Ogród Helen,Cz 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Helen,Cz 2

Post »

Rosarium Uetersen polecam każdemu, dobry zakup. Jedyny problem ze wszystkimi pnącymi a szczególnie z RU
i ND to wielkie trudności z prowadzeniem ich po pergoli, odbijają w różne strony i ich pokrój robi się taki chaotyczny.
Gdzieś widziałam te róże prowadzone w drucianych kołach, zdecydowanie lepiej to wygląda .
Martuniu coraz piękniej w naszych ogródkach :D
Mariolka , ja też je lubię, żeby tak dłużej kwitła. :D W obu przypadkach bywa różnie:;230.
Gosia , słusznie zauważyłaś , zdecydowanie wolę rośliny które pozostają na zawsze a kiedyś będą okazałymi krzakami. :D
Doniczkowe w tym roku nieco inne, póżno wsadzone a przez to jeszcze nie rozrośnięte.
Ja też mam wciąż podrapane ręce od róż i powiem ci prawdę że powiększanie kolekcji różanej przychodziło z trudem bo wiedziałam co mnie czeka.
Ty masz opuchnięcia, to złe.
Sonia w moich doniczkach zawsze jest pelargonia o do tego coś dorzucam.Chciałam zrobić dwie jednakowe,ale zabrakło wilców.
RU ma kolorek różowy. Sama też zauważyłam że mój aparat nie odzwierciedla rzeczywistych kolorów,a dużo żółtego dodaje. :D

Obrazek

Obrazek

Tawułka
Obrazek

Lepnica
Obrazek

Lilie jedne przekwitają inne zaczynają kwitnienie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pierwsze kwiaty funki.
Obrazek

Annabell w fazie limonkowej
Obrazek

Liatrie szykują się do kwitnienia
Obrazek

Obrazek
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo ładne donice i kompozycje.
Ty lubisz duże krzewy, a ja raczej mniejsze roślinki
Jak fajnie, że tak się róznimy
Możemy oglądać u siebie co innego :D
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Helen, ta róża na pergoli zjawiskowa. U mnie róże pergolowe przewaliły podporę, muszę myśleć o nowej ale nie wiem jakiej bo zniszczyły już dwie pergole, a coraz trudniej z racji rozrośniętych krzaków zmieniać podpory.
Wczoraj pościnałam sporo tej pergolowej róży, może niepotrzebnie, ale wszystko się wali pod ciężarem.

Wiesz, że znalazłam cebule lilii św, Józefa, w miejscu gdzie posadziłam? Zastanawia mnie tylko dlaczego nie kwitły, co prawda są małe, jakby to były siewki, ale są. Część z nich miała liście charakterystyczne dla wzrostu jesiennego. Przesadziłam w inne miejsce i mam nadzieję, że odbiją i będą kwitły. Ogólnie lilie i liliowce pięknie teraz kwitną!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Masz Helu sporo lilii. Te bardzo mi się podobają http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d41 ... 24725.html . ND z RU tworzą zgraną parkę bardzo lubię RU tylko właśnie nie można jej za bardzo okiełznać .Moja rośnie na wszystkie strony
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”