Jesień maluje wiejski ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jesień maluje wiejski ogród

Post »

Halinko ;:196 ;:4
Misiu właśnie gdzieś czytałam że ktoś zrobił właśnie w tym celu takie grządki, żeby pies nie wchodził.
Takimi framugami to ja ograniczam moje grządki i trawa nie wchodzi i kosić łatwiej :lol:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pogoda dzisiaj była ponura, ale ponieważ nie byłam u siebie w ogrodzie a w ogrodzie mojej córki, który kupiła wraz z domem to go pokażę :lol:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Ech, domu jej tak nie zazdroszczę jak tego ogrodu (możesz przekazać :) ) Jest przecudny! Nawet jak nic w nim nie bedzie robić, to już teraz jest perfekcyjny ;:224
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pat Jak nie lubię tego typu ogrodów to u nich pasuje, a ma tego 35 a i jest sporo terenu do zagospodarowania. Z użytkowych jest tylko orzech, młoda śliwka i dość dużo malin wokół warzywniaka. Resztę będziemy sadzić :uszy Przy wejściu do domu jest coś a la skalniak z lawendą , wrzosami , bergeniami i dąbrówkami. Jest ok!
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p
Od: 27 kwie 2010, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu widzę, że ogród iglakowo-drzewiasty. I jak nie jestem zwolennikiem przewagi iglaków w ogródku, tak niezmiennie o tej porze roku podobają mi się takie nasadzenia. Zwłaszcza jak są takie rozrośnięte i zadbane. Zakątek z brzozami - cudo! Aż żałuję, że mamy za mały teren na zwykłe brzozy. 35a to fajna przestrzeń, zmieści dużo roślin, a dzięki dużym drzewom nie wygląda jak przeciętny plac budowy, tylko już na początku ma ramy, które możecie ukształtować według własnego gustu i potrzeb.
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Marysiu
Maska pisze:Resztę będziemy sadzić :uszy
, podziwiam Twoją werwę. Ucieszyłam się, że chryzantemki zakwitły.
Twoje roślinki w moim ogrodzie przyjęły się chyba wszystkie, mam obawy do jednej miodunki, ale zobaczymy na wiosnę, może tylko straciła listki ale korzeń żyje.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Olgo to jest ogród z gotowym domem i nie ma w sobie nic z placu budowy. Masz rację, że wyrośnięte wyglądają inaczej i cały ogród jest w tym tonie, bo opiekowała się nim od lat jedna osoba teraz wiekowa. Jest właściwie bezobsługowy jedynie koszenie. :oops:
Jedyna wada to że bardzo zacieniają cały teren, ale od czegóż piły - przycinanie (nie robione tutaj dawno) ukształtuje ogród i przywróci światło.
Zosiu jeżeli miodunka nie wyjdzie na wiosnę to nie martw się jak u mnie wyjdzie to poradzimy na to !
Chryzantemka kwitnie cały czas. Werwa werwą ale zobaczymy czy będą chcieli mojej pomocy, bo to ich ogród :uszy
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Słoneczko dzisiaj nie bardzo chciało wyjść, teraz świeci mdło za chmurkami, ale nie wieje i nie leje!
Obrazek
Obrazek

Miłego poniedziałku!
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Łaał, no teraz to poniedziałek od razu stał się milszy :)
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Bardzo malownicze niebo nad Tobą. Widzę że ze zdrowiem nieco lepiej.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Ładnie zadrzewiony ogród,takie właśnie lubię.Marysiu ja glebogryzarkę używam na wyczyszczonej od chwastów ziemi.Rabatki podwyższone dobry pomysł i dla mnie gdzie woda stoi na gliniastej ziemi.
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu Córka ma super ogród właśnie dlatego, że są już duże drzewa. Ja też iglastych nie lubię ale tu bardzo ładnie się prezentują. Zawsze mogą coś wywalić, widzę, ,że tam jest mnóstwo świerków a one sa niebezpieczne. Co do Twojej podwyższonej grządki myślę, że największą wadą byłoby jej wysuszanie od wiatru i słońca. Mam warzywnik trochę podniesiony to brzeg zawsze bardzo przesycha a glebę mamy bardzo podobną.
Zazdroszczę kopacza. Ale z drugiej strony jak u siebie kopałem po kawałku (bo gorczyca nie była siana w tym samym czasie) to aż tyle roboty nie było. Wytarmoś proszę koty :wit
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42

Post »

Marysiu pozdrawiam i cieszę się z Tobą z nabytku córki. Niech szczęście im dopisuje ;:196 Uwielbiam te Twoje zdjęcia nieba.
Pozdrawiam Aśka
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kurczaki, Marysiu, wspaniała sprawa z tym ogrodem córki... jest baza, czyli duże drzewa i wyrośnięte krzewy - o ile łatwiej wkomponować w to resztę nasadzeń. Już mi się bardzo podoba, a co będzie dalej :)
Niebo malownicze!
Dobrego tygodnia,
A
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Natalko a u Ciebie pewnie tak samo ... no teraz to już ;:222 pogoda się schrzaniła i zrobiło się zimno!
Olgo zdecydowanie lepiej - dziękuję! do tego nieba trzeba dojść, bo z okna już nie jest takie atrakcyjne :roll:
Twoje ucho tez chyba przeszło?
Joasiu Joantanko ale są chwasty głęboko korzeniące się i te trzeba jakoś wybrać - najlepiej przekopując widłami?
zastanawiam się jakby mi się udało zrobić choć jedną taką grządkę przed zimą to mogłabym zakryć ją włókniną i byłaby jeszcze ogrzana?
Michale koty wytarmoszone ale coś ostatnio nerwowe jakieś, Monia resztki płci chyba czuje a Maciek chyba gromadzi sadło przed zimą, bo stale tylko wrzeszczy o jedzenie. Wracając do J. to te świerki są ogromne i nie wiem czy nie powinni starać się o pozwolenie na ;:124 albo je skrócić radykalnie tylko wtedy widok już zupełnie inny. Jedno jest dobre bo są dość daleko od domu. To jest taki jakby zagajnik w drodze do domu.
Grządka jak pisałam ma tą jedną wadę w lata bezdeszczowe, ale w taką wiosnę jak ta byłoby to bardzo dobre dla roślin.
Zazdroszczę kopacza. Ale z drugiej strony jak u siebie kopałem po kawałku (bo gorczyca nie była siana w tym samym czasie) to aż tyle roboty nie było
Michałku przypomnij sobie ile ja mam lat i nie porównuj proszę ;:180
Joasiu_68 bardzo Ci dziękuję za życzenia dla córki ;:180 To fajna dziewczyna wierz mi i zasługuje na to ;:168
I jeszcze mnie się miłe słowo dostało - bardzo Ci dziękuję i pozdrawiam cieplutko ;:196
Aguniu wczoraj spojrzałam na to wszystko z dystansem - mimo że padało :lol: To są piękne stare nasadzenia, miejscami jedzie się jak przez stary las - nie ma nawet trawy tylko igły :? Bliżej światła rosną chyba derenie, różanecznik i kilka krzewów nie bardzo mi znanych, ale parę roślin trzeba wyciąć, bo jest bardzo mało miejsca na manewrowanie samochodami. Jest taka łączka pusta, ale będą pewnie chcieli trochę krzewów i drzew owocowych. Nie wiem co wymyślą, bo to przecież ich posesja i im ma sprawiać radość. Oj! ja też Ci życzę ciekawego tygodnia ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”