Ogród na śmietniku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród na śmietniku

Post »

Mi kiedyś pies sąsiad też wykopał z doniczki tulipana i zostawił.
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aneczka
Miśka to dobry psiak i kochany, tylko na nieszczęście kumpla za płotem poznała. W sumie dobrze, że innych szkód nie robi. Znajoma miała takiego psa, że który kwiat nie zakwitł, to go obgryzał i rzucał obok :;230 No takiemu to chyba bym pyszczek taśmą klejącą zakleiła, żeby nie wiem jak był cudowny :wink:

Sweetdaisy
za dużo się u mnie nie dzieje, ale miło mi że jesteś ;:196

Una
trudna sztuka, żeby Miśkę czegoś nauczyć, ona ma bardzo niezależny ;:306 charakter :wink: Ale i tak ją kochamy. Majka robi z nią cuda a Miśka cierpliwie wszystko znosi.
Dziwne że zniknęły Ci wszystkie ranniki, bo moje ładnie się rozsiewają i to strzelają nasionkami na sporą odległość. Może spróbuj jeszcze raz? To takie wiosenne słoneczka :) Mogę spróbować zebrać nasionka, jeśli chcesz?

Cyma,
to prawda, że psiaka w ogród trudno wkomponować :;230 Hortensję wnikliwie obejrzałam ale trudno stwierdzić jeszcze czy żywa ;) Właściwie to tak średnio mi na niej zależy, bo kwitnie na zeszłorocznych pędach a jak ostra zima to kwiatów ni ma ;:174 ale za to, że była taka zawzięta i sama się ukorzeniła znajdę dla niej miejsce ;:333

Rozana
zrobił przegląd i zostawił, żebyś go za złodzieja nie miała ;:306
Ja dzisiaj już drugą cebulę lilii na wierzchu znalazłam a śladów przestępstwa nie ma. Ogrodowe chochliki czy co ? ;:202

Dzisiaj dotarła do mnie paczuszka z lilypolu: 5 lilii, 2 irysy i liliowiec oczywiście. Tym razem skusiłam się na Unlock the stars i mam wielką nadzieję, że taki wyrośnie, bo to moje pierwsze u nich zamówienie ale mają tu na FO same dobre opinie :)

Obrazek
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Ewo - zakupy piekne ;:138
Lilie kocham i chyba kilka dokupię. :wit
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

Ciekawe czy z moich coś wyrośnie lilijek.:) Około 5 sztuk posadziłam. Może jeszcze dokupię. Moja mama ma kilkanaśćie , cudnie to wygląda.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Ewuniu piękny liliowiec :D wszystko to co lubię tetra ,pełny złota falbanka ;:oj miodzio :!:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dostarczone piękności już rwą się do życia. :) Będzie pięknie latem.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Czekam na swoje lilie z Lil....pewnie po niedzieli dojadą,od razu je posadzę ;:108
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Fajnie, że już przychodzą paczuszki, ja też czekam na swoją ;:65 Widzę, że mają całkiem spore kły, aż dziwne, bo zawsze wysyłali uśpione cebule ;:218
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

Ewo ja mam dokładnie to samo z pieskami. Z tym, że ja mam 2 suczki do których psy przeskakują nawet 2 metrowy płot!!
Awatar użytkownika
annodomini
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 15:24

Post »

Znaczy - powabne... Bo 2 m przeskoczyć, to nie lada sztuka.
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sadziłam dzisiaj moje nabytki :) Tyle radości przy grzebaniu w ziemi ;:138 Wsadziłam tak głęboko te lilie, żeby kły były zakryte ziemią. Teraz tylko czekać :tan

Przy okazji odkryłam coś miłego. Późnym latem zasiałam czosnki: karatawski i taki z ogromnymi kwiatami (nasionka wyskubane u koleżanki) i wzeszły pięknie :tan Mam nadzieję, że nie zmarnuję tych sieweczek, bo to takie mikruski. Dzisiaj był dobry dzień :tan i wszystkim odwiedzającym życzę równie miłych niespodzianek ;:167

e-babcia
Lilie piękne i ja ciągle dokupuję ;:306 Kiedy będzie dość ?

Rozana
ja jesienią zasadziłam z 50 lilii a jeszcze dokupuję, bo coś ładniejszego zobaczę ;:223

bejka1970
jak wykażesz wystarczająco dużo cierpliwości, to będziesz się nim cieszyć ;:136 tylko najpierw musi wyrosnąć taki jak obiecują. W zeszłym roku kupiłam liliowiec diva"s choice i był okropny- brzydki paskudnie wybarwiony i obrzydliwy a też miał być ładniutki :( Trzymaj kciuki :wink:

cyma2704
Mam nadzieję na dużo niespodzianek latem, bo jesienią poszlałam z zakupami :)

Annes 77
Pochwal się jakie lilie kupiłaś.
Moje zakupy to:
orientalne Tigerwoods, Playtime, Chill out, Deep impact a gratis dodali orienpet Torriana :lol: i jeszcze 2 pełne irysy i liliowiec.

Nifredil
też byłam zaskoczona tymi kłami ale w sumie przynajmniej widać, że startują :)

Kwiaty_poli
No to Twoje sunie muszą być ponętne ;) skoro takie przeszkody psiaki dla niej pokonują ;:306
Moja Miśka jest ze schroniska, więc nigdy mamusią nie będzie ;:185 Szkoda, bo jest bardzo opiekuńcza i ładne psiaki by były ale ze schroniska u nas wydają tylko wysterylizowane zwierzęta, żeby ograniczyć populację.

Tyle już o niej napisałam, że pora szkodnika przedstawić :)

Obrazek
obserwator
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2010, o 07:32

Post »

Psinka urocza.A ten pyszczek ,jakby się prosiła niewinnie"proszę mnie wymiziać:.Tylko gdzie ona ma oczka?Dzisiaj pokazałam córce jak pięknie zmieniła się Wasza działka i domek.Była pod ogromnym wrażeniem przemiany jaka zaszła.
rośliny domowe///
rośliny ogrodowe///wymiana
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zazdroszczę ładnej pogody. Co za niewinna mordka, jak taka chodząca niewinność, może rozrabiać w ogrodzie. ;:218
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To jest normalny wyraz pyszczka szkodnika. Niewinną minkę robi wtedy jak coś przeskrobie ;:306 i to tak udanie robi z siebie niewiniątko, że trzeba mieć dużo samozaparcia żeby się na małpiszona gniewać :wink:
Zimą faktycznie trudno poznać gdzie przód a gdzie tył ale latem Pani Miśka jest strzyżona i wtedy widać oczy ;:173
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Ewciu firma porządna więc mam nadzieję ,że rozczarowania nie będzie :D ciesz się ,że szkodnik nie duży,jak moja Saba zaczyna kopać to potrzebny jest spych do równania dołów :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”