. ;:303

Aguś - Posadziłam ją z różową angielską pelargonią i białą bakopą. I najbardziej z tego trio podoba mi się pelaśka. No cóż, eksperymenty w ogrodzie to ważna rzecz. Dlatego jest mnóstwo kwiatów z których nigdy nie zrezygnuję. A czarna surfinia ;:185 :wit

Za bramą zaczną się niedługo żniwa. I będzie goło...Nie lubię widoku skoszonego pola, jest smutny, przypomina o nadchodzącej jesieni.

Obrazek

Czasami uda mi się złapać w obiektyw różne takie

Obrazek

i takie

Obrazek

i takie

Obrazek

Jak pies z kotem

Obrazek

I moje ulubione zioło :wink:

Obrazek

Miłego wieczoru :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bazylia fajną ma osłonkę ;:108
Owadzie fotki ;:215 to ja bardzo lubię ;:108
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

O tak...bazylia jest O.K. Zwłaszcza z pomidorami :)
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

A ja widzisz właśnie kupiłam Polish Spirit ;:306 Mam w doniczce i już nawet wim, gdzie posadzę. mam kratkę, którą muszę w chwili wolnej zaimpregnować. Małżon ma mi takie kotwy uszykować i ... sadzę. Mam nadzieję, że do jesieni zdążę ;:306
Urocze robactwo! ;:173
Może kocur nauczy młodego łapać jakieś myszy? ;:224
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Gosia a ja tę czarną petunię wypatrzyłam u Małgochy :) W tym roku kupiłam sobie,u mnie zestawiona jest z wilcem o jasnozielonych liściach,werbeną ciemnobordową oraz z wilczomleczami "Diamond frost" i taki drugi białay też,tyle,że gęstszy.Zazdroszczę widoku za bramą-ja jak wyjrzę przez blokowe okna to widzę ulicę,fabrykę,markety...
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No właśnie każdy ma inny gust ja jak w nastepnym roku spotkam taką czarną to sobie kupie :wink:
Ja mieszkam w śród łąk i akurat lubię jak je gospodarze obkoszą bo nawet nie mogę dojść do rzeki jak jest taki gąszcz. Natomiast co do zboża to faktycznie skoszone pole wygląda smutno.
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Ja mam już za oknem skoszone :( W niedzielę był kombajn - musiałam wyjśc z młodym, ale zanim doszliśmy, kombajn się zepsuł. Wczoraj było wymłócone, słoma zebrana i pięknie popakowana w kosteczki, dziś już kostki zebrane, więc pewnie jutro będzie zaorane... Ale chyba wolę skoszone pole, niż zaorane, mam nadzieję, że w tym roku nie będą się tak spieszyli z oraniem....
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu na zimę możesz zadołować , bo nie wiemy jakie mrozy przyjdą, a najważniejsze niech się teraz porządnie korzeń rozrośnie ;:215
Ja skoszone jeszcze mogę oglądać ale zaorane to już ;:185 wtedy jesień 100%
Para przednia ;:215 z jednej miski jedli :;230
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

Poletko za plotem,zaraz bedzie koszenie zboza i bociany przyleca ;:108. Takze uwazaj:)
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

W tym roku to jakoś tak szybko faktycznie bo zawsze chyba tak w połowie albo pod koniec sierpnia młucili zboże prawda?
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Dorodna bazylka, Twoja własna?
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Pięknie jak pies z kotem :) Wracam z wakacji i a tu takie sielskie widoki uwielbiam wracać w takie klimaty :wit
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Widok na pola w czasie żniw...zawsze uciekam w takie miejsca gdzie można podziwiać wszystko z bliska.
Zazdroszczę, oczywiście pozytywnie, takich widoków za płotem ;:167
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Nareszcie spadł deszcz. Ogród odetchnął z ulgą. My też. A dzień taki miałam, że wolałam go przespać :evil: i też tak uczyniłam. Niedawno wstałam...

Aniu - Lubię takie wiklinowe ozdoby w ogrodzie. :D

Madziu - Bazylia to moje ulubione zioło. Pomidory, bazylia, mozzarella i oliwa = niebo w gębie. :D

Becia - U mnie też na niektórych drzewach żółkną liście. :( A kombajny już na okolicznych polach widziałam, niedługo wjadą i moi sąsiedzi. :D

Miłka - Ze spirituska będziesz zadowolona. Ja wolę te powojniki o mniejszych kwiatkach, bo bardzo obficie i długo kwitną. :D

Marzenko - Fajne zestawienie zrobiłaś. Podoba mi się, i pewnie na drugi rok wykorzystam wilca ziemniaczanego do kompozycji, ale już bez czarnej petunii. Może jeszcze nadarzy Ci się okazja, żeby uciec na wieś?

Anitko - ;:196 Mieszkam 6 lat w bardzo bliskim sąsiedztwie tego pola, ale nie umiem dokładnie sprecyzować okresu młócenia. Nie wiem ;:131

Aguś - Athshe - Żniwa, żniwa i po żniwach. Twój synek to w takim wieku, że dla niego to prawdziwa frajda oglądać kombajny.

Marysiu - Tak zrobię, lepiej chuchać na zimne, czyli na szparagi. U mnie zwierzęta muszą żyć w zgodzie, nie tolerujemy złych manier. :D

Pati - Oj te bociany. :D

Iwonko - Tak, bazylię siałam do gruntu. Kilka z nich przesadziłam do doniczek. Uwielbiam bazylię. :D

Madzia - Jesień też ma swoje uroki. Będzie piękna. :D

Celinko - Dawno Ciebie nie było, a Ty się po prostu ...urlopowałaś. Mam nadzieję, że wypoczęłaś. :D

Aguś - aage - Ja sama sobie czasami zazdroszczę, że mieszkam w takim sielskim miejscu. Ale jak mnie śniegi zasypują zimą, to już mniej sobie zazdroszczę. ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”